سرمقاله

رویکرد متفاوت غرب در قبال تهران / جلال خوش‌چهره

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • همراه اول در سه بخش مجزا، غرفه برتر نمایشگاه تلکام 2024 شد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 24565  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 08 اسفند 1402
    تلاش محققان برای ساخت پرینترهای فلزی و تولید با الهام از طبیعت
    رئیس پژوهشکده مکانیک سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران گفت: ما در حوزه طراحی و ساخت دیجیتال، پرینترهای سه‌بعدی بتنی از سایز نانو تا اندازه ساختمان را تولید کردیم و در حال حاضر تولید پرینترهای فلزی و تولید با الهام از طبیعت را در این پژوهشکده تعریف کرده‌ایم. به گزارش ایسنا، امیر جباری، رئیس گروه تخصصی مکانیک جشنواره‌های جوان و بین‌المللی خوارزمی در حاشیه اولین کنفرانس دو روزه علم و فناوری خوارزمی که از روز گذشته در محل سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در حال برگزاری است، در جمع خبرنگاران گفت: دو مورد از مقالات تحقیقاتی را به عنوان پوستر در این کنفرانس ارائه کردیم و همچنین در زمینه روش‌های جدید طراحی و ساخت، به عنوان سخنران کلیدی حاضر شده‌ام.
    وی در خصوص زمینه تحقیقاتی خود، توضیح داد: سازمان پژوهش‌ها به عنوان نهاد متولی پژوهش و فناوری در کشور، با ایجاد پژوهشکده‌های مختلف، در زمینه‌های فناوری متنوعی فعال است. پژوهشکده مکانیک این سازمان جزء قدیمی‌ترین پژوهشکده‌های سازمان به شمار می‌رود که از ابتدا ارتباط نزدیکی با صنایع و فناوران داشته است.
    جباری اظهار کرد: در حال حاضر فناوری‌ها در دنیا به سمتی رفته است که باید ارتباطی میان فناوری‌های روز همچون هوش مصنوعی با فناوری‌های گذشته برقرار شود و از این رو فرآیندهای جدید تولید و طراحی و ساخت مواردی است که باید در آن فناوری‌های نوین چون اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی با اتوماسیون صنعتی و ماشین‌آلات و ابزارهای مختلف سازگار شوند.
    رئیس پژوهشکده مکانیک سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، زمینه تحقیقاتی‌اش را Digital fabrication یا طراحی و ساخت دیجیتال نام برد و یادآور شد: این زمینه، روش‌هایی مانند پرینت سه‌بعدی و ۴ بعدی را شامل می‌شود که در آن اجزا و ماشین‌ها به صورت آماده به کار ارائه داده می‌شوند.
    وی با بیان اینکه در این روش می‌توان کل اجزای یک فناوری را پرینت کرد و با عملگرهایی که در آن قرار دارد، یک قطعه بتواند کار یک مجموعه را اجرایی‌سازی کند، افزود: این یک فرآیند لبه دانش است و ارتباط نزدیکی با هوشمندسازی فرآیندها دارد.
    تولید پرینترهای سه‌بعدی فلزی و بتنی
    جباری، تولید و ساخت پرینترهای سه‌بعدی را بخشی از فعالیت‌های تحقیقاتی این پژوهشکده نام برد و خاطر نشان کرد: با آزمایشگاه‌هایی که در دانشگاه‌های کشور با حمایت سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران مجهز شده است، پرینترهایی که به تولید رسیده‌اند، قادرند از کوچکترین سایز در مقیاس نانو تا ابعاد یک ساختمان را بسازند.
    رئیس پژوهشکده مکانیک سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با بیان اینکه به این سیستم‌ها، «سیستم‌های تولید انعطاف‌پذیر» گفته می‌شود، اظهار کرد: اولین پرینتر سه‌بعدی برای ساختمان در این پژوهشکده طراحی و ساخته شده است و ما طراحی و ساخت پرینتر سه‌بعدی فلزی را در دستور کار قرار دادیم. نکته قابل توجه در این زمینه آن است که با مفهوم کلی پرینتر سه‌بعدی می‌توانیم مواد (از فلز مذاب، پلیمر حساس زیستی، سرامیک و یا سیمان زیستی) و ابعاد تولید را تغییر داد.
    جباری تاکید کرد: زمینه تحقیقاتی ما در حوزه‌های پرینترهای سه‌بعدی بتن، فلزات و کامپوزیت‌های پلیمری است که پروژه‌های متعددی را اجرایی کردیم و مقاله‌ای که در این کنفرانس ارائه شده، با عنوان «بهره‌گیری از الگوریتم‌های هوش مصنوعی در بهبود خواص کاربردی نهایی قطعه پرینت سه‌بعدی شده» است. به این معنا که ما از هوش مصنوعی استفاده می‌کنیم تا قطعه‌ای که با استفاده از پرینت سه‌بعدی تولید شده، بالاترین استحکام و کارایی را داشته باشد.