سرمقاله

آیا بناست انتخابات رقابتی شود؟ / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • اگر شما هم از درد دندان رنج می برید، این نکات را بخوانید!
  • واردات قطعات الکترونیکی از چین؛ راهکاری هوشمندانه برای کسب‌وکارهای مدرن
  • عوامل مؤثر بر قیمت روز لوله گالوانیزه
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 7064  |  صفحه ۳ | سیاست روز  |  تاریخ: 18 فروردین 1402
    پیش‌بینی بارش باران و وزش باد در برخی استان‌های کشور
    رئیس مرکز پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا وضعیت جوی استان‌های کشور طی روزهای آینده را تشریح کرد. صادق ضیائیان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شنبه (۱۹ فروردین‌ماه) علاوه بر این مناطق در ارتفاعات مرکزی البرز و شمال سیستان و بلوچستان و یکشنبه (۲۰ فروردین‌ماه) در شمال آذربایجان غربی و شرقی، ارتفاعات کرمان، شمال سیستان و بلوچستان و شرق خراسان جنوبی بارش پراکنده گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقت پیش‌بینی می‌شود.
    وی افزود: از بعدازظهر دوشنبه (۲۱ فروردین‌ماه) سامانه بارشی از سمت شمال غرب وارد کشور شده و روز سه‌شنبه علاوه بر شمال غرب در غرب و جنوب غرب سبب بارش می‌شود.
    به گفته رئیس مرکز پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، در دو روز آینده در شمال غرب، غرب استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی و بخش‌هایی از مرکز کشور وزش باد نسبتا شدید و در مناطق مستعد گردوخاک پیش‌بینی می‌شود.
    وی همچنین اعلام کرد که روز شنبه افزایش محسوس دما در استان‌های ساحلی خزر و اردبیل و یکشنبه کاهش دما در این مناطق خواهیم داشت.
    رئیس مرکز پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی استان تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران شنبه (۱۹ فروردین‌ماه) قسمتی ابری در بعضی ساعت‌ها وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۴ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتی‌گراد و در روز یکشنبه (۲۰ فروردین‌ماه) نیمه ابری در بعضی ساعت‌ها وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۳ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتی‌گراد پیش بینی می‌شود.
    ضیائیان همچنین اعلام کرد که شهرکرد با دمای صفر و منفی ۳ درجه سانتی‌گراد سردترین و اهواز با دمای ۳۵ درجه سانتی‌گراد گرم‌ترین مرکز استان کشور است.
    کاهش ۱۳ درصدی بارندگی‌های تهران در نیمه اول فروردین
    مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران ضمن ارائه گزارشی از وضعیت دما و بارندگی‌های تهران در نیمه اول فروردین اظهار کرد: بارندگی‌ها طی این بازه زمانی ۱۳ درصد کاهش و دمای هوا ۰.۵ درجه سلسیوس افزایش یافت. مازیار غلامی در گفت و گو با ایسنا درباره میزان بارندگی‌های تهران طی نیمه اول فروردین اظهار کرد: بررسی و تحلیل آمار بارش‌های ایستگاه‌های هواشناسی استان تهران بیانگر آن است که طی ۱۵ روز ابتدای سال ۱۴۰۲ ، ۲۲ میلیمتر باران (به‌صورت پهنه‌ای) در سطح استان تهران اتفاق افتاده است که در مقایسه با بلند مدت ۱۳ درصد کاهش داشته است.  
    به گفته مدیرکل اداره هواشناسی استان تهران، تحلیل آمار بارندگی از ابتدای سال زراعی (مهر ۱۴۰۱) تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ بیانگر کاهش  ۳۶ درصدی بارش نسبت به بلند مدت (نرمال) و کاهش بارش ۴ درصدی نسبت به سال گذشته است. وی افزود: هرچند که این بارش‌ها از نظر کمی تنها «تا حدی» میزان کاهش بارش سال زراعی را جبران کرده است بنابراین مساله کم بارشی و خشکسالی کماکان ادامه دارد.   وی درباره تغییرات دمایی در این بازه زمانی گفت: تحلیل مقادیر دما نیز بیانگر آن است که در ۱۵ روز ابتدایی فروردین ۱۴۰۲ متوسط دما در استان تهران ۱۰.۵ درجه سلسیوس بود که در مقایسه با بلند مدت ۰.۵ درجه بیشتر گزارش شد همچنین متوسط کمینه دما نیز ۰.۷ درجه سلسیوس و متوسط بیشینه دما نیز ۰.۲ درجه سلسیوس بیشتر از نرمال بوده است. غلامی در پایان با توجه به کاهش بارندگی‌ها و افزایش دمای هوا تصریح کرد: بر اساس کاهش بارندگی‌ها و افزایش گرمایش هوا کماکان لزوم مدیریت منابع و مصارف آب، صرفه جویی در کلیه بخش‌ها نظیر خانگی، کشاورزی، صنعتی و . . . توصیه می‌شود همچنین در بخش کشاورزی لازم است مدیریت مناسبی جهت استفاده بهینه و برنامه‌ریزی شده از منابع آب موجود به‌کار گرفته شود.