سرمقاله

پیمان مولوی / چهار عمل اصلی ریاضی و سرمایه گذاری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • تجهیزات لازم برای راه اندازی کارگاه میوه خشک کنی
  • در 5 مرحله ساده، لکه قهوه خشک شده روی مبل را پاک کنید
  • جشنواره بلک فرایدی در نخل مارکت
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 190  |  اخبار صفحات روزنامه  |  تاریخ: 07 آذر 1401
    یک کارشناس مسائل روسیه مطرح کرد
    دشواری بازسازی روابط روسیه و اروپا

    یک تحلیلگر مسائل روسیه گفت: واشنگتن برای افزایش فشار بر روسیه از مهره‌ها و گزینه‌های متنوعی استفاده می‌کند. در واقع اقدام اروپا در «حامی تروریسم» اعلام کردن مسکو، بدون هماهنگی با واشنگتن صورت نگرفته است. 

    عفیفه عابدی در پاسخ به این پرسش که نمایندگان پارلمان اروپا روز چهارشنبه متنی را به تصوب رساندند که در آن دولت روسیه به عنوان حامی و ‌ترویج‌دهنده تروریسم در جنگ اوکراین معرفی شده است، این اقدام در مقطع کنونی بحران اوکراین با چه هدفی صورت می‌گیرد و تأثیر آن بر تنش موجود با روسیه چیست، گفت: به اقدام پارلمان اروپا در قرار دادن روسیه در لیست ترویج دهنده تروریسم، باید از دو منظر کوتاه و بلند مدت نگریست. از منظر کوتاه‌مدت، این اقدام بیشتر شبیه یک اقدام نمادین و سیاسی برای اطمینان خاطر دادن به اوکراین درباره تداوم حمایت سیاسی و نظامی اروپایی از کی‌یف است. در حالی که همزمان روابط انرژیک روسیه و اتحادیه اروپا به‌طور گریزناپذیر ادامه دارد. 

    وی ادامه داد: اما از منظر بلندمدت باید در نظر داشت قرار گرفتن روسیه در لیست مذکور،  محدودکننده روابط روسیه با بازیگران میانه‌روی اروپایی است که به‌رغم جنگ اوکراین و تحریم‌های اتحادیه اروپا به مذاکرات خود با مسکو ادامه می‌دهند.

    عابدی افزود: در چنین چشم‌اندازی به نظر می‌رسد بازسازی روابط اروپا و روسیه بسیار دشوار شده و انگیزه‌ روسیه را هم درباره مذاکره کاهش می‌دهد. زیرا توافق مستلزم اعطای امتیازهای بیشتری از سوی روسیه است. به نظر می‌رسد این اقدام اروپا پس از مذاکرات احتمالی و پشت‌پرده بین روسیه و برخی کشورهای اروپایی و توافق‌های گازی جدید رخ داده است که موجب کاهش امکان پاسخگویی روس‌ها می‌شود. با این حال دلسرد شدن روسیه از امکان مذاکره و توافق سیاسی، همچنان می‌تواند به تشدید حملات روسیه در اوکراین در ماه‌های آینده بینجامد.

    به گزارش ایلنا، این تحلیلگر مسائل روسیه در پاسخ به این پرسش که این اقدام در پی درخواست ولادیمیر زلنسکی صورت گرفته که خواستار منزوی شدن روسیه شده است، آیا رییس‌جمهوری اوکراین افقی برای پایان بحران پیش روی خود نمی‌بیند که خواهان افزایش سطح تنش است، گفت: با شواهد موجود می‌توان گفت  که با وجود فضای سیاسی موجود در اوکراین و نقشی که زلنسکی در جنگ با روسیه ایفا می‌کند، تا انتخابات ریاست جمهوری آینده اوکراین، احتمال هر نوع توافق جدی درباره جنگ اوکراین ناچیز است. مجموع شرایط نشان می‌دهد جنگ اوکراین با فراز و فرود تا تغییر سیاسی در اوکراین ادامه یابد و شاید مذاکراتی هم جسته و گریخته انجام شود اما با وجود زلنسکی سطح خصومت کاهش چشمگیری نخواهد یافت.

    وی ادامه داد: در چنین شرایطی اوکراین برای حفظ روحیه مقاومت و جنگی در میدان، به دستاوردهای سیاسی برای اقناع افکار عمومی اوکراین نیازمند است. در همین حال غرب به دلیل امتناع از ورود نظامی مستقیم به جنگ اوکراین و تمایل به طولانی کردن این جنگ، برای افزایش انگیزه کی‌یف در جنگ و تحت فشار قرار دادن روسیه، ناگزیر از اعطای امتیازهای سیاسی و حمایت‌های تسلیحاتی بیشتر به اوکراین است.

    عابدی همچنین در پاسخ به این پرسش که این تصمیم تا چه میزان اجرایی است و با توجه به اینکه آمریکا تاکنون از به کار بردن عنوان تروریستی برای روسیه اجتناب کرده آیا کشورهای اتحادیه اروپا اقدام به تصویب قانون مشابه در مجالس خود خواهند کرد، گفت: خودداری آمریکا برای قرار دادن روسیه در لیست حامیان دولتی تروریسم، برای کنترل سطح خصومت میان واشنگتن و مسکو است. اما واشنگتن برای افزایش فشار بر روسیه از مهره‌ها و گزینه‌های متنوعی استفاده می کند. در واقع اقدام اروپا بدون هماهنگی با آمریکا صورت نگرفته است. 

    وی افزود: به نظر می‌رسد اقدام‌های تکمیلی در این‌باره در برخی کشورهای اروپایی، به ویژه در شرق اروپا انجام شود. در مقابل نیز روس‌ها اقدام مشابه انجام خواهند داد.