سرمقاله

آقای رئیس جمهور! وزیر فعلی ورزش جای دفاع ندارد ‪/‬ حجت اله اکبرآبادی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • فری فایر در مقابل پابجی موبایل: کدام بازی بهتر است؟
  • چرا در روسیه تحصیل کنیم؟
  • هزینه تحصیل پزشکی و دندان‌پزشکی در روسیه: شهریه و هزینه‌های زندگی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 12915  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 02 مرداد 1402
    در دیدار رؤسای مجالس ایران و صربستان صورت گرفت
    تأکید بر توسعه اقتصادی با محوریت تقویت بخش خصوصی
    در دیدار رؤسای مجالس ایران و صربستان بر توسعه ارتباطات پارلمانی و اقتصادی با محوریت تقویت بخش خصوصی تأکید شد.
    به گزارش ایسنا به نقل از خانه ملت، ولادیمیر اورلیچ، رئیس مجلس صربستان که در رأس هیأتی وارد تهران شده بود پیش از ظهر روز یکشنبه، اول مرداد ماه ۱۴۰۲ با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، دیدار و گفت‌وگو کرد.
    قالیباف در ابتدای این دیدار ضمن خوشامدگویی به هیئت پارلمانی صربستان گفت: همواره در فرصت‌های موجود به‌دنبال توسعه همکاری‌های دوجانبه بوده و هستیم.
    رئیس مجلس شورای اسلامی برگزاری نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۷ در بلگراد را فرصت ویژه‌ای برای صربستان دانست و افزود: این اتفاق ظرفیتی برای توسعه همکاری‌ها است که جمهوری اسلامی نیز یکی از کشورهایی بود که به برگزاری این نمایشگاه در صربستان رأی داد از این رو امیدواریم اکنون این اتفاق نقطه عطفی برای صربستان باشد.
    قالیباف همچنین با تأکید بر توسعه روابط پارلمانی که بستری برای گسترش همکاری‌های دو دولت و دو ملت خواهد بود، اظهار داشت: فرصت‌های بسیاری میان دو کشور موجود است که می‌توان برای توسعه همکاری‌ها از آنها استفاده کرد.
    رئیس قوه مقننه در ادامه همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان دو کشور که در حدود ۶۰ میلیون یورو است را رضایت‌بخش ندانست و افزود: البته ممکن است یکی از علل آن تحریم‌های ظالمانه و خلاف حقوق بین‌المللی آمریکا علیه ایران باشد اما با این حال مجموعه تجارت ما در شرایط فعلی تحریم قریب به ۱۰۰ میلیارد یورو برآورد می‌شود از این رو قطعاً راه‌هایی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی وجود دارد که از وظایف پارلمان‌ها است که در این مسیر برای دولت‌ها راهگشایی کنند.
    وی در ادامه با اشاره به فرصت‌های تجاری مناسب میان دو کشور که با هدف‌گذاری صحیح می‌توان آن را تقویت کرد، ابراز داشت: جمهوری اسلامی ایران و صربستان دو کشور مقتدر در حوزه خاورمیانه و بالکان هستند از این رو می‌توانند در برقراری صلح، ثبات و امنیت در منطقه بسیار اثرگذار باشند.
    قالیباف همچنین با تأکید بر اینکه پارلمان‌های صربستان و ایران باید فعالیت‌های اقتصادی میان دو کشور را تقویت کنند، گفت: هرچه روابط اقتصادی میان دو کشور توسعه یابد، امنیت و ثبات در دو منطقه خاورمیانه و بالکان بیش از پیش برقرار خواهد شد. این روابط می‌تواند از جمله در صنایع نفت و پتروشیمی باشد.
    رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه بی‌شک حوزه گردشگری نیز می‌تواند یکی از مسیرهای توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور باشد، اظهار کرد: این امیدواری وجود دارد که تا زمان برگزاری نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۷، حجم تبادلات تجاری میان دو کشور، دو تا سه برابر افزایش یابد که نیازمند تقویت روابط میان گروه‌های دوستی پارلمانی با این هدف است که بخش‌های خصوصی ایران و صربستان را فعال کنند.
    وی در ادامه با بیان اینکه مدتی بود که شیوع کرونا باعث کاهش روابط میان کشورها شده بود، عنوان کرد: بعد از گذر از این دوره، اکنون زمان آن فرا رسیده تا مجدداً روابط خود را در تمام زمینه‌ها تقویت کرده تا بخش‌های دولتی و خصوصی کشورمان بتوانند در توسعه روابط اقتصادی و تجاری حضور جدی و فعال داشته باشند.
    قالیباف همچنین در ادامه با ابراز امیدواری از برگزاری نشستی میان کمیسیون مشترک ایران و صربستان در پاییز سال جاری، گفت: قطعاً در دیدارهایی که در جریان این سفر با ریاست جمهوری و وزارت صمت خواهید داشت، آشنایی بیشتری با ظرفیت‌های موجود پیدا خواهید کرد.
    رئیس مجلس شورای اسلامی به اشاره اهمیت ثبات در منطقه بالکان افزود: منطقه ژئوپلتیکی بالکان بسیار حائز اهمیت است که در این میان صربستان یکی از کشورهای محوری در این منطقه است.
    رئیس مجلس در پایان نسبت به نتایج مطلوب سفر رئیس مجلس صربستان به کشورمان ابراز امیدواری کرد.
    رئیس مجلس صربستان: صربستان و ایران برنامه جدی برای افزایش حجم تبادلات تجاری میان دو کشور دارند
    ولادیمیر اورلیچ نیز در این دیدار ضمن تشکر از دعوت و میزبانی گرم جمهوری اسلامی ایران از وی و هیأت همراه، هدف از این سفر را توسعه روابط در همه زمینه‌ها عنوان کرد و گفت: طبیعی است که در وهله اول به دنبال توسعه روابط پارلمانی صربستان و ایران باشیم و به دنبال آن توسعه سایر روابط را میان دو کشور رقم بزنیم از این رو قصد ادامه دادن سنت‌های دیرینه و دوستانه خود را داریم که این موضوع قطعاً سیاست همه دستگاه‌های صربستان بوده که از سوی رئیس جمهور، اعضای دولت و نمایندگان پارلمان کشورمان پیگیری می‌شود.
    رئیس مجلس صربستان با بیان اینکه ۲۸ نماینده پارلمان صربستان عضو گروه دوستی پارلمانی صربستان و ایران هستند که در نوع خود بی نظیر است، اظهار کرد: ما در پارلمان خود و در تمام زمینه‌ها آماده همکاری با مجلس شورای اسلامی هستیم که این موضوع در تمام سطوح از جمله در قالب گروه دوستی پارلمانی، کمیسیون‌های تخصصی و هیأت رئیسه پارلمان‌ها امکان پذیر است.
    اورلیچ در ادامه بیان کرد: ما تلاش داریم در شرایط موجود، روابط خود را در تمام زمینه‌ها از جمله اقتصادی، صنعتی، کشاورزی و... گسترش دهیم و این اطمینان را داریم که ظرفیت‌های زیادی برای تقویت روابط در این بخش‌ها وجود دارد.
    رئیس مجلس صربستان همچنین ضمن تشکر مجدد از حمایت جمهوری اسلامی ایران، برای حضور کشورمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۷ دعوت به عمل آورد و افزود: همچنین از میزبانی از تیم واترپلوی صربستان که هم اکنون در ایران به سر می‌برند، قدردانی می‌کنیم.
    وی افزود: معتقدیم با شناخت و آشنایی بیشتر دو کشور از فرهنگ، تمدن و علم و فناوری می‌توانیم اتفاقات مثبتی را در جریان همکاری‌های خود رقم بزنیم.
