سرمقاله

حدس و گمان‌ها در باره گفت‌‌وگوی تهران‌- واشنگتن ‪/‬ جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 10508  |  صفحه ۴ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 23 خرداد 1402
    هوش مصنوعی را جدی بگیریم اما از آن نترسیم
    نشست تخصصی «هوش مصنوعی و آینده روابط بین‌الملل» برگزار شد. بنی هاشمی، استاد دانشگاه در این نشست نسبت به جدی نگرفتن هوش مصنوعی هشدار داد و گفت: هرچه دیرتر به این علم بپردازیم ضرر می‌کنیم. ما نباید از هوش مصنوعی بترسیم.
    به گزارش ایسنا، نشست تخصصی با عنوان «هوش مصنوعی و آینده روابط بین‌الملل» در محل حوزه ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به همت مرکز مطالعات فرهنگی راهبردی بین المللی برگزار شد.
    بنی هاشمی، استاد دانشگاه در این نشست با تاکید بر اهمیت هوش مصنوعی اظهار کرد: هوش مصنوعی نه تنها در روابط بین الملل بلکه در تمام زمینه‌ها نفوذ پیدا کرده است. حال، سوال این است که در زمینه بین الملل، روابط بین المللی با گرایش فرهنگی چگونه می‌تواند از هوش مصنوعی استفاده کند؟
    او در عین حال با اشاره به حضورش در ژاپن در سمت رایزن علمی گفت: من برای اینکه بتوانم با جامعه‌ی ژاپن ارتباط موثر را داشته باشم و با فرهنگ آنها آشنا شوم از هوش مصنوعی کمک گرفتم درحالی که به صورت عادی این کار ممکن بود زمان زیادی از من بگیرد. به نظرم هوش مصنوعی تکامل میلیون ها سال مغز انسان را در مدت سه سال انجام داده است.
    وی عنوان کرد: ما هوش مصنوعی را ابزار می دانیم که خود انسان درست کرده و در اختیار انسان است لذا نباید از آن ترسی داشت.
    این استاد دانشگاه سپس با بیان این موضوع که در حال حاضر هوش مصنوعی در اختیار آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها و ژاپنی‌هاست بیان کرد: ما باید هوش مصنوعی بومی خودمان را داشته باشیم. ما چه بخواهیم و چه نخواهیم هوش مصنوعی آمدنی است و دیپلمات‌های آینده حتی از هوش مصنوعی خواهد بود، به گونه ای که در هدف گذاری ۲۰۳۰ ژاپن، بسیاری از امور به هوش مصنوعی سپرده خواهد شد.
    وی در ادامه به چهار عوامل پیشرفت هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: پیشرفت سریع در قدرت محاسباتی در دهه‌های گذشته، وجود داده‌های بزرگ برای آموزش ماشین، پیشرفت و ارتقاء در تکنیک‌های یادگیری به ماشین و سرمایه‌گذاری‌های کلان کمپانی‌ها در این زمینه، از جمله عوامل مهم در پیشرفت هوش مصنوعی هستنند.
    او همچنین به عوامل بازدارنده در استفاده از هوش مصنوعی اشاره کرد و عواملی از قبیل عدم اطمینان مسئولین به این پدیده، عدم واگذاری مناسب بودجه برای انجام پروژه های هوش مصنوعی، و تضاد منافع را از عواملی دانست که می تواند برای استفاده از هوش مصنوعی مانع تراشی کند.
    بنی هاشمی خاطرنشان کرد: در خصوص استفاده بهینه از هوش مصنوعی، ترکیب انسان و هوش مصنوعی است که بهترین ترکیب را در این زمینه ارائه می دهد. هوش مصنوعی قابلیت تبدیل شدن و شکل گیری در زمینه های برتر روابط بین الملل را دارد و در این بخش قابلیت‌های تکنولوژی ارتقا یابد و کاهش هزینه‌ها می‌تواند در امنیت ملی تاثیرگذار باشد.
    او اضافه کرد: در امور بین الملل می توان اقداماتی انجام داد که با کمترین نیروی انسانی و با عدم دخالت اشخاص انجام شود.
    این استاد دانشگاه در پایان صحبت هایش با تاکید بر استفاده از هوش مصنوعی گفت: هر روز که ما دیرتر به هوش مصنوعی بپردازیم بیشتر ضرر می‌کنیم.