سرمقاله

بحران ارتباط در مدیریت کشور ‪/‬ ژوبین صفاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • هزینه های راه اندازی اینترنت ثابت در ایران
  • معرفی و بررسی 5 تا از بهترین سایت‌های اجاره خودرو در ایران
  • بزرگترین سایز میلگرد کدام سایز است؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 1345  |  صفحه ۱۲ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 22 آذر 1401
    پنج روش خودمراقبتی در شرایط بهبودی از اعتیاد
    این که یاد بگیرید خود را دوست بدارید و از خود مراقبت کنید یکی از چالش برانگیزترین کارها خواهد بود. در اینجا به چند روش خودمراقبتی پس از بهبودی از مصرف مواد اشاره می کنیم. خود مراقبتی از منظر هر شخصی متفاوت است و می تواند انجام کارهای متفاوت باشد. برای برخی، می تواند پختن غذا پس از یک واقعه افسرده کننده، و یا خرید بلیط برای تماشای یک فیلم پس از یک هفته ی پر از استرس باشد. شاید خودمراقبتی از منظر برخی، نوعی خودخواهی محسوب شود. اما تفاوت فاحشی بین خود مراقبتی و خودخواهی وجود دارد.
    این که یاد بگیرید خود را دوست بدارید و از خود مراقبت کنید یکی از چالش برانگیزترین کارها خواهد بود. در اینجا به چند روش خودمراقبتی پس از بهبودی از مصرف مواد اشاره می کنیم.
    بهترین و کاربردی ترین روشهای خودمراقبتی در شرایط بهبودی
    هوشیار باشید
    هوشیار بودن به چه معناست؟ هوشیاری و ذهن-آگاهی روشی است که در آن فرد نسبت به احساسات روحی – روانی و فیزیکی خود آگاهی دارد. ماندن در زمان حال کار مشکلی است و گاهی اوقات آزار دهنده خواهد بود. اما افکار و احساساتی که در لحظه تجربه می کنید این فرصت را ایجاد می کند که با آن چیزی که در درون شما رخ می دهد ارتباط بگیرید، و به شما این امکان را می دهد که افکار و احساساتی که در زمان اعتیاد از آن ها دوری می کردید، کشف نمایید.
    در هنگام بهبودی با سایر افراد ارتباط برقرار کنید
    اعتیاد، افسردگی، اضطراب و سایر شرایطی که بر سلامت روان فرد تاثیر می گذارد در زمان تنهایی و انزوا، بیشتر می شود. در نتیجه برای پیشگیری از بازگشت مصرف و مبارزه با علائم ضعف سلامت روان، یافتن افراد و گروه‌هایی که شما را در دوران نقاهت و بهبودی تقویت کرده و از شما در روند ترک مصرف مواد پشتیبانی می کنند، مهم است.
    در زندگی خود تعادل ایجاد نمایید
    در جامعه، افراد تمایل دارند که برای کارهایشان ارزش زیادی قائل شوند. ما میزان مشغله کاری را برابر با میزان ارزشمند بودن، مولد بودن و خوب بودن فرد قرار می دهیم. اما این طرز فکر برای افرادی که در مراحل اولیه بهبودی خود هستند، مخرب و خطرناک است. وقتی فرد روند بهبودی خود را آغاز می کند، آسان است که تمامی وقت خود را بر یک فعالیت بگذارد برای این که حواس خود را پرت کرده و از وسوسه مصرف دوباره مواد و الکل دور شود. یافتن تعادل بین کار، مدرسه، زندگی اجتماعی و فعالیت های مرتبط با بهبودی نیاز به مهارت دارد که به نظر سخت می رسد اما ممکن است؛ اما باید به خاطر سپرد که اگر فرد فقط بر یک بُعد از زندگی خود متمرکز باشد، فشار زیادی را تجربه خواهد کرد که به سرعت به مصرف دوباره مواد می انجامد.
    برای خود وقت بگذارید
    این که وقت خود را 100% با دیگران بگذرانید شاید آرامش بخش به نظر برسد، اما این مسیری منطقی و واقع بینانه برای گذران زندگی نیست. پس همانطور که ارتباط با دیگران مهم است، وقت گذاشتن برای خودتان نیز به همان میزان اهمیت دارد. پس ساعاتی در هفته را به مطالعه پیرامون خودشناسی ، یافتن مکان های جدید، موسیقی جدید، توصیف خود از طریق هنرهای تجسمی و سایر ابزار، و کشف فعالیت های نوین مورد علاقه تان اختصاص دهید.
    حدودی را برای خود تعیین کنید
    قطعا هنگام مصرف مواد، با گروهی وقت خود را می گذراندید که شما را به مصرف الکل و مواد تشویق می کردند. تصمیم برای ترک، بر ارتباطات شما نیز تاثیر می گذارد. درست است که این قطع ارتباط کار دشواری است اما به شما در مقاومت در برابر وسوسه مصرف دوباره کمک خواهد کرد. در حقیقت خودمراقبتی محافظت از خود و هوشیاری تان می باشد. این محدودیت ها به افراد پیرامون شما می فهماند که دیگر قصد مصرف ندارید. پس وقتی برای خود حدودی را تعیین می کنید، نه تنها مشخص می کند با چه کسی رفاقت دارید، کجا می روید و چه می کنید بلکه از شرایطی که باعث بازگشت مصرف می شود نیز پرهیز خواهید کرد.