کد خبر: 24917 | صفحه ۶ | حوادث | تاریخ: 14 اسفند 1402
وسایل آتش بازی باز هم دردسرساز شد
قربانیان چهارشنبه سوری
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از فوت ۵ نفر در آستانه مراسم چهارشنبه سوری خبر داد و گفت: از ابتدای اسفندماه تاکنون ۱۵ نفر بر اثر انفجار مواد محترقه دچار قطع عضو شدهاند.
بابک یکتاپرست در گفتوگو با تسنیم، از رشد 57 درصدی آسیب دیدگان حوادث مرتبط با چهارشنبه آخر سال خبر داد و اظهار کرد: از اول تا 11 اسفندماه سال 1402، تعداد 96 نفر براثر حوادث مرتبط با چهارشنبه سوری آسیب دیدند که از این تعداد متاسفانه 5 نفر فوت کردند.
وی افزود: سه نفر از مصدومان در محل حادثه درمان شدند و مابقی به بیمارستانها و مراکز درمانی کشور اعزام شدند. از این تعداد 22 نفر در بخش عادی و 4 نفر در بخش آی سی یو بستری شدند.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: 15 نفر از مصدومان حوادث چهارشنبه سوری دچار قطع عضو شدند؛ همچنین 30 نفر دچار آسیب چشمی و 41 نفر دچار سوختگی شدند.
به گفته وی، آذربایجان شرقی با 16 مصدوم، بیشترین تعداد مصدومان این حوادث را دارد.
پیش از این سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران تاکید کرد که باید کمپین «نه به چهارشنبهسوری خطرناک» با شعار «چهارشنبه سوری در کنار خانواده» در سراسر کشور اجرا شود.
سید جلال ملکی در در نشست هم اندیشی مدیران روابط عمومی آتشنشانیهای کشور که در محل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران برگزار شد، گفت: آرزوی آتشنشانان چیزی به جز سلامت و ایمنی برای جان و مال شهروندان نیست و شمار شهدا و جانبازان آتشنشانی نیز موید همین نکته است.
وی با اشاره به چهارشنبه سوری گفت: این روز درواقع اوج کار ما است، ما در این روز تا ۱۱هزار تماس در تهران را هم تجربه کردهایم. در حال حاضر هم حوادث ایام چهارشنبه سوری آغاز شده است. به طوری که چند روز پیش پنج نفر در ارومیه فوت کردند، در تهران نیز چند حادثه داشتیم.
ملکی با بیان اینکه در گذشته کار آتشنشانی، معطوف به حوزه عملیات بود، گفت: امروز آتشنشانی به حوزه آموزش شهروندی هم ورود کرده که بسیار تاثیرگذار و مهم است. همچنین بعد از حادثه پلاسکو، به برکت و لطف خون شهدا؛ نگاه مردم، مسئولان و رسانهها به سازمان آتشنشانی تغییر کرد و حمایتهای بیشتری در مقایسه با قبل از این سازمان شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با بیان اینکه با همکاری روابط عمومی سازمان آتشنشانی در سالهای قبل و برای اولین بار کمپین «نه به چهارشنبه سوری خطرناک» را راه انداختیم، گفت: ضمن احترام به تمام آئینها و سنن باستانی و اصیل این روز، این کمپین مورد استقبال قرار گرفت. به نحوی که در سال ۹۷ برای اولین بار در کلانشهرها این طرح را اجرا کردیم که نتیجه خیلی خوبی داشت، سال ۹۸ به بعد بابت کرونا در چهارشنبه سوری اتفاق خاصی رخ نداد، اما امسال یکسری نگرانیها وجود داردو از این رو این کمپین را امسال هم اجرا خواهیم کرد.
ملکی با بیان اینکه باید کمک کنیم تا چهارشنبه سوری یک شب شاد و به یادماندنی باشد و حادثهای برای کسی رخ ندهد، گفت: ششمین پویش نه به چهارشنبه سوری خطرناک امسال برگزار میشود و لازم است تا آموزش، برنامه و همچنین محتوا یکسان شود. باید تلاش کنیم که اتفاقی در چهارشنبه پایان سال رخ ندهد. یادمان باشد اگر خانواده ها اجازه ندهند که فرزندانشان جشن چهارشنبه سوری را برگزار کنند، فرزندان در کنار غریبه ها، جشن را برگزار میکنند. غریبهها تعصبی روی بچه ها ندارند و ممکن است که وسایل خطرناک در اختیار آنها قراردهند. به همین دلیل شعار «نه به چهارشنبه سوری خطرناک» و «چهارشنبه سوری در کنار خانواده» را انتخاب کردیم که باید این شعار را در مدارس اجرا کنیم.
وی با اشاره به اینکه نه به چهارشنبه سوری خطرناک باید در فضای مجازی فراگیر شود، گفت: باید از چهرههای مردمی و معتمدین محلات در پویش نه به چهارشنبه سوری خطرناک استفاده کنیم. یکی از توقعات ما این است که مراکز استانها همین جلسه را در شهر خود برگزار کنند و پویش نه به چهارشنبه سوری خطرناک را گسترش دهند. همچنین باید با رسانه ها و صدا و سیمای استان ها همکاری داشته باشیم.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با تاکید بر اینکه باید به سمت کارهای هنری و تولیدات فرهنگی در آتشنشانیهای کشور برویم، گفت: همچنین باید در مواقع بحران باید به کمک هم بشتابیم و به هم کمک کنیم.
