سرمقاله

بیماری ژنتیکی تورم ‪/‬ نیما غلامرضایی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • تفاهم‌نامه همکاری ایرانسل و پتروشیمی زاگرس برای هوشمندسازی و تحول دیجیتال
  • یک روانشناس مهمترین ویژگی‌های شریک عاطفیتان را آشکار می‌کند.
  • برگزاری سومین دوره فراخوان جایزه همراه اول برای پایان‌نامه‌های برتر در حوزه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 16604  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 18 مهر 1402
    مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز :
    مدیریت ۷۵ درصد موقوفه های البرز برعهده واقفان است
    مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز با اشاره به نقش مدیریتی مردم در امور خیریه استان گفت : مدیریت ۷۵ درصد موقوفه ای البرز در زمان حاضر برعهده واقفان است.
    حجت الاسلام والمسلمین «علی دشتکی» در همایش وقف و رسانه که در آخرین روز از هفته وقف در سالن اجتماعات آستان مقدس امامزاده طاهر (ع) مهرشهر کرج برگزار شد، افزود: از کارکردها و کاربری‌های وقف در حوزه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی که تأثیرات مستقیم و مهمی در سطح جامعه دارد، می‌توان در ایجاد تمدن نوین اسلامی بهره برد.
    وی اظهار کرد: یکی از مهمترین ارکان رسیدن به تمدن نوین اسلامی تربیت فرزندان صالح در زیر سایه مکتب اسلام توسط خانواده ها ومشارکت در امور خیریه است.
    دشتکی گفت: خروجی این تربیت اسلامی را در دوران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و پس از آن شاهد هستیم ضمن آنکه برای شکل گیری تمدن نوین اسلامی ابتدا بایستی نظام اسلامی شکل گیرد که هنوز به معنای واقعی تشکیل نشده و قدم بعدی جامعه اسلامی است، جامعه ای که فرد در آن منافع عمومی را بر منافع خود ترجیح می دهد. وی افزود: اگر درصدد تشکیل جامعه اسلامی هستیم باید بررسی کرد که چه چیزی مبانی و پایه های این جامعه را محکم می کند که یکی از این موارد وقف است زیرا وقف یعنی از خود گذشتن و منافع دیگران را به منافع خود ترجیح دادن که همان منصه ایثار است. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز با بیان اینکه وقف در برگیرنده تمام موضوعات در یک جامعه است، اظهار کرد: در جامعه ای که اموال عمومی بیشتر باشد رفاه عمومی بیشتر است که یک قاعده اقتصادی است و هر دستگاه دولتی متولی اموال عمومی بشود یک روزی از دستش می رود ولی با وقف این اموال از بین نمی رود و حبس العین می شود. وی گفت: اگر وقف در جامعه به خوبی ساری و جاری شود یکی از دستاوردهای آن سلامت اجتماعی و رفع مشکلاتی همچون فقر و توسعه اشتغال و ازدواج است.
    دشتکی افزود: وقف احساس و صدقه ای است که واقف از آثار و پاداش معنوی آن تا آخر الزمان بهره مند می شود و اهمیت و جایگاه وقف به حدی است که در قرآن کریم آیات متعددی به آن پرداخته است.
    مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز یکی از رسالت های اصحاب رسانه را ترویج فرهنگ وقف دانست و گفت: بایستی جامعه را به سوی امر مقدس وقف سوق دهیم که در این میان اصحاب رسانه موثر هستن.
    در استان البرز حدود یک هزارو۷۰۰ موقوفه، بیش از ۱۲ هزار رقبه و حدود ۱۰۰ امامزاده وجود دارد.
    در آخرین روز از هفته وقف که به نام وقف و رسانه نامگذاری شده، آیین غبارروبی و عطرافشانی آستان مقدس امامزاده طاهر (ع) مهرشهر و گلزار شهدای آرمیده در این آستان مقدس با حضور مسوولان روابط عمومی های ادارات کل استان البرز و اصحاب رسانه برگزار شد.
