سرمقاله

رابطه اقتصاد با روان مردم / آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ویستا در هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری
  • برگزاری دومین کنفرانس مهندسی و مدیریت فرآیندهای سازمانی با حمایت همراه اول
  • آغاز ثبت‌نام دوازدهمین دوره کارآموزی همراه اول
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 21343  |  صفحه ۴ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 10 دی 1402
    چرا حمید جبلی عکس‌های آتیلا پسیانی را علنی کرد؟
    نمایشگاه نخستین جشن «شب عکس تئاتر» و «دیدار» جمعه ۸ دی در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد؛ حمید جبلی در نمایشگاه «دیدار» عکس‌هایی از «گروه تئاتر بازی» را در معرض دید قرار داده است؛ او در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گفت که «من نمی‌دانستم برای دوستم آتیلا پسیانی که پیش از سال ۶۰ با هم کار کرده بودیم، چه کاری می‌توانم انجام دهم.»
    به گزارش ایسنا، دو نمایشگاه‌ نخستین جشن «شب عکس تئاتر» و «دیدار» روز گذشته جمعه ۸ دی ماه در گالری‌های پاییزِ و استاد میرمیران خانه هنرمندان ایران برپا شد.
    این دو نمایشگاه تا ۱۸ دی ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت.
    ۴۵۵ اثر از ۹۲ عکاس پس از انتشار فراخوان نمایشگاه نخستین جشن «شب عکس تئاتر» برای اعضای انجمن صنفی عکاسان تئاتر ایران، به این رویداد ارسال شده بود که در نهایت ۶۰ اثر به بخش نمایشگاه راه پیدا کرد؛ این آثار در گالری پاییزِ خانه هنرمندان ایران به نمایش گذاشته شده است.
    بر اساس آنچه که خانه هنرمندان ایران اعلام کرده است، به صورت همزمان نمایشگاه «دیدار» نیز که منتخبی از عکس‌های حمید جبلی از تئاترهای آتیلا پسیانی در گروه تئاتر بازی است، در گالری استاد میرمیران خانه هنرمندان ایران به نمایش گذاشته شده است.
    حمید جبلی که در مراسم افتتاحیه این دو نمایشگاه حضور داشت ضمن دعوت حاضران به بازدید از آثار حاضر در دو گالری پاییز و استاد میرمیران گفت: آثار حاضر در گالری استاد میرمیران، عکس‌های من به یاد آتیلا پسیانی است.
    جبلی مخاطبان را به بازدید از آثار گالری پاییز نیز گفت: آثار حاضر در گالری پاییز نیز عکس‌های بخش مسابقه بود که باید آنها را مفصل‌تر ببینید.
    آسیبِ اوضاع اقتصادی به عکس و عکاسی تئاتر
    جبلی ادامه داد: از دوستانی که تشریف آوردند، تشکر می‌کنم. همه بزرگان به‌خصوص عکاسان تئاتر حضور دارند و نمی‌توان نام همگی را برد. از آقای عسگرپور تشکر می‌کنم که این امکان را در اختیار بچه‌های انجمن گذاشته‌اند. متاسفانه روز به روز شرایط ما از لحاظ امکانات و اقتصادی بدتر می‌شود. اکنون اگر عشق نباشد دیگر عکس و عکاسی تئاتر وجود ندارد. چون واقعا هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید که شغل من عکاسی تئاتر است و با این کار زندگی می‌کنم. امیدوارم این موضوع هم به صورتی حل شود.
    او افزود: نمایشگاه آثار حاضر در گالری پاییز، عکس‌های بخش مسابقه بین دوستان عکاس جوان‌تر بوده که ۶۰ اثر آن برای این نمایشگاه انتخاب شده است. چون داور بودم، اسم هیچکدام از عکاس‌های انتخاب شده را نمی‌دانم. در واقع ما برای داوری، با کد درج شده روی آثار آنها را می‌دیدیم و انتخاب می‌کردیم.
    جبلی: نمی‌دانستم برای آتیلا پسیانی چه کار کنم!
    این هنرمند در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره نمایش آثار خود در گالری استاد میرمیران نیز گفت: من نمی‌دانستم برای دوستم آتیلا پسیانی که پیش از سال ۶۰ با هم کار کرده بودیم، چه کاری می‌توانم انجام دهم. چون آقای پسیانی گروه تئاتر بازی را تاسیس کرده بود و من به عنوان عکاس در گروه با ایشان همکاری می‌کردم، این آثار را برای نمایش انتخاب کردم.
    ۴۰ سال عکاسی از «گروه تئاتر بازی» در یک گالری
    او ادامه داد: عکس‌های حاضر در نمایشگاه از سال ۶۲ ـ ۶۳ شروع شده و به آخرین کار او می‌رسد که این اتفاق رخ داد. متاسفانه نتوانستم آخرین عکس‌ها را با کیفیت خوب به ایشان نشان دهم. امیدوارم لذت ببرید. این کوچکترین کاری بود که می‌توانستم برای یک دوست انجام دهم. این عکس‌ها را به انجمن صنفی عکاسان تئاتر تقدیم کردم تا هر طور توانستند از آن‌ها محافظت کنند تا به صورتی یاد آتیلا برایمان باقی بماند.
    ابراهیم حسینی که دبیری نمایشگاه نخستین جشن «شب عکس تئاتر» را بر عهده دارد هم در مراسم افتتاحیه حاضر شده بود.
    او ضمن تشکر از مجموعه خانه هنرمندان با بیان اینکه اینجا خانه ماست و در آن خیلی احساس راحتی می‌کنیم، گفت: فکر می‌کنم وظیفه همه ماست که در نگهداری خانه هنرمندان کوشا باشیم.
    او ادامه داد: تمام رویدادهای عکاسی ما در ۲۰ سال گذشته، در خانه هنرمندان بوده و هیچ جای دیگری هم نرفته و نمی‌رویم. در این مدت سه کارگاه داشتیم؛ یک کارگاه دیگر و یک برنامه اختتامیه هم داریم.