سرمقاله

نقطه انتهای خیانت و حماقت ‪/‬ محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 11168  |  صفحه ۶ | حوادث  |  تاریخ: 03 تیر 1402
    احتمال پیدا شدن اجساد سانحه زیردریایی «تایتان» کم است
    مرگ جستجوگران تایتانیک
    گارد ساحلی آمریکا می‌گوید پنج قطعه بزرگ بقایای زیردریایی تایتان را پیدا کرده است. مقام‌ها بر اساس مشاهده این قطعات می‌گویند تایتان به احتمال بسیار زیاد بر اثر فشار بیرونی در خود مچاله و خرد شده و سپس از هم پاشیده است.
    به گزارش ایسنا به نقل از بی بی سی، همزمان هویت سرنشینان این زیردریایی کوچک که برای تور بازدید از بقایای تایتانیک به اعماق اقیانوس اطلس رفته بود، اعلام شده است.
    زیردریایی تایتان با پنج سرنشین روز یکشنبه برای سفر به عمق دریا و بازدید از بقایای کشتی تایتانیک به آب انداخته شد و مدتی کوتاه پس از آن، تماس آن با کشتی مادر قطع شد.
    عصر روز پنجشنبه دریادار «جان مائوگر» از نیروی دریایی آمریکا به خبرنگاران گفت که کشتی جستجوگر «هورایزن آرتیک» توانسته بخش‌های دماغه و قیفی شکل تایتان را پیدا کند و سپس بخش‌های دیگری از لاشه این زیردریایی را یافته است. این مقام گارد ساحلی آمریکا گفته آن طور که از قطعات پیدا شده مشهود است متاسفانه تایتان با درون‌پاشی فاجعه آمیز روبرو شده و پس از مچاله شدن بر اثر فشار بیرونی از هم پاشیده و متلاشی شده است.
    ستاد فرماندهی این تجسس گفته یافتن بقایای تایتان فورا به اطلاع اعضای خانواده سرنشینان آن رسیده است.
    آن طور که کارشناسان می‌گویند درون‌پاشی یا انفجار از داخل ( Implosion) هنگامی روی می‎‌دهد که زیردریایی توان مقاومت در برابر فشار بیرونی را ندارد و ابتدا به داخل خود مچاله و سپس از هم می‌پاشد و متلاشی می‌شود.
    آنطور که گارد ساحلی آمریکا می‌گوید با وجود ادامه تجسس برای یافتن بقایا و کشف علت وقوع این سانحه، احتمال یافتن اجساد سرنشینان تایتان «بسیار بعید» است. در همین حال، با مشخص شدن سانحه مرگبار برای این زیردریایی و مطلع شدن خانواده‌ها از جان باختن سرنشینان، هویت پنج جان باخته این سانحه اعلام شده است.
    شرکت «اوشن‌گیت» که مجری این سفر زیردریا بوده همزمان با پیدا شدن بقایای آن به خانواده‌های جان باختگان تسلیت گفته و از این که نتیجه جستجوها به «بدترین سناریوی ممکن» ختم شده ابراز تأسف کرده است.
    همزمان اسامی کامل سرنشینان این زیردریایی کوچک عبارت است:
    هامیش هاردینگ - ۵۸ ساله - جستجوگر انگلیسی و اهل ماجراجویی که قبلا هم به فضا سفر کرده و چند باری هم به قطب جنوب رفته بود.
    شاهزاده داود، تاجر ۴۸ ساله انگلیسی پاکستانی‌تبار که از اعضای یکی از متمول‌ترین خانواده‌های پاکستان است.
    سلیمان، پسر ۱۹ ساله داود.
    پال هنری نارگوله، ۷۷ ساله، ناخدای سابق نیروی دریایی فرانسه که گفته شده علاقه زیادی به تحقیق درباره بقایای کشتی تایتانیک داشته و یکی از اعضای اولین گروهی بوده که در سال ۱۹۸۷ برای پیدا کردن بقایای تایتانیک به سواحل شرقی اقیانوس اطلس رفتند.
    استاکتن راش، ۶۱ ساله، از مدیران اجرایی ارشد شرکت اوشن‌گیت که مسوولیت اجرای این تور تفریحی برای بازدید از بقایای تایتانیک را بر عهده داشته است.
    متخصصانی که در جستجوی زیردریایی گم شده تایتان هستند، اعلام کرده اند که ممکن است هرگز نتوانند اجساد پنج نفری را که در این سانحه جان باخته اند، پیدا کنند.
    به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، به گفته متخصصان، فشار زیاد آب در کف دریا و قطعات لاشه کشتی تایتانیک عملیات جستجو را بسیار دشوار می کند.
    در همین حال، براساس گزارش‌ها، نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا تنها چند ساعت پس از شروع غواصی تایتان در روز یکشنبه، صدای «یک ناهنجاری صوتی مبنی بر انفجار از درون» را ثبت کرده بود.
    یک مقام دولتی آمریکا به سی بی اس نیوز گفت که این اطلاعات بلافاصله به گارد ساحلی ایالات متحده منتقل شده بود و آنها از آن برای تعیین حدودی محدوده جستجو استفاده کرده بودند. هنوز مشخص نیست که چرا این اطلاعات زودتر به صورت علنی منتشر نشده است.
    بنا بر اعلام بی بی سی، کارشناسان معتقدند که صدای درون‌پاشی توسط سیستم‌های شنود سونار دوربرد مخفی و محرمانه نیروی دریایی آمریکا که از زمان جنگ سرد کار گذاشته بود، شنیده شده است.
    جزئیات دقیق نحوه فعالیت این شنودهای دریافتی همچنان محرمانه است؛ اما یک وب سایت نیروی دریایی ایالات متحده کاربری آنها را «تشخیص، تعیین محل و ردیابی زیردریایی‌ها و جمع آوری اطلاعات صوتی و هیدروگرافی» توصیف می‌کند.
    با این حال بلومبرگ نوشته است که یک مقام ارشد نیروی دریایی گفته این نیروی نظامی «به صورت قطعی» از وقوع فاجعه مطمئن نبوده و به همین دلیل اطلاعات مربوط را به گارد ساحلی منتقل کرد و تصمیم گرفته شد تا ماموریت جستجو و نجات ادامه یابد تا «تمام تلاش برای نجات جان افراد داخل زیردریایی تایتان انجام شود.»
    زیردریایی تایتان با پنج سرنشین روز یکشنبه برای سفر به عمق دریا و بازدید از بقایای کشتی تایتانیک به آب انداخته شد و مدتی کوتاه پس از آن، تماس آن با کشتی مادر قطع شد.