کد خبر: 12408 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 24 تیر 1402
رئیس مجلس مطرح کرد
دلیل مشکلات امروز دولتی بودن اقتصاد استس
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: قطعاً دخالت نمایندگان در عزل و نصبها خلاف قانون است، بنده نیز بارها قاطعانه این مسأله را مطرح کرده و گفتهام که کار خلاف شرع است و رهبر معظم انقلاب نیز نسبت به این موضوع تذکر لازم را دادهاند. هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان نیز این موضوعات را ثبت و ضبط کرده و در آینده افراد تأثیرگذار خواهد بود.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس روز پنجشنبه در سفر به قمبا تأکید بر فراموش نکردن مردم، بیان داشت: فراموش نکردن مردم فقط به این معنا نیست که به آنها خدمت کنیم بلکه به این معناست که هرگاه قصد داریم هر کاری انجام دهیم و مأموریتی داریم که برای مردم انجام دهیم با استفاده از خود مردم انجام دهیم.
وی اضافه کرد: در هر حرکتی که مردم را از آن جدا کرده و ما دولتیها تصور کنیم خودمان مؤثر هستیم و میتوانیم کار انجام دهیم با شکست مواجه میشویم چنانکه در دوران دفاع مقدس ارتش و سپاه نیز هرگز به تنهایی نمیتوانستند موفقیت کسب کنند بلکه مردم یعنی بسیجیها بودند که با حضور خود در جنگ توانستند موفقیت ایجاد کنند در حالی که آموزشهای نظامی حرفهای هم ندیده بودند.
رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه اگر مردم به صحنه بیایند میتوانند مسائل را حل کنند، اظهار داشت: زمانی که جمع کثیری از مردم با اخلاص و با اعتقاد به سنتهای الهی به صحنه بیایند، فرهنگی را ایجاد میکنند که «وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجا وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ» در آن تبلور دارد به این معنا که خداوند از جایی به ما کمک خواهد کرد که در هیچکدام از محاسبات ما وجود نداشته است و این اتفاق زمانی میافتد مردم که موضوعیت اساسی دارند، در عرصه باشند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه نباید تردید کرد که مشکلات اقتصادی امروز به این دلیل است که اقتصاد را از دست مردم گرفته و آن را دولتی کردهایم، به فرمایشی از امام(ره) درباره عدم دخالت دولت در امورات اقتصادی و استفاده از ظرفیت مردم، اشاره و تصریح کرد: حضرت امام(ره) که فقیه، مجتهد و تاریخساز فرهنگ شیعه است، می فرمایند دخالت دولت در اقتصاد، نامشروع است.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه هر کاری انجام میدهیم با هدف باز کردن گره از کار مردم است، گفت: این گرهگشایی منوط به استفاده از خود مردم است. اگر تحلیل روندی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون داشته باشیم میبینیم که هرگاه موفق بودهایم با اتکا به سنتهای الهی و باور به مردم پیش رفتهایم و هرگاه شکست خوردهایم از این دو موضوع غفلت کردهایم.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه باید بدانیم همواره در حال نبرد هستیم و جبهه را شناسایی کنیم، یادآور شد: امروز وظیفه ما در مجلس قانونگذاری است و اگر رهبر معظم انقلاب این منت را بر ما گذاشته و عملکرد ما را تأیید کردند به این علت است که به وظیفه خود یعنی قانونگذاری، با نقشه راه و اولویتبندی طی این ۳ سال عمل کردیم اما شاید نتیجه آن سر سفره مردم دیده نشده باشد چون به حوزه اجرا باز میگردد.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه مصمم هستیم در جریان رسیدگی به لایحه پنجساله هفتم به صورت مسأله محور حرکت کنیم، خاطرنشان ساخت: قصد داریم در این قانون مسائل را اولویت بندی کنیم تا
قالیباف با بیان اینکه ما بهعنوان مجلس انقلابی قصد داریم با حفظ شاخصهای انقلابی حداقل وظیفه خود را در قانونگذاری در خصوص لایحه پنجساله برنامه هفتم انجام دهیم، گفت: این لایحه باید متفاوت از لوایح گذشته باشد که پس از تصویب آنها امکان اجرای آن وجود نداشت و اگر دولت و مجلس با همکاری یکدیگر این لایحه را به سرانجام برسانند قطعاً در پایان آن به ثبات اقتصادی خواهیم رسید که منفعت آن را مردم ببرند.
بر اساس این گزارش و به نقل از خانه ملت، در این بخش از مراسم، قالیباف به پرسش برخی از جوانان حاضر پاسخ داد و بهعنوان نخستین مسأله در پاسخ به انتقادی درباره دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات دولتی، عنوان کرد: قطعاً دخالت نمایندگان در عزل و نصبها خلاف قانون است، بنده نیز بارها قاطعانه این مسأله را مطرح کرده و گفتهام که کار خلاف شرع است و رهبر معظم انقلاب نیز نسبت به این موضوع تذکر لازم را دادهاند. هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان نیز این موضوعات را ثبت و ضبط کرده و در آینده افراد تأثیرگذار خواهد بود.
رئیس مجلس ادامه داد: ما کار خود را در مجلس دنبال میکنیم و هرگاه ایرادی در کار مدیری دیده شد براساس اختیار قانونی موضوع از طریق وزیر دنبال میشود که باز هم در نهایت اگر قرار شد مدیر تغییر کند، نمایندگان حق ارائه پیشنهاد در این خصوص را ندارند.
وی در ادامه درباره نحوه نظارت مجلس با بیان اینکه مجلس در رأس امور است، گفت: نظارت مجلس، نظارت به صورت فردی نیست؛ استیضاح، تحقیق و تفحص و سوال وجود دارد که ممکن است یک نماینده آن را آغاز کند اما تصمیم نهایی را کل مجلس میگیرد.