سرمقاله

تعصب فوتبالی یک الگوی اقتصادی / مسعود نصیری

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور همراه اول در نمایشگاه جیتکس: فرصتی برای جهش اقتصاد دیجیتال ایران
  • برترین نشان مسوولیت اجتماعی به همراه اول رسید
  • بررسی بازار کار، وظایف و حقوق کارشناسان فروش
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 35919  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 26 مهر 1403
    وفاق ملی یا فشار پایداری؟
    حواشی انتخاب مهدی جمالی نژاد به استانداری اصفهان
    روند انتخاب و انتصاب استانداران ادامه دارد و خالی از حاشیه و واکنش نبوده است. در حقیقت، انتقادات نسبت به انتخاب محمدرضا بابایی دره، استاندار اصولگرای اصفهان کمی فروکش کرده بود که خبر رای هیئت دولت به مهدی جمالی‌نژاد برای تصدی استانداری اصفهان منتشر شد. درگیری میان فعالان سیاسی در فقره انتصاب استاندار اصفهان کمی شدیدتر بود. چرا که از مدتی قبل و با تمام شدن مرحله گذار از دولت سیزدهم به چهاردهم، انتصاب این چهره مورد حمایت یکی از نمایندگان مجلس عضو پایداری قرار گرفت. تا جایی که منتقدان می‌گویند این انتصاب تحت فشار لابی پایداری انجام شده است. در نقطه مقابل، دیگرانی هستند که از انتخاب مهدی جمالی‌نژاد به عنوان استاندار اصفهان استقبال کردند.
    به گزارش فرارو، در طیف‌شناسی واکنش‌دهندگان به این انتخاب می‌توانیم اصولگرایان، نیرو‌های میانه‌رو و اصلاح‌طلب را ببینیم. اصولگرایان از این انتخاب استقبال کردند، میانه‌رو‌ها خواستار توجه به عملکرد پیش روی استانداران و در این مورد خاص سوابق جمالی‌نژاد در دولت‌های مختلف را یادآور شدند و بخشی از اصلاح‌طلبان نیز نسبت به این موضوع اعتراض شدیدی داشتند. اعتراض اصلاح‌طلبانی که معتقدند جمالی‌نژاد با لابی پایداری منصوب شد، از این بابت است که نیرو‌های تندرو اصولگرا و در صدر آنها جریان پایداری مهم‌ترین مخالفان پزشکیان هستند.
    گزینه تحت حمایت نماینده جنجالی
    امیرحسین بانکی‌پور، نماینده اصفهان در مجلس، همان عضو پارلمان است که حمایتش از جمالی‌نژاد جنجال‌آفرین شد. فعالان سیاسی این استان طی چند هفته گذشته، از تلاش این نماینده برای انتخاب جمالی‌نژاد خبر می‌دادند. بانکی‌پور به عنوان یکی از طراحان و حامیان لایحه عفاف و حجاب شناخته می‌شود که اسفند ۱۴۰۲ اظهاراتش درباره کسر جریمه سه میلیون تومانی از حساب افراد بی‌حجاب خبرساز شده بود.
    بانکی‌پور یکم مهرماه گفته بود: «طبق گفته‌ هفته گذشته معاون پارلمانی رئیس جمهور جمالی نژاد بیشترین احتمال استانداری اصفهان را دارد. به نظر می‌رسد جمالی نژاد به دلیل تعامل با همه دولت‌ها فارغ از جنبه سیاسی گزینه مناسبی است، امروز انتخاب جمالی نژاد آزمون وفاق است، زیرا به جای انتخاب گزینه‌های سیاسی یک چهره فرا جناحی و ملی است. وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات اصفهان در ارتباط با استان‌های دیگر است، گفت: «اگر استاندار ما رابطه خوبی با استان‌های دیگر داشته باشد خیلی از این مشکلات را می‌تواند حل کند و جایگاه آقای جمالی نژاد در وزارت کشور نیز جایگاهی بوده که با تمام استان‌ها ارتباط داشته و روحیه ایشان نیز به گونه‌ای است که می‌تواند کارها را جلو ببرد.» او سردار حسین اشتری فرمانده پیشین پلیس را نیز یکی دیگر از گزینه‌ها معرفی کرده بود.
    سه نگاه به یک انتصاب
    برای تقسیم‌بندی آنهایی که به انتصاب استاندار اصفهان واکنش نشان دادند، سه نمونه از اظهارنظر‌ها درباره این موضوع را مرور می‌کنیم.
    علی‌اصغر شفیعیان، مدیر سایت خبری انصاف‌نیوز و فعال رسانه‌ای نزدیک به پزشکیان چند واکنش به انتقادات نشان داد. او در یکی از توئیت‌هایش نوشت: «به اصلاح طلبانی که در استان فارس با استانداری حسینعلی امیری مخالفت داشتند شب قبل از صدور حکم گفتم که بروید و کنارش باشید به جای این که کنار بنشینید و مخالفت کنید. اینطوری نتیجه‌ی بهتری برای مردم رقم خواهد خورد. در مورد اصفهان هم همین پیشنهاد را دارم.»