سرمقاله

جمعه؛ طرحواره وحدت ملی / میثم قهوه چیان

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بررسی نقش اپراتورها در استفاده از هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال
  • «یارا»ی ایرانسل به بازدیدکنندگان تلکام۱۴۰۳ ارائه شد
  • بازدید مدیران سازمان برنامه و بودجه از غرفه ایرانسل در آخرین روز نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 35227  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 15 مهر 1403
    معاون دادگستری قزوین:
    بسیاری از مشکلات جامعه ناشی از فقدان فرهنگ گفتگومحور است
    معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین گفت: یکی از دلایل افزایش جرائم، دعاوی و اختلافات ناآگاهی مردم است. علی فولیان در دهمین مرحله از اجرای طرح هر مسجد یک حقوقدان ضمن تشریح اهداف اجرای این طرح که در مسجد صاحب الزمان (عج) شهر بیدستان برگزار شد، گفت: هر چه سطح دانش و آگاهی‌های حقوقی مردم بیشتر باشد، شاهد کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضائی خواهیم بود و با آگاهی‌بخشی دقیق می‌توان از قضائی شدن بسیاری از موضوعات جلوگیری کرد. این مقام قضائی اظهار کرد: هدف ما از حضور در مساجد و اجرای طرح هر مسجد یک حقوقدان به صورت محله محور، ارتقای آگاهی‌های حقوقی و عمومی جامعه است تا مردم را با حقوق و تکالیف‌شان آشنا کنیم و فرهنگ قانونگرایی و پرهیز از قانون گریزی در جامعه ارتقا یابد. این مقام مسئول در ادامه عنوان کرد: با اجرای این طرح که یک خدمت بزرگ و خداپسندانه بوده و با مشارکت حقوقدانان و مدیران دستگاه‌ها انجام می‌شود، مسائل، مشکلات قضائی و حقوقی محلات شناسایی و پیگیری می‌شود و از شکل‌گیری برخی جرایم و تخلفات و آسیب‌های اجتماعی پیشگیری می‌شود. فولیان ریشه بسیاری از مشکلات و اختلافات را ناشی از فقدان فرهنگ گفتگو محور یا عدم گفتگوی صحیح بین مردم دانست و گفت: ما یا اصلاً گفتگو نمی‌کنیم یا گفتگوهای ما صحیح نیست و آخر گفتگو منجر به تنش و پرخاشگری می‌شود. فولیان ادامه داد: ما اگر بتوانیم خوب با هم گفتگو کنیم و خوب گوش دادن را یاد بگیریم بسیاری از مشکلات جامعه حل می‌شود. این مقام قضائی اظهار کرد: بعضاً زوجین مهارت گفتگو ندارند و تنش‌هایی بین آنها پیش می‌آید و چون مهارت ارتباطی خوب ندارند، این موضوع منجر به طلاق و جدایی آنها می‌شود. وی تصریح کرد: در دستگاه قضائی در شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۶۰۰۰ پرونده قضائی داریم که ناشی از همین عدم مهارت ارتباطی و عدم گفتگوی صحیح بین افراد است. جرایمی مثل توهین، تهدید، تهمت، ضرب و جرح، نزاع ناشی از همین موضوع است.
    این مقام قضائی اظهار کرد: در این حوزه پای دستگاه‌های فرهنگی، آموزشی و تربیتی در میان است ولی متأسفانه این دستگاه‌ها کوتاهی کرده‌اند و نتوانسته‌اند بحث مهارت کنترل خشم را در مدارس و رسانه‌ها به مردم آموزش بدهند.
    وی با تاکید بر کنترل خشم و پرخاشگری و تمرین نیکو صحبت کردن در کاهش زمینه بسیاری ازجرائم گفت: اگر حقی نزد دیگری داریم بدون هرگونه بحث و جدل می‌بایست حقمان را در چارچوب قانون و محترمانه مطالبه کنیم. این مقام قضائی با اشاره به تأثیر پایبندی مردم و مسئولان به تعهدات قانونی و نهادینه سازی احساس مسئولیت پذیری در همه اقشار در ایجاد یک جامعه متعهد و تقویت اعتمادآفرینی و تحقق عدالت در جامعه تصریح کرد: وقتی هر شخصی در هر موقعیتی در جامعه با تعهد و حس مسئولیت پذیری، وظیفه شناسی، پاکدستی و صداقت نسبت به سایر اقشار جامعه رفتارکند؛ یکپارچگی، اعتماد و احترام در محیط پیرامون خود به وجود می‌آورد و همین امر از شکل گیری بسیاری از مسائل، معضلات و مشکلاتی که هم اکنون جوامع با آن دست به گریبان هستند و برای رفع آن متحمل صرف هزینه‌های گزاف می‌شوند، بدون هیچ هزینه‌ای پیشگیری می‌شود. معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین در ادامه این نشست مردم ضمن ارائه نکات حقوقی به جمع مراجعان تاکید کرد: به منظور پیشگیری از تشکیل بسیاری از پرونده‌ها در دستگاه قضائی می‌بایست برخی نکات پیشگیرانه را رعایت کنید به عنوان مثال هیچ وقت با کسی به صورت شفاهی توافق نکنید و کلیه توافقات بصورت مکتوب انجام شود، بدون هیچ تعارف در هنگام تحویل هر گونه وجه نقد یا کالای ارزشمند به دیگران از آنها رسید دریافت کنید، در رسیدهای بانکی به صورت مکتوب علت پرداخت پول را قید کنید و هیچ کاغذی را نخوانده امضا نکنید و بر عهد و پیمان خود متعهد باشید.
    این مقام قضائی با توجه به اعتراض شهروندان به اینکه برخی افراد اقدام به اجاره دادن پیاده‌روها و کنار خیابان به وانت بارها و دستفروشان می‌کنند، گفت: صحت و سقم این موضوع با قید فوریت مورد بررسی قرار گیرد و افراد متخلف شناسایی شوند، چرا که پیاده راه و خیابان متعلق به عموم مردم و محل رفت آمد رهگذران است.