کد خبر: 18545 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 21 آبان 1402
نخستین واکنشها به رد صلاحیتها
آیا پروژه مجلس انقلابیتر کلید خورده است؟
از روز جمعه تا روز شنبه تعدادی از نمایندگان فعلی و ثبت نام کنندگان در انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر از عدم تایید صلاحیت خود برای انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی داده اند. غلامرضا نوری قزلجه، احمد علیرضا بیگی و مسعود پزشکیان از جمله نمایندگانی هستند که در مجلس آتی جایی نخواهند داشت.
غلامرضا نوری قزلچه، نماینده مردم بستانآباد و رئیس فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی یکی از نخستین افرادی بود که از ردصلاحیت خود برای شرکت در انتخابات مجلس دوازدهم خبر داد. وی قبل از نمایندگی و در مجلس دهم در زمان ریاست علی لاریجانی، معاون اجرایی مجلس بود.
جلیل رحیمی جهانآبادی نماینده فعلی تربت جام و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس فراکسیون مستقلین نیز از دیگر چهرههای رد صلاحیت شده، محسوب میشود.
به گزارش فرارو، اغلب نمایندگانی که رد صلاحیت شده اند، این خبر را در شبکههای اجتماعی منتشر کرده اند. جلال محمودزاده نماینده مهاباد در متنی کوتاه در صفحه توییتر (ایکس) خود نوشت: «با توجه به تماس و پیگیریهای بی شمارتان، هیأت اجرایی شهرستان مهاباد به ریاست فرماندار صلاحیت اینجانب برای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس را با استناد به بند ۴ ماده ۳۳ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی” رد کرد است! در موعد مقرر اعتراض به این تصمیم را به مراجع قانونی اعلام می کنم.»
مسعود پزشکیان که سابقه چند دوره نمایندگی مجلس را در کارنامه دارد، در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس تصویر نامه رد صلاحیتش توسط هیأت اجرایی وزارت کشور را منتشر کرد.
احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز، اسکو و آذرشهر نیز برای انتشار خبر رد صلاحیت خود، گفتگو با رسانهها را انتخاب کرد. وی با بیان آنکه رد صلاحیت شدن خود را پیش بینی میکرد افزود: «به خاطر محکومیت در پرونده شاسیبلندها رد صلاحیت شدم. به رد صلاحیت خود اعتراض خواهم کرد.»
جلیل رحیمی جهانآبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس فراکسیون مستقلین نیز رد صلاحیت شده است. رحیمی در واکنش به خبر رد صلاحیتش در هیات اجرایی تربت جام نوشت: «هر نظام سیاسی حق دارد کارگزاران خود را انتخاب کند اگر نظام جمهوری اسلامی بنده را لایق خدمت به مردمم نداند فرصت خدمت از من گرفته میشود، اما ناراحت نیستم ۸ سال جوانی و انرژی و استراحت و همه زندگیم را گذاشتم تا خدمت کنم و اگر این همه خدمات را بندگان خدا نبینند خدا دیده است و همان کافی است. گلایه دارم و شکایتم را به خدا میبرم.»
فارغ از واکنشهای نمایندگانی که تایید صلاحیت نشده اند، دیگر چهرهها و فعالان سیاسی نیز واکنشهایی نشان داده اند. حسامالدین آشنا، مشاور حسن روحانی در دولتهای یازدهم و دوازدهم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «به دوره جدید خوش آمدید؛ از هیات اجرایی به هیات نظارت پناه ببرید. رسیدن از مجلس انقلابی به مجلس انقلابیتر دور و دشوار نیست. یک جبهه جدید، یک همایش جدید، یک نام اختصاری جدید، چند چهره صف اولی، چند صد عاشق خدمت اولی و چند میلیون رأی اولی.»
محمدعلی ابطحی چهره اصلاح طلب نیز به انتشار اخباری مبنی بر رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی واکنش تندی نشان داد. ابطحی در توئیتی نوشت: «چه خوب شد آدمهای معروف برای انتخابات ثبت نام نکردند. با رد صلاحیت خیلیها و به خصوص دکتر پزشکیان دیدید حرف آن خانم درست بود که مملکت مال حزب اللهی هاست.»
عبدالرضا داوری مشاور پیشین احمدی نژاد در واکنش به رد صلاحیتهای داوطلبان مجلس شورای اسلامی نوشت: «ردصلاحیت نمایندگان کنونی مجلس، دارای یک تناقض حقوقی است. نمایندهای که فاقد صلاحیت اعلام شده، تا پایان دوره مجلس کنونی، در خرداد ۱۴۰۳، چگونه میتواند به وظایف تقنینی و نظارتی خود عمل کند؟ از یک سو او اکنون نماینده مجلس است و از سوی دیگر او را فاقد صلاحیت نمایندگی اعلام کردهاند؟!»
جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:« هدف گزینش انقلابیون برای تشکیل مجلس انقلابی تر و خالص سازی را دیگر نمی توان با بازی پلیس خوب و بد پنهان کرد!رد صلاحیت های صورت گرفته محدود کردن،تضییع و سلب حق انتخاب مردم است چاره کار فقط بازگشت به مردم،حذف نظارت استصوابی و برگزاری انتخابات آزاد است.»
رسول جعفریان، مورخ، در واکنش به ردصلاحیتها نوشت: «فشارهایی که برای یکدست کردن جهت گیری و بکار گیری نیروهای خاص و رواج اندیشههای یک طرفه صورت میگیرد، ممکن است در کوتاه مدت نتیجه اندکی بدهد، اما دراز مدت نتیجه عکس میدهد. آن وقت باید دنبال مقصر بگردید و تأسف بخورید.»