سرمقاله

ماهمه مرده‌ایم! ‪/‬ محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 14171  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 28 مرداد 1402
    فرماندار فردیس :
    بارگذاری جمعیت در فردیس سَم مهلک است
    فرماندار فردیس از مدیرکل سازمان بازرسی خواست تا در جلوگیری از بارگذاری جمعیت در فردیس کمک کند و گفت: ما در تامین سرانه‌ها برای جمعیت ۸۰۰ هزار نفری فعلی مشکل داریم. بازهم مسکن ملی در فردیس بارگذاری می‌شود!
    به نقل از خبرگزاری فارس ا ، خداداد کاشفی، فرماندار فردیس، در نشست شورای اداری این شهرستان که صبح امروز در سالن همایش دانشگاه فرهنگیان و با حضور مدیر کل سازمان بازرسی استان برگزار شد، اظهار کرد: فردیس آبِستَن اتفاقات و مشکلات فراوان است. اخرین موضوع بحران آب بود که علیرغم برنامه‌ریزی مدیران آبفا به دلیل ضعف در زیرساخت ها که از گذشته بوده، ایجاد شد. تا کنون تامین آب شرب شهرستان از طریق چاه بود و برداشت بی رویه آب‌های زیرزمینی موجب شده عمق چاه‌های آب فردیس به بیش از ۳۵۰ متر برسد. وی از دسترسی شهرستان فردیس به آب‌های سطحی از طریق خط انتقال لوله ۵۰۰ میلیمتری خبرداد و افزود: از چند روز گذشته این خط وصل شده است‌. موانع خط انتقال لوله ۹۰۰ میلیمتری هم برطرف شده و کار اجرایی باقیمانده است که طی دو ماه آینده انجام می‌شود.
    فرماندار فردیس در ادامه گفت: در شهرستان فردیس بیش از ۸۰۰ هزار نفر جمعیت در وسعت ۸۷ کیلومتر مربع جای گرفته و در همه سرانه ها از جمله، بهداشتی، آموزشی، ورزشی و غیره در ردیف آخر کشور قرار گرفته‌ایم. از سال ۹۲ با شکل گیری شهرستان فردیس، این شهرستان در روی کاغذ مستقل شده و در تامین سرانه ها با مشکلات مختلفی روبرو هستیم. بیمارستان فردیس پس از ۱۰ سال تنها ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که با پیگیر‌های انجام شده در یکسال و نیم اخیر تکمیل شده است. در حوزه آموزشی ۸ مدرسه به بهره برداری رسید و همین تعداد در حال ساخت است.‌
    نماینده دولت در شهرستان فردیس حمایت اداره کل بازرسی استان از انتزاع فردیس در حوزه مرزی و شهرداری را خواستار شد و بیان کرد: بیش از ۱۰ سال از شهرستان شدن فردیس می‌گذرد اما انتزاع کامل در حوزه سیاسی مرزی و انتزاع شهرداری هنوز انجام نشده و حریم و محدوده شهرستان هنوز مشخص نیست. وی یادآور شد: بر اساس مصوبه هیات دولت وحریمی که تعیین شده، باید ۹ هزار هکتار به شهرستان فردیس متعلق شود ‌ که پس از انتزاع ۳ هزار هکتار از آن کسر شده است. از ابتدای حضورم بیش از ۲۵ جلسه چالشی با کرجی‌ها داشتیم و در وزارت کشور پیگیری گردیم که متاسفانه لحظه آخر کرجی ها زیر میز می‌زنند و نمی‌پذیرند.
    کاشفی گفت: در بخش تامین سرانه‌ها در فردیس مشکل کمبود زمین داریم. برای ساخت مدرسه خیران پای کار هستند، اما زمین نداریم مدرسه بسازیم، پارک یا شهربازی ایجاد کنیم.املاک شهرداری فردیس هم به نام شهرداری کرج است ۳ هزار هکتار زمین شهر فردیس را کرج زیر بار پس دادن نمی‌رود.
    کاشفی اضافه کرد: ظلم دیگری که در حق شهر فردیس شده این است که املاک و مستغلات شهرداری فردیس هنوز به نام شهرداری کرج است و ظاهرا شهرداری کرج در این سالها برخی املاک فردیس که د ر حوزه استحفاظی شهر فردیس است را در تهاتر و غیره به فروش رسانده و واگذار کرده است. حتی اتحادیه ها از سال ۹۳ قرار بوده یک میلیارد به فردیس بدهند اما پرداخت نشده و در مجموع برای گرفتن حقمان حریف کرجی‌ها نمی‌شویم.
