سرمقاله

شفافیت‌طلبی مجلس کنونی در سه اپیزود ‪/‬ محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آغاز عملیات اجرایی فیبرنوری ایرانسل در ۲۰ شهر جدید
  • سیفی: تامین مالی زنجیره تامین از بهترین ابزار‌ها برای مقابله با ناترازی بانک‌هاست
  • فراخوان جدید طرح پژوهانه همراه اول برای حمایت از پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 8444  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 16 اردیبهشت 1402
    طرح شفافیت قوای سه‌گانه در مجمع تشخیص مصلحت بررسی شد
    مخالفان و موافقان چه می گویند؟
    طرح «شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها» که برای تشخیص مصلحت از سوی مجلس شورای اسلامی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده بود، در هفتصد و شصتمین جلسه مجمع مورد بررسی قرار گرفت.
    در ابتدای این جلسه دبیر کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع تشخیص مصلحت نظام، گزارش این کمیسیون از بررسی طرح «شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها» را ارائه داد و اظهار کرد: مصلحت مورد نظر مجلس شورای اسلامی در خصوص بخشی از مفاد ماده ۳ و ۴ از سوی کمیسیون احراز نشد.
    محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی، با ارائه گزارشی از روند تدوین و رسیدگی به طرح«شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها» در مجلس به دفاع از نظر مجلس درباره این طرح پرداخت.
    شورای نگهبان مخالف/ دولت خواستار تاخیر در بررسی‌
    طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان نیز دلایل مخالفت این نهاد با طرح را تشریح کرد و محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور هم نظر دولت را در خصوص تبعیض‌های موجود در این طرح و پیامدهای تصویب و اجرای آن را مطرح و تقاضا کرد به دلیل وجود اشکالات متعدد در این طرح، با هدف رفع اشکالات، مجمع رسیدگی به این مصوبه را به تاخیر بیندازد.
    در ادامه این جلسه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، با اشاره به قانون دسترسی و انتشار آزاد اطلاعات گفت: در آن قانون به انتشار عموم اطلاعاتی که در طرح شفافیت آمده، الزام شده است و در طرح مجلس، به عدم انتشار و افشای اطلاعات آن دسته از مذاکراتی که وجه محرمانه دارند، تاکید شده است.
    آملی لاریجانی: مجلس در این طرح برای خود تبعیض قائل شده است
    آیت الله آملی لاریجانی هم گفت: مجمع، این طرح را از بعد مصلحت بررسی می‌کند. به نظر می‌رسد که در این طرح، همه جوانب کار دیده نشده است. پخش مشروح مذاکرات علنی جلسات مجلس، حسب قانون اساسی الزامی است و فقط آرای نمایندگان مشخص نبود که مجلس آن را در مورد امور صنفی و منطقه‌ای استثناء کرده است. اینکه مجلس مواردی از شفافیت برای خود را استثنا کند ولی سایر دستگاه‌ها از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام را ملزم به انتشار مذاکرات خود کند، تبعیض و تعجب‌آور است.
    بسیاری از موارد این قانون به نفع مردم نیست
    در ادامه جلسه حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه با اشاره به موارد متعدد الزام‌آور این قانون برای قوه قضائیه گفت: آیا واقعا این قانون و الزامات زمان‌بر آن، به نفع مردم است؟ بسیاری از این موارد به نفع مردم نیست.
    در این جلسه، علی لاریجانی، حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری، غلامرضا آقازاده، سیدمصطفی میرسلیم،  احمد توکلی، سیدمرتضی نبوی و محمدجواد ایروانی درباره این طرح و موضوعات پیرامونی آن به  اظهار نظر پرداختند و با توجه به ابعاد موضوع و تعدد موافقان و مخالفان آن و لزوم ادامه مذاکرات، بحث و بررسی و تصمیم گیری به جلسه دیگر موکول شد.