سرمقاله

تاثیر رابطه ریاض-تهران بر منطقه ‪/‬ سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 6532  |  صفحه ۴ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 22 اسفند 1401
    ۲۳۸۴ اثر مجوز خروج از کشور را کسب کردند
    ارزآوری با آثار هنرهای تجسمی
    مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به صدور مجوز خروج از کشور برای ۲هزار و ۳۸۴ اثر هنری گفت: غالب این آثار یا فروخته شده یا برای ارایه در نمایشگاه‌های هنری از کشور خارج شدند و ارزآوری قابل توجهی داشتند
    به گزارش ایرنا، عبدالرضا سهرابی روز یکشنبه (۲۱ اسفند) در نشست صمیمانه با اصحاب رسانه با ارایه گزارشی از فعالیت‌های مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۴۰۱ اظهارداشت: در حوزه برگزاری مجوز برگزاری نمایشگاه در نگارخانه‌های تهران؛ ۶ماهه اول امسال ۳۱۲ نمایشگاه، ۹ماهه این آمار تبدیل به ۳۵۱ و در ۱۲ماهه امسال تا امروز ۳۸۷ نمایشگاه برگزار شده است.
    وی با اشاره به تعداد مجوزهای صادر شده برای تاسیس نگارخانه‌ها گفت: هشت نگارخانه از ابتدای سال تاکنون به مجموعه نگارخانه‌ها اضافه شده است، مجوز فعالیت ۱۴ نگارخانه در ۶ ماهه اول امسال تمدید شده که این آمار در ۹ ماهه امسال به ۲۶ و در مجموع به ۵۸ افزایش پیدا کرده است.
    سهرابی افزود: تعداد صدور گواهی هنری برای هنرمندان حوزه تجسمی، از ۲۷ در ۶ ماهه نخست به ۴۵ در فصل پاییز رسیده و امسال در مجموع ۴۶ گواهی هنری برای هنرمندان صادر شده است.
    مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره آمار صدور مجوز برای خروج آثار هنری از کشور اظهارداشت: در این حوزه طی ۶ ماهه نخست امسال یکهزار و ۷۸ مجوز صادر شده که این آمار در ۹ ماهه امسال به یکهزار و ۷۴۰ و در ۱۲ ماه امسال در مجموع ۲هزار و ۳۸۴ اثر مجوز خروج از کشور را داشتند. غالب این آثار هم یا از کشور فروخته شده یا برای ارایه در نمایشگاه هنری از کشور خارج شده و در کشورهای منطقه، اروپا و آمریکا رفته و ارزآوری جدی برای ما داشته و در حوزه هنرهای تجسمی و اقتصاد هنر اهمیت داشته است.
    وی گفت: از مجموع درخواست هایی که برای خروج آثار هنری از کشور به مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شده است، تعداد مخالفتی که ممکن است با اثر صورت گرفته باشد، از ۳۰، ۳۵ عدد افزایش نداشته و در مجموع کمتر از یک درصد بوده است و برای پاسخگویی به جهت اهمیت موضوع سعی کردیم کمتر از ۴۸ ساعت به درخواست در گمرک پاسخ دهیم.
    سهرابی درباره تعداد درخواست‌ها برای برگزاری جشنواره‌ها اظهار کرد: تعداد درخواست‌ها برای برگزاری جشنواره توسط بخش خصوصی در سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ۶ ماهه نخست، ۱۵ درخواست بوده که این آمار در سه ماه سوم به ۲۴ و در سه ماهه چهارم به ۳۱ درخواست افزایش پیدا کرده، همچنین تعداد مجوز تایید شده برای برگزاری جشنواره در ۶ ماه نخست از ۲، در سه ماهه سوم به پنج و در فصل چهارم امسال به ۱۰ مجوز رسیده است.
    مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره عضویت هنرمندان در صندوق اعتباری هنر گفت: تعداد عضویت هنرمندان در صندوق اعتباری هنر از عدد ۱۸۲ در ۶ ماهه ابتدای امسال به ۲۵۹ در سه ماهه سوم رسید و در سه ماهه چهارم ۳۲۹ نفر برای عضویت در صندوق اعتباری هنر معرفی شدند. همچنین در ۶ ماهه اول امسال تمدید عضویت هنرمندان ۷۲۳ نفر بود که در سه ماهه سوم به یکهزار و ۲۱۰ رسید و هم اکنون عضویت یکهزار و ۴۴۸ نفر در صندوق اعتبای هنر تمدید شده است.