    وی با اشاره به عدم استقرار برخی دستگاه‌های اجرایی در شهرستان، گفت: ادارات ما مکان مناسبی ندارند و اداره مسکن و شهرسازی که متولی استقرار ادارات و منبع تامین زمین است، هنوز در فردیس مستقر نشده است و برخی ادارات هم در حال برگشت به استان هستند. کاشفی گفت: هزینه استقرار و تامین مکان ۸ اداره فردیس توسط شهرداری تامین شده است.اما سازمان بازرسی نامه زده که این امر خلاف قانون است و باید تخلیه کنند . اگر این ادارات تخلیه شود، دستگاه ها به استان برمی‌گردند و ارائه خدمات به شهروندان دچار مشکل می شود. از سازمان بازرسی درخواست داریم تا دستگاه‌ها مستقر شوند، این قرارداد تمدید شود. ضمن اینکه مدیران کل را موظف کنید در فردیس به شکل ویژه حضور پیدا کنند. وی با اشاره به اینکه فردیس از نظر جمعیت دومین شهرستان استان است؛ بیان کرد: اگرچه بنابر شاخصه‌های تعریف محرومیت، فردیس جزو شهرستان محروم محسوب نمی‌شود، اما استان البرز در سرانه ها آخرین استان کشور و فردیس آخرین شهرستان این استان است. به لحاظ جمعیت دومین شهرستان و به لحاظ زیرساخت‌ها در قعر جدول سرانه‌ها هستیم. فرماندار فردیس با بیان اینکه بارگذاری مسکن در شهرستان سم است، بیان کرد: ما با جمعیت فعلی نمی‌توانیم زیرساخت‌های لازم را تأمین کنیم؛ آنوقت ۲ هزار مسکن ملی در فردیس بارگذاری می‌شود! در این شهرستان ۲۰ برابر ظرفیت اکولوژیک بارگذاری جمعیت شده است که در هیچ کجای کشور اینطور نیست. وی در ادامه با اشاره به اینکه توزیع اعتبارات شهرستان متناسب با جمعیت واقعی نیست، گفت: مبنای جمعیتی که در اعتبارات لحاظ می‌شود براساس سرشماری سال ۹۵ و با جمعیت ۴۸۰ هزار نفر است. در حالیکه حداقل جمعیت فعلی شهرستان حدود ۸۰۰ هزار نفر است.
    کاشفی همچنین به وجود دستگاه های ملی از جمله نیروگاه منتظرقائم، مپنا و غیره اشاره و اظهار کرد: دستگاه‌های ملی اینجا هستند که از ظرفیت شهرستان استفاده می‌کنند و فقط آسیب‌هایشان برای فردیس است. ما در فردیس برای تأمین سرانه‌ها با کمبود شدید زمین مواجهیم، اما ۸۰۰ هکتار از اراضی فردیس در اختیار جهادکشاورزی است که می‌تواند بخشی از آن را در اختیار شهرستان قرار دهد. وی اضافه کرد: نیروگاه منتظر قائم ۴۰ درصد از ذخیره آب شهرستان را مصرف می کند اما هیچکدامشان به وظایف قانونی خود از باب مسؤولیت اجتماعی در فردیس عمل نمی‌کنند. قرار بود مپنا یک بیمارستان و یک مدرسه بسازد و یک دستگاه سی‌تی اسکن برای شهرستان تامین کند دو ماه است که پیگیری می کنیم و به نتیجه نمی‌رسیم.
    فرماندار فردیس ملاک ارزیابی مدیران را میزان آورده برای شهرستان ذکر کرد و گفت: مدیری که بنشیند و دنبال بودجه شهرستان یا کمک شهرداری باشد، به درد شهرستان نمی‌خورد. برخی موارد که کوتاهی مشاهده کردیم، موارد را به دادستان و سازمان بازرسی معرفی کردیم. وی در پایان برلزوم تلاش مدیران برای افزایش رضایتمندی و مشارکت مردمی در انتخابات تاکید کرد و یادآور شد: برخی اقدامات نیاز به اعتبارات ندارد و فقط حل مشکل مردم است که موجب افزتیش رضایتمندی و امیدآفرینی در جامعه است.