    علی دشتکی» در بخش دیگر با تبریک آغاز ماه ذی الحجه و سالروز ازدواج آسمانی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) افزود: از سال ۱۳۹۱ اجازه جاری شدن صیغه عقد در جوار بقاع متبرکه استان البرز صادر شد به طوریکه نخستین اتاق عقد در آستان مقدس امامزاده حسن (ع) کرج راه اندازی شد. وی با بیان اینکه امروز نیز در همین اتاق عقد، ۲ خطبه عقد خوانده می شود، اظهار کرد: هم اکنون آستان مقدس امامزادگان حسن (ع)، طاهر (ع)، محمد (ع) حصارک و جعفر (ع) هشتگرد دارای اتاق عقد پیوندهای آسمانی هستند.
    مدیر کل اوقاف و امور خیریه البرز تصریح کرد: استقبال خوب جوانان در این سال ها نشان دهنده این موضوع است که بسیاری از جوانان دوستار اهل بیت (ع) که خواستار زندگی مشترک همراه با معنویت هستند، تلاش می کنند زندگی مشترک خود را از این مکان متبرکه آغاز کنند.
    وی با اشاره به اینکه ترویج ازدواج آسان یکی از وظایف اصلی تمام دستگاه ها و نهادها است، گفت: به همین منظور مجموعه اوقاف البرز در سال های گذشته در بقاع متبرکه و امامزادگان با همکاری هیئت امنا و متولیان به ویژه مراکز افق دست به چنین اقدامی زدند و بیش از ۲ هزار زوج از ابتدای دهه ۹۰ تا به امروز در بقاع متبرکه زندگی خود را آغاز کردند.
    حجت الاسلام و المسلمین دشتکی یکی از شروط اصلی برای عقد ازدواج در جوار امامزادگان را مهریه های پایین دانست و افزود: اتاق پیوندهای آسمانی در امامزادگان استان البرز به منظور انجام یک ازدواج سالم، آسان و ساده در قالب سبک زندگی ایرانی اسلامی ایجاد شده است.
    کمتر از یک درصد از این ازدواج ها به جدایی رسیده مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز با بیان اینکه کمتر از یک درصد از این ازدواج ها به جدایی انجامیده، اظهار کرد: زندگی های مشترکی که در این مکان های مقدس انجام می شود استحکام بیشتری دارند چون حالت معنویت دارد.
    وی با اشاره به اینکه از محل موقوفات برای ازدواج آسان جوانان کمک می کنیم، گفت: به خصوص برای تهیه جهیزیه از طریق اجرای طرح قرار دوازدهم در دوازدهم هر ماه به نیت امام دوازدهم شیعیان کمک جمع آوری می شود و یا اهدای جهیزیه داریم.
    وی در خصوص تامین مسکن نوعروسان کم برخوردار گفت: سعی کردیم واقفین خیر اندیش را تشویق کنیم وقف خود را به موضوع مسکن جوانان اختصاص دهند ضمن اینکه موقوفه ای داریم که زوجین می توانند ۲ سال زندگی مشترک خود را در آنجا آغاز کنند، البته یک مورد بیشتر در استان نیست. مدیر کل اوقاف و امور خیریه البرز بیان کرد: سال گذشته از محل موقوفات بقاع متبرکه و خیرین نیک اندیش ۸۰ سری جهیزیه به نوعروسان اهدا شد و این مهم همچنان ادامه دارد.
    وی اظهار امیدواری کرد زندگی ها تداوم بیشتری داشته باشد، در این راستا در مراکز افق کارگاه های ازدواج آسان و مشاوره قبل، بعد و حین ازدواج به منظور پایداری و استحکام بنیان خانواده ها برگزار کرده ایم. حجت الاسلام دشتکی با اشاره به ازدواج اتباع خارجی در بقاع متبرکه گفت: چندین ازدواج اتباع خارجی از جمله یک مرد فرانسوی با خانم ایرانی و یک مرد ایرانی با خانم روس، در بقاع متبرکه رقم خورده است که خوشبختانه در این پیوند آسمانی اتباع بیگانه مسلمان شدند.