    وی افزود: درباره تعداد معرفی هنرمندان به صندوق اعتباری برای دریافت مستمری نیز در ۶ ماهه امسال این آمار ۲ نفر بوده است که در سه ماهه سوم به پنج رسیده و تا پایان سال افزایشی نداشته است. در حوزه بیمه هنرمندان نیز در ۶ماهه نخست امسال، ۲۶۰ نفر برای بیمه معرفی شدند، در سه ماهه سوم این آمار به ۳۵۸ و در سه ماهه چهارم به ۴۱۷ نفر افزایش پیدا کرده است.
    سهرابی بیان کرد: درباره دریافت وام نیز تعداد متقاضیان، در ۶ ماهه نخست ۷۷ نفر بوده که در سه ماهه سوم به ۱۱۲ و در سه ماهه چهارم به ۱۳۳ نفر افزایش پیدا کرده است.
    جایزه ویژه رسانه برتر تجسمی
    مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اختصاص جایزه ویژه رسانه برتر حوزه هنرهای تجسمی خبر داد و گفت: یک جایزه ویژه را برای رسانه و خبرنگار برتر حوزه هنرهای تجسمی اهدا خواهیم کرد که به همراه تندیس است، هیئت انتخاب خواهیم داشت و فعالیت یک ساله همه رسانه‌ها در حوزه هنرهای تجسمی بررسی خواهد شد، جزییات و فراخوان این جایزه در آینده منتشر خواهد شد که این رویداد احتمالا در اردیبهشت سال آینده خواهد بود.
    وی درباره برگزاری دوسالانه‌ها اظهارداشت: امسال دوسالانه نگارگری برگزار شد، این ظرفیت از لحاظ محتوایی وجود دارد که سالانه چهار دوسالانه را برگزار کنیم اما به دلیل بودجه آمادگی نداریم. در تلاش هستیم هر سال حداقل دوسالانه را برگزار کنیم.
    صادر نشدن مجوز برای دوره هفدهم حراج تهران
    سهرابی درباره برگزار نشدن هفدهمین دوره حراج تهران گفت: قالب‌های حقوقی مهم است، یک اشکال حقوقی در درخواست برای حراج ایجاد شده بود؛ کسی که درخواست را امضا کرده بود براساس روزنامه رسمی موسسه حراج تهران، حق امضا نداشت، فقط درخواست تک‌برگی در سیستم ثبت شد، هیچ اثری برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال نشد تا در شورا بررسی شود و بر این اساس برای دوره هفدهم حراج تهران به دلیل این اشکال حقوقی مجوزی صادر نشد و حراج هم برگزار نشد.
    وی افزود: حراج‌های هنری یکی از مقوله‌های پرداختن به موضوع اقتصاد هنر است که براساس فرهنگ و تمدن هر کشور برگزار می‌شود و مغایرتی با فعالیت نگارخانه‌ها ندارند.
    مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اصلاحیه را در دستورالعمل نگارخانه‌ها داریم تا یک مدیر نگارخانه بتواند حراج برگزار کند. لزوما نباید موسسه فرهنگی حراج برگزار کند، مسئول نگارخانه هم می‌تواند براساس چارچوب و استانداردهای حراج درخواستی را برای برگزاری حراج ارائه کند.
    وی اظهار کرد: نام حراج ملی به حراج ایرانیان تغییر کرد و قرار است ۲ حراج دیگر هم برگزار شود، حراج‌هایی که قشرهای مختلف جامعه بتوانند آثار هنری را خریداری کنند.
    سهرابی درباره موزه هنرهای معاصر تهران و برنامه‌های آن گفت: این موزه براساس استانداردها، ساختار و چارچوب‌های خاص آن مرمت شده است و سال آینده برنامه مفصلی برای آن تدوین شده است که در آینده اطلاع‌رسانی خواهد شد.