    اورلیچ همچنین با بیان اینکه حدود ۸۵ سال از روابط دوستانه میان صربستان و ایران می‌گذرد، عنوان کرد: توجه و اهتمام به روابط دو کشور از هر دو طرف در طول سال‌های اخیر بیانگر این است که باید این فضا را توسعه دهیم که البته در برخی از حوزه‌ها پیشرفت چشمگیری داشته است.
    رئیس مجلس صربستان ادامه داد: قطعاً حجم تبادلات تجاری با ظرفیت‌های موجود دو کشور همخوانی ندارد اما در صحبتی که با سفیر ایران داشتیم متوجه شدیم برنامه‌های زیادی برای توسعه این تبادلات وجود دارد که در این راستا پروژه‌هایی میان دو کشور در دست اقدام است که به ۱۰۰ میلیون یورو می‌رسد و در سال آینده نیز این حجم از تبادلات را به ۱۵۰ میلیون یورو افزایش خواهیم داد که با اراده دو کشور امکان پذیر است.
    وی مسأله انرژی را در تمام نقاط دنیا بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: این موضوع همچنین با توجه به وقوع جنگ میان روسیه و اوکراین مهم‌تر شده و آن را تبدیل به بحرانی برای کشورهای اروپایی کرده که تأثیر آن با نگاهی به نرخ انرژی و شرایط تأمین امنیت انرژی در کشورها قابل مشاهده است از این رو دولت‌هایی که برای حل این بحران مصمم هستند باید راهکاری برای آن بیاندیشند و در این زمینه دست دوستان خود را به گرمی بفشارند.
    اورلیچ با بیان اینکه دولت صربستان با درک شرایط موجود هیچگاه از سیاست تحریم دفاع نکرده است، گفت: زمانی کشور ما نیز متحمل شرایط سخت تحریم بودیم از این رو این روش را اشتباه می‌دانیم. لازم است از همینجا به دلیل مقاومتی که در برابر شرایط تحریم در سطح بین‌الملل داشته اید به شما تبریک بگویم و این اراده را داریم که در مقابل فشارهای متعدد مقاومت کرده و در کنار شما قرار بگیریم.
    رئیس مجلس صربستان با اشاره به اهمیت توسعه روابط در حوزه کشاورزی، عنوان کرد: با گفت‌وگوهای صورت گرفته در این زمینه میان وزرای کشاورزی دو کشور مشخص شد که امکان تجارت وجود دارد و کمیسیون‌های تخصصی کشاورزی صربستان و ایران نیز این موضوع را دنبال خواهند کرد. این پیگیری‌ها در زمینه‌های انرژی، صنعت، معدن و غیره نیز امکان پذیر است.
    وی درادامه با اشاره به اهمیت ظرفیت کمیسیون مشترک میان صربستان و ایران با بیان اینکه نشست آنها در پاییز سال جاری برگزار می‌شود، اظهار کرد: معاون نخست وزیر و وزیر دفاع صربستان رئیس این کمیسیون مشترک از سوی صربستان هستند که بیانگر نگاه جدی ما به کارکرد این کمیسیون مشترک است. قطعاً در زمینه همکاری‌های میان دو کشور اراده کافی وجود دارد.
    اورلیچ با اشاره به دانشجویان ایرانی که در صربستان بورسیه شده‌اند، گفت: اطمینان دارم در این خصوص کمیسیون‌های مربوط به حوزه آموزش در دو کشور می‌توانند برای افزایش این تعداد از دانشجویان بورسیه شده، فعال شوند.
    رئیس مجلس صربستان در پایان از دکتر قالیباف برای سفر رسمی به صربستان دعوت کرد.
    در این نشست مسعود پزشکیان رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و صربستان و هاجر چنارانی نماینده نیشابور نیز حضور داشتند که به بیان نکاتی درباره عمق روابط دو کشور اشاره کرده و بر توسعه آن تأکید کردند.