سرمقاله

پنجشنبه؟ شنبه؟ یا حق انتخاب مصرف کننده / پیمان مولوی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • همکاری در فروش چیست؟
  • راهنمای خرید جوجه‌پز و کباب‌پز صنعتی؛ نکات مهم و ضروری
  • عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 26774  |  صفحه ۵ | جهان ورزش  |  تاریخ: 03 اردیبهشت 1403
    تاریخ‌سازی دختران قایقرانی ایران با سهمیه المپیک برای اولین‌بار
    پاروزنان تا پاریس!
    قايقرانى ايران با تاريخ‌سازى در کسب سهميه‌هاى المپيک ٢٠٢٤ پاريس دست به رکورد شکنى‌هاى بزرگ و چشم‌گيرى زد.
    به گزارش ورزش سه، قايقرانى ايران براى اولين‌بار دست به رکوردشکنى‌هاى ويژه در کسب سهميه‌هاى تاريخى براى المپيک ٢٠٢٤ پاريس در دو بخش آب‌هاى آرام توسط قايق‌هاى کاياک، کانو کانادايى و روئينگ دختران زد تا مرزهاى بسيارى را جابه‌جا کند و تابو شکنى چشم‌گيرى را به نمايش بگذارد.
    اتفاق اول: تعداد سهميه‌ها رکورد شکست
    کسب چهار سهميه المپيک ٢٠٢٤ پاريس دختران و پسران با حضور پنج قايقران از ايران در سه رشته همزمان براى اولين‌بار است که در تاريخ ورزش ايران رقم مى‌خورد.
    پيش از اين قايقرانى ايران در المپيک ٢٠١٢ لندن با چهار قايقران تک نفره متشکل از دو زن و دو مرد سهميه بزرگترين جشنواره ورزشى جهان را به خود اختصاص داده بود اما اکنون پنج قايقران کشورمان در چهار قايق متشکل از سه ماده ورزشى کاياک، کانو کانادايى و روئينگ توانستند به سهميه المپيک ٢٠٢٤ پاريس دست پيدا کنند.
    درحقيقت براى اولين‌بار پنج قايقران زن و مرد ايرانى به المپيک راه پيدا کردند که بيشترين تعداد حضور قايقرانى در يک دوره از بازي‌هاى المپيک در ٢٠٢٤ پاريس خواهد بود.
    اتفاق دوم: اولين سهميه تاريخى قايق دو نفره
    قايقرانى ايران براى اولين‌بار در تاريخ توانست سهميه قايق دو نفره يا به اصطلاح تيمى را براى المپيک ٢٠٢٤ پاريس توسط مهسا جاور و زينب نوروزى کسب کند.
    تا پيش از اين در پنج المپيکى که قايقرانى ايران قايقران داشت هيچگاه سهميه تيمى يا قايق دو نفره کسب نشده بود تا از اين حيث دختران روئينگ کشورمان دست به تاريخ‌سازى ويژه بزنند.
    بدين ترتيب قايقرانى کشورمان در کنار شمشيربازى توانستند جاى خالى سهميه‌هاى تيمى المپيک را طبق پيش‌بينى چند ماه اخير ورزش سه به‌عنوان تنها رسانه‌اى که اين موضوع مهم را پيش‌بينى کرده بود محقق کنند.
    اتفاق سوم: المپيکى شدن براى اولين‌بار در سه ماده
    قايقرانى ايران در المپيک ٢٠٠٠ سيدنى در ماده کاياک با يک قايقران، در ٢٠٠٨ پکن با دو قايقران زن و مرد در ماده روئينگ، در المپيک ٢٠١٢ با چهار ورزشکار زن و مرد در دو ماده کاياک و روئينگ، در المپيک ٢٠١٦ ريو با کانو و روئينگ، در المپيک ٢٠٢٠ در روئينگ و کاياک حضور يافته بود.
    حال براى اولين‌بار در تاريخ قايقرانى ايران براى المپيک ٢٠٢٤ پاريس همزمان در سه ماده کانو، کاياک و روئينگ توسط سه زن قايقران و دو مرد حضور خواهد داشت.