ملکی در پایان با بیان اینکه لازم است که آتش نشانیهای سراسر کشور به تاکتیک و علم روز مجهز شوند، گفت: امروز حوادث نسبت به گذشته تغییرات زیادی کرده است و حریق نسبت به چند سال گذشته سریعتر شعله ور میشود.
آمادگی مراکز درمانی برای حوادث احتمالی مرتبط با چهارشنبه آخر سال
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آمادگی مراکز درمانی سراسر کشور برای ارائه خدمات به مصدومان احتمالی چهارشنبه آخر سال خبر داد و گفت: طرح سلامت نوروزی از ۲۴ اسفند تا ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ اجرا میشود.
به گزارش ایرنا از وبدا، حسن واعظی روز یکشنبه در اجلاس معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، اظهار کرد: مراکز درمانی با توجه به احتمال بروز حوادث مرتبط با چهارشنبه پایان سال از ۱۸ اسفند با آمادگی و تدارک تمهیدات لازم برای ارائه خدمات بهینه و به موقع به مصدومان احتمالی حوادث غیرمترقبه اقدام میکنند.
وی افزود: همه مراکز درمانی به ویژه بیمارستانهای ارائه دهنده خدمات درمانی سوختگی، تروما، چشم پزشکی، جراحی و ارتوپدی موظف هستند تیم های ارزیابی سریع، پشتیبان و کمیته مدیریت بحران تشکیل داده و از شیفتهای عصر و شب برای اطمینان از آمادگی بیمارستانها و نحوه ارائه خدمات، بازدیدهای میدانی انجام دهند.
واعظی درباره تامین نیروی انسانی در این روزها گفت: متخصصان مقیم در رشته های تخصصی در مراکز تک تخصصی چشم پزشکی، مراکز تروما، سوختگی، جراحی، ارتوپدی و زنان به صورت ۲۴ساعته حضور خواهند داشت.
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت گفت: نگهداری دارو و مواد مصرفی مورد نیاز در بخش اورژانس بیمارستانها با اولویت بیمارستان های معین تروما و سوختگی و همه بیمارستان های عمومی واجد بخش های بستری مرتبط صورت گرفته است.
اجرای طرح سلامت نوروزی
واعظی درباره طرح سلامت نوروزی گفت: طرح سلامت نوروزی سال ۱۴۰۳ از ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ شروع و در ساعت ۸ صبح روز شنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ به پایان می رسد.
وی افزود: ستاد طرح سلامت نوروزی دانشگاه با مدیریت رئیس دانشگاه و با حضور معاونان بهداشت، درمان، توسعه و غذا و دارو برای پایش و نظارت بر کیفیت ارایه خدمات مراکز درمانی و بیمارستانهای کشور و ارائه خدمت موثر و به هنگام تشکیل خواهد شد.
واعظی گفت: همچنین تیمهای ویژه ارزیابی طرح سلامت نوروزی در ستاد دانشگاهها تشکیل و بازدیدهای میدانی و روزانه از مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان های انجام میشود.
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: براساس دستورالعمل ابلاغی معاونت درمان هرگونه تعطیلی بخشهای بستری در تعطیلات نوروزی، ممنوع است.
وی ادامه داد: متخصصان طب اورژانس، بیهوشی و سایر متخصصان مقیم، در بیمارستان های عمومی دانشگاهی، مطابق برنامه شیفت کاری باید در مرکز باید حضور یابند همچنین حضور یا دسترسی سریع به متخصصان سایر رشتهها تخصصی از جمله داخلی، زنان، اطفال و جراحی عمومی مورد تاکید است.
واعظی گفت: بخش اورژانس و همه بخشهای ویژه و دیالیز در تمام بیمارستانها باید با همه ظرفیت به مراجعه کنندگان خدمات لازم را ارائه دهند. پذیرش و پاسخگویی بیماران با سکته حاد قلبی و مغزی مطابق دستورالعمل کد ۲۴۷ و ۷۲۴ در تمام بیمارستان های مجری برنامه باید صورت پذیرد.
دسترسی به خدمات آزمایشهای اورژانس به صورت شبانه روزی انجام میشود
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت ادامه داد: دسترسی به خدمات با کیفیت و به هنگام در انجام آزمایشهای اورژانس در همه آزمایشگاههای بیمارستانی و بخش های تصویربرداری تمام بیمارستان های دانشگاهی به صورت شبانه روزی انجام و امکان ارائه این خدمات با هماهنگی و اطلاع رسانی از طریق رسانه های محلی هر دانشگاه ها به هموطنان انجام میشود.
وی درباره نوبت دهی و ارجاع الکترونیک گفت: در راستای تکریم بیماران و مراجعان درمانگاههای تخصصی در زمینه نحوه وقت دهی و پذیرش، همچنین کاهش هزینه های مربوط به تردد های غیر ضروری بیماران به بیمارستان ها و مراکز درمانی و مدیریت ویزیت مراجعه کنندگان، در اقدام مشترک با حوزه مدیریت اطلاعات و فناوری وزارت بهداشت، ضرورت نوبت دهی الکترونیکی در بیمارستانها و مراکز درمانی و تجهیز بیمارستانها به نرم افزار نوبتدهی الکترونیکی، مورد تاکید است.
واعظی افزود: بر اساس آخرین گزارش، تبادل داده در خدمات نوبت دهی از مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت (مافا)، ۵۷۵ بیمارستان وابسته به وزارت بهداشت و ۳۸ کلینیک ویژه مستقل در ۶۴ دانشگاه و دانشکده در حال انجام است.