سرمقاله

این چرخه فسادزا تا کی و تا کجا؟ / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • تفریحات ارزان دبی؛ لیست کامل با لینک خرید بلیط!
  • همکاری در فروش چیست؟
  • راهنمای خرید جوجه‌پز و کباب‌پز صنعتی؛ نکات مهم و ضروری
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 20603  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 27 آذر 1402
    رییس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش کشور:
    مدیریت بدون تحقیق بزرگترین آفت کشورهای جهان سوم است
    رییس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش کشور گفت: مدیریت بدون تحقیق، غیرعلمی و پیوست پژوهشی برای کارها،بزرگترین آفت حاکمیت و مدیریت کشورهای جهان سوم است.
    علی محبی در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و معلمان پژوهنده برگزیده آموزش و پرورش استان مرکزی در کانون امام خمینی (ره) اراک، اظهار کرد: توسعه علمی مانعی برای تبعیت از بیگانگان است و جنگ امروز دنیا در مسیر علم است و کشورهای قدرتمند به این دلیل که از نظر علمی به مرتبه بالا رسیده‌اند به دنیا زور می‌گویند.
    وی، شرط حاکم شدن را رسیدن به درجه عالمی بیان کرد و گفت: کسی که به علم نرسد، مجبور به تبعیت است.
    رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش کشور ادامه داد: در جایی ضربه خوردیم که در تحقیق یا در کاربست تحقیق کوتاهی شده است. وی افزود: اینکه اهل عمل، تفکر، تحقیق و تأمل، حوصله زیادی برای انجام مطالعات ندارند و اینکه اهل تحقیق، تحقیقات را به مرحله عمل نمی‌رسانند، بزرگترین درد است.
    محبی با اشاره به حضور بیش از ۵۰ هزار معلم پژوهنده و حدود ۱۰ هزار دکتر معلم در آموزش و پرورش تاکید کرد: آیا شایسته است با این سرمایه بی بدیل، باز در جامعه مشکل وجود داشته باشد.
    وی گفت: توسعه کشور در گرو تعلیم و تربیت است و رسیدن این بخش به سرمنزل مقصود راهی جز پژوهش محور کردن تعلیم و تربیت ندارد. رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش کشور، مهمترین نکته سند تحول را توجه به پژوهش محوری، تفکر، خلاقیت و نوآوری عنوان کرد. محبی اظهار کرد: کتاب‌های درس پژوهش‌محور نیست و قوه خلاقیت و جستجوگری دانش‌آموزان را پرورش نمی‌دهد. وی ادامه داد: سرگردانی دانش‌آموزان در فضای مجازی و حضور آنها در فضایی که نباید باشند، به دلیل عدم آموزش جستجوگری صحیح و سوادرسانه‌ای است. رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش کشور گفت: امروز باسواد کسی است که قدرت تجزیه و تحلیل و شناخت دقیق را داشته باشد و در مواجهه با مطالب فراوان تشخیص درست داشته باشد و آنچه مفید است را انتخاب کند. محبی، راه نجات کشور را در گرو ارتقای تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش دانست و افزود: راه ارتقای این بخش در سایه توجه به پژوهش و پژوهش محورکردن تمام برنامه‌ها است و تحقق این مهم باید از درون کلاس تا سطح وزارتخانه دنبال شود.
    وی گفت: پس از گذشت ۱۰ سال از پیگیری سند تحول، هنوز نقشه راه اجرای این سند نهایی نشده بود که در اردیبهشت ماه امسال مورد انتقاد شدید رهبر معظم انقلاب بود و پژوهشگاه این مهم را به سرانجام رساند و تحویل داده است.
    رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش کشور تصریح کرد: در نقشه راه سند تحول، ۲ سطح از تحول دیده شده که باید منسجم و هماهنگ با هم پیش برود که سطح اول، مدرسه‌ای تحول است.
    محبی با یادآوری اینکه پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش یک نقشه راهبردی برای خود ترسیم کرده، گفت: سه مأموریت در این نقشه دنبال می‌شود و توسعه فرهنگ پژوهش یکی از مأموریت‌ها است که نتیجه آن تحقق مدرسه پژوهنده، معلم پژوهنده، دانش آموز خلاق و جستجوگر و در نهایت سازمان پژوهنده است.
    وی ادامه داد: بعد دیگر، شناسایی و حل علمی مسائل نظام تعلیم و تربیت است که از سطح مدرسه تا سطح کلان است و قرار است در پژوهشگاه با رویکرد تنظیم‌گری مدیریت شود تا مشکلات درون کلاس و مدرسه توسط معلمان پژوهنده شناسایی و حل شود.
    رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش کشور اضافه کرد: الگوی تعالی مدرسه پنج بعدی تعریف شده است و اگر همه ابعاد با هم کار شود، موفقیت حاصل می‌شود. رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش کشور اظهار کرد: مدرسه باید پژوهنده و تصمیم‌ساز باشد و بتواند به حداقل‌های نیاز والدین برای همسویی جریان تربیت پاسخ بگوید و دانش‌آموز و والدین احساس تعلق به مدرسه داشته باشند. محبی ادامه داد: در پژوهشگاه آموزش و پرورش، مدل مدرسه تراز تدوین شده و همه ابعاد، مولفه‌ها، شاخص‌ها و استانداردهای آن مشخص شده و ارزیابی مدرسه‌ها بر اساس این الگو آماده شده است. وی گفت: تلاش است تا از ابتدای ماه آینده این مهم ابلاغ شود تا مدارس به صورت داوطلبی و آزمایشی مطالعات کافی را انجام دهند. محبی، الگوی ارزیابی مدارس را دارای سه گام عنوان کرد و افزود: گام اول وضعیت مطلوب و الگوی تراز مدرسه، گام دوم توصیف وضعیت موجود و گام سوم برنامه تحول و تعالی مدرسه است. رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش کشور ادامه داد: قرار است این طرح در سراسر کشور تا مهرماه ۱۴۰۳ به صورت آزمایشی و از آغاز سال تحصیلی آتی، الگوی ارزیابی مدارس ابلاغ و اجرا شود. محبی رتبه‌بندی معلمان یک را مطالبه ۱۰ سال بیان کرد و گفت: برای انجام آن دولت بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه کرد که کار بزرگی بود و قرار بود این رتبه‌بندی دستاوردهای مهم شامل ارتقای منزلت و معیشت معلمان و کیفیت نظام تعلیم و تربیت داشته باشد. وی تصریح کرد: کیفیت بخشی به تعلیم و تربیت غیر از مسیر تحقیق و پژوهش ممکن نیست و باید از محور مدرسه مورد توجه قرار گیرد. رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش کشور یادآور شد: سال گذشته حدود ۷۸۰ میلیارد ریال بودجه یک درصد پژوهش آموزش و پرورش بود که از این میزان تنها ۳۷ میلیارد ریال آن جذب شد و مابقی به خزانه برگشت داده شد، زیرا بستر آن فراهم نبود.