    اتفاق چهارم: سه دختر قايقران در المپيک
    در المپيک ٢٠٢٤ پاريس يک دختر قايقران ايرانى و دو مرد به رقابت با حريفان خواهند پرداخت.
    از اين حيث نيز قايقرانى با پنج نفر و چهار سهميه بيشترين تعداد ورزشکار تمام شش المپيکى که قايقرانان ايرانى به اين بازي‌ها راه يافتند را در ٢٠٢٤ پاريس رقم زده است.
    جالب اينکه فاطمه مجلل ٢١ ساله، محمدنبى رضايى و زينب نوروزى ٢٣ ساله هستند که نشان از جوان بودن قايقرانان راه يافته به المپيک دارد.
    حالا مهسا جاور کاپيتان قايقرانى در المپيک است
    در کاروان پنج نفره قايقرانانى که در سه ماده مختلف به المپيک ٢٠٢٤ پاريس راه يافتند مهسا جاور با ٣٠ سال سن با تجربه‌ترين قايقران يا به اصطلاح کاپيتان تيم اعزامى نام خواهد گرفت که توانست به دومين المپيک زندگى خود راه يابد.
    البته على آقاميرزايى هم با ٢٨ سال سن به‌مانند مهسا جاور دومين المپيک خود را در پاريس تجربه مى‌کند.
    پيش از اين محسن شادى در روئينگ تنها قايقران دو المپيکى ايران محسوب مى‌شد که حال مهسا جاور در روئينگ و على آقا ميرزايى در کاياک هم به رکورد شادى رسيدند.
    سهرابيان: دخترها و پسران قايقرانى غيرت کردند
    عليرضا سهرابيان رئيس فدراسيون قايقرانى و نایب رئيس کانوئينگ آسيا که به‌عنوان عضو هيئت ژورى کسب سهميه قاره‌اى آب‌هاى آرام المپيک در توکيو حضور داشت به ورزش سه گفت: اتفاق‌هاى تاريخى در قايقرانى فقط با غيرت مثال زدنى قايقرانان زن و مرد اين رشته ورزشى رقم خورد و عزيزانم در فدراسيون خون دل‌ها خوردند تا باعث سرافرازى اين رشته سخت در ورزش ايران شوند که به نفر به نفر آنها افتخار مى‌کنم.
    قايقرانى يک طلا، يک نقره، سه برنز و نمره بيست
    قايقرانان ايرانى در قهرمانى همزمان آسيا و کسب سهميه آب‌هاى آرام در ژاپن و روئينگ در کره جنوبى توانستند پنج مدال در چهار ماده المپيکى و يک ماده غير المپيکى کسب کنند.
    محمد نبى‌رضايى در ماده المپيکى هزار متر کانو مدال طلا گرفت، على آقاميرزايى در هزار متر المپيکى کاياک و ٢٠٠ متر غير المپيکى اين ماده دو برنز به گردن آويخت، فاطمه مجلل در روئينگ المپيکى سنگين وزن دو هزار متر برنز و مهسا جاور در کنار زينب نوروزى در قايق دو نفره المپيکى سبک وزن دو هزار متر دختران آسيا مدال نقره را به خود اختصاص دادند.
    حال ٢٦ سهميه انفرادى داريم و ٢ سهميه تيمى
    ورزش ايران تاکنون ٢٦ سهميه انفرادى در رشته‌هاى کشتى آزاد، تکواندو، کشتى فرنگى، تيراندازى، شمشيربازى، وزنه‌بردارى، قايقرانى و يک سهميه هم بر اساس رنکينگ در دوچرخه‌سوارى جاده در کنار دو سهميه تيمى شمشيربازى اسلحه سابر مردان و قايق دو نفره روئينگ دختران المپيک ٢٠٢٤ پاريس را به خود اختصاص داده که از بين آن‌ها، شش سهميه انفرادى توسط دختران ورزشکار کشورمان و ٢٠ سهميه انفرادى مردان در کنار دو سهميه تيمى توسط مردان شمشيربازى و زنان قايقرانى به دست آمده است.