سرمقاله

ترمیم کابینه؛ ضرورتی اجتناب‌ناپذیر ‪/‬ حجت‌اله اکبرآبادی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • برگزاری دوازدهمین كارگاه بین‌المللی تئوری اطلاعات و مخابرات با حمایت همراه اول
  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 7742  |  صفحه ۳ | جامعه  |  تاریخ: 04 اردیبهشت 1402
    فروپاشی کامل وعده‌های اینترنتی رئیسی
    مخالفت صریح وزیر ارتباطات با رفع فیلتر واتس آپ و اینستاگرام
    وزیر ارتباطات در حاشیه نماز عید فطر گفته که در شرایط فعلی موافق رفع فیلتر تلگرام و واتس اپ و اینستاگرام نیست گرچه تصمیم گیری در این باره در حوزه کاری او نیست. این برای اولین بار است که عیسی زارع پور به صراحت از مخالفت خود با رفع فیلتر پلتفرم های خارجی سخن گفته است. به گزارش سایت عصر ایران، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات بعد از نمازعید فطر تهران در جمع شماری از مردم و گفتگو با آنها درباره رفع فیلتر گفت که تصمیم گیری در این باره در حوزه او نیست؛ این موضوع به شرایط مختلف بستگی دارد ... ما به دنبال توانمندسازی شرکت های داخلی حوزه فضای مجازی هستیم. وی در پاسخ به این سوال که اگر تصمیم گیری درباره رفع فیلتر تلگرام، واتس اپ و اینستاگرام به او سپرده شود آیا امروز موافق رفع فیلتر است گفت: در شرایط فعلی، نه موافق نیستم.
    خلف وعده اینترنتی رئیسی
    این نکته که تصمیم‌گیری درباره رفع فیلتر پلتفرم‌های خارجی در اختیار وزارت ارتباطات نیست، موضوع جدیدی در سخنان زارع پور نبود. او در ۷ ماه گذشته و پس از فیلترینگ گسترده شبکه‌های اجتماعی بارها از این نکته سخن گفته بود. اما اینکه خود وی نیز در شرایط فعلی موافقتی با رفع فیلتر ندارد نکته تازه‌ای به نظر می‌رسد. هر چند پیشتر هم بارها زارع‌پور و دولت شروطی را برای رفع فیلتر گذاشته بودند که معنای آن ادامه فیلترینگ بود اما هیچگاه به این صراحت از فیلترینگ کنونی حمایت نشده بود. سخنان امروز زارع‌پور را در واقع باید نقطه پایان رسمی بر اندک امیدهای باقی مانده برای رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی دانست.
    به عبارتی دولت مکررا شرطی را مطرح می‌کند که امکان تحقق آن نیست و بدین ترتیب هر چند رفع فیلتر این شبکه‌های اجتماعی را ممکن می‌داند اما در عمل چنین کاری با این شروط غیر ممکن خواهد بود. با این اوضاع طبیعی است که باز هم بسیاری از شهروندان سخنان ۲ سال قبل ابراهیم رئیسی در رقابت‌های انتخاباتی ۱۴۰۰ را به یاد بیاورند. جایی که مخالفتش با شبکه‌های اجتماعی خارجی را «رقیب هراسی» می‌نامید و می‌گفت دولت او کسب و کار مردم را تعطیل نخواهد کرد. اینکه چرا آن روز رئیسی و تیم او به فکر گشایش دفتر توسط پلتفرم‌های خارجی در ایران نبودند سوال بسیار مهم و حیاتی است.