کد خبر: 19900 | صفحه ۷ | ایران زمین | تاریخ: 13 آذر 1402
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان:
ترانزیت به اندازه منابع نفت میتواند برای کشور درآمدزایی داشته باشد
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با بیان اینکه مبحث توسعه ترانزیت در دستور کار قرار دارد، گفت: امیدواریم با الهام گیری از این سیاستها، بحث کریدور شمال جنوب را پررنگتر کنیم زیرا به گفته کارشناسان، ترانزیت به اندازه منابع نفت میتواند برای کشور درآمدزایی داشته باشد.
حسین یونسی در نشست هم اندیشی قضات استانهای ساحلی شمال کشور که در سالن اجتماعات اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان در بندرانزلی و در راستای مسائل تخصصی دریایی و بندری برگزار شد، اظهار کرد: چهار شیوه حمل و نقل در وزارت راه و شهرسازی تعریف شده که شامل حمل و نقل دریایی، هوایی، جاده ای و ریلی است.
وی با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی متولی حمل و نقل دریایی در کشور است، افزود: در دنیا حدود ۸۰ درصد از کالاها از طریق دریا حمل میشود که این میزان در کشور جمهوری اسلامی ایران به دلیل وجود دریا در شمال و جنوب کشور، بیش از ۸۵ درصد است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران دارای بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی است، تصریح کرد: وجود این میزان نوار ساحلی دارای پتانسیل خوبی به منظور بهرهبرداری در راستای توسعه کشور است.
یونسی با اشاره به سیاستهای توسعه دریا محور ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، تصریح کرد: نقشه راه یکپارچه در بخش اقتصاد دریامحور برای کشور مشخص شده است.
وی افزود: سیاستهای ابلاغی قطعاً همه جنبهها را همچون بهرهگیری از دریا، استفاده از منابع موجود در دریا، شیلات و آبزیان، گردشگری دریایی و همه فعالیتهایی که به نحوی میتوان گفت در بنادر، سواحل، جزایر، دریاها و اقیانوسها انجام میشود را در بر میگیرد.
یونسی با تاکید بر اینکه سیاست های ابلاغی مقاممعظم رهبری در توسعه دریامحور بسیار حائز اهمیت است، گفت: امیدواریم با اجرای هر چه زودتر این سیاستها شاهد توسعه و شکوفایی اقتصادی در بخش دریا باشیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با بیان اینکه مبحث توسعه ترانزیت در دستور کار قرار دارد، گفت: امیدواریم با الهام گیری از این سیاستها، بحث کریدور شمال جنوب را پررنگتر کنیم زیرا به گفته کارشناسان، ترانزیت به اندازه منابع نفت میتواند برای کشور درآمدزایی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه استان گیلان دارای سه بندر تجاری فعال و یک بندر گردشگری در دست ساخت است، تاکید کرد: بندر انزلی به عنوان یکی از پرسابقه ترین بنادر کشور به همراه بنادر کاسپین و آستارا سه بندر تجاری استان گیلان را تشکیل می دهند.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اشاره به اینکه ظرفیت بنادر استان گیلان بیش از ۱۵ میلیون تن است، تاکید کرد: در بندر انزلی ۱۷ پست اسکله داریم که هیچ بندری در شمال کشور این تعداد اسکله را ندارد.
وی با تاکید بر اینکه در سال جاری بیشترین تجارت را با کشور روسیه داریم، گفت: قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان در رتبههای بعدی قرار دارند.
یونسی با اشاره به رشد تخلیه و بارگیری در مجتمع بندری انزلی، یادآور شد: روزانه شاهد حضور حداقل ۸ تا ۱۰ فروند کشتی در این بندر هستیم.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان با بیان اینکه سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری موجب یکپارچه سازی فرآیندها خواهد شد، عنوان کرد: همه باید دست به دست هم دهیم و در راستای تحقق رویکرد جدید گام برداریم.