سرمقاله

دغدغه ای به نام فرهنگ / آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • مالیات خرید و فروش بیت کوین در ایران
  • پارک کوهستان کرمانشاه کجاست؟ کرمانشاه زیر پای شما
  • بهترین روش یادگیری زبان کدام است؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 34110  |  صفحه ۴ | فرهنگ و هنر  |  تاریخ: 21 شهریور 1403
    ادامه جنبش معترضان هنر در دنیا
    موزه آمستردام تعطیل شد
    گروهی از معترضان محیط زیستی در هلند، مسئولان موزه ملی آمستردام را به تعطیلی این مکان فرهنگی وادار کردند.
    به گزارش ایسنا، «موزه ملی آمستردام» روز شنبه توسط معترضان آب و هوا از گروه «طغیان علیه انقراض»(XR) مسدود شد و این مکان فرهنگی را مجبور به تعطیلی «تا اطلاع ثانوی» کرد.
    «آرت‌نت» نوشت، فعالان گروه (XR) با لباس‌ و ماسک زرد در خارج از موزه از بمب‌های دودزا زردرنگ استفاده کردند. چندین معترض خود را به حصار نزدیک ورودی موزه زنجیر کردند و خواستار پایان همکاری موزه ملی آمستردام با حامی مالی اصلی خود یعنی شرکت چندملیتی بانکداری «گروه آی‌ان‌جی» شدند.
    به گفته گروه (XR) این بانک بودجه پروژه‌هایی را تامین می‌کند که در تغییرات اقلیمی نقش دارند.
    یکی از نمایندگان (XR) به خبرگزاری هلندی (ANP) گفت: «غیرقابل درک است که موزه ملی آمستردام بتواند به خود اجازه دهد تا توسط «گروه آی‌ان‌جی»، بزرگترین حامی مالی بحران تغییرات اقلیمی، تامین مالی شود.» این نماینده افزود که موزه ملی آمستردام به یک «آلاینده بزرگ» این امکان را می‌دهد که «چهره خود را پشت آثار هنری معروف تاریخ هلند پنهان کند.»
    مسئولان موزه اعلام کردند که درهای موزه را برای محافظت از بازدیدکنندگان، کارکنان و آثار هنری موزه بسته‌اند.
    پلیس اعلام کرد که معترضانی که خود را به حصار زنجیر کرده بودند را دستگیر و به مکان دیگری منتقل کرده است. به گفته سخنگوی پلیس به معترضان این اجازه داده شده بود که در بزرگترین میدان آمستردام تظاهرات کنند اما فعالان نپذیرفتند.
    این نوع از اعتراضات از اواخر سال ۲۰۲۲ و با حمله معترضان محیط زیستی به نقاشی «آفتاب‌گردان‌ها» اثر «ون‌گوگ» با سوپ گوجه‌فرنگی آغاز شد.
    معترضان محیط زیستی همچنین پیش‌تر به نقاشی «مرگ و زندگی» اثر «گوستاو کلیمت»‌ نقاش برجسته اتریشی حمله کردند و روی آن رنگ سیاه روغنی ریختند. دو معترض بر روی یکی از نقاشی‌های «امیلی کار» نقاش کانادایی که در «گالری هنر ونکوور»‌ نگهداری می‌شود، شیره درخت افرا ریختند و دست‌هایشان را با چسب دیوار چسباندند.
    «جیغ» اثر «ادوارد مونک» که در «موزه ملی نروژ» واقع در «اسلو» نگهداری می‌شود، نیز هدف حمله معترضان قرار گرفته بود. مجموعه تابلوهای مشهور «قوطی‌های سوپ کمبل» اثر «اندی وارهول» هنرمند نامدار آمریکایی که در «گالری ملی استرالیا» نگهداری می‌شود نیز توسط معترضان محیط‌زیستی خط‌خطی شده بود. دو فعال حوزه محیط زیست دستانشان را به قاب دو تابلو نقاشی اثر «فرانسیس گویا» که در موزه «پرادو» نگهداری می‌شود، با چسب چسباندند. همچنین گروهی دیگر از فعالان روی شاهکار «ون‌گوگ» سوپ نخود فرنگی ریختند. «دختری با گوشواره مروارید»، شاهکار عصر طلایی «یوهانس ورمیر» در «موزه مائریتشویس» واقع در «لاهه» و نقاشی گران‌قیمت «کومه‌ها» اثر «کلود مونه» نیز هدف معترضان قرار گرفته بودند. حتی «آفتاب‌گردان‌ها»ی مشهور «ون‌گوگ» نیز در امان نماندند و دو زن با حمله به تابلوی گران‌قیمت «گل‌های آفتاب‌گردان» روی آن سوپ گوجه فرنگی ریختند.
    تابلو نقاشی «باغ هنرمند در ژیورنی» اثر «کلود مونه» که در موزه ملی سوئد نگهداری می‌شود، نیز سوژه این گروه از معترضان بوده است. پیش‌تر نیز دو زن در استکهلم پس از پرتاب نوعی رنگ به نقاشی هنرمند فرانسوی «کلود مونه» و سپس چسباندن دستان خود به قاب آن دستگیر شدند.
    در جدیدترین مورد از مجموعه حملات معترضان محیط زیستی به آثار هنری مشهور یک فعال محیط‌زیست برای چسباندن یک پوستر روی یکی از تابلوهای نقاشی «کلود مونه» نقاش نامدار فرانسوی در موزه «اورسی» واقع در پاریس توسط پلیس دستگیر شد.