سرمقاله

چگونه طوفان الاقصی، خاورمیانه را دگرگون کرد؟ / شهاب زمانی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • پارک کوهستان کرمانشاه کجاست؟ کرمانشاه زیر پای شما
  • بهترین روش یادگیری زبان کدام است؟
  • بهترین لپ تاپ دانشجویی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 39091  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 19 آذر 1403
    سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد؛
    خرید توافقی کشمش مازاد کشاورزان در آذربایجان شرقی
    ابتکار - اسد فلاح: سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از خرید توافقی کشمش مازاد کشاورزان در استان خبر داد.
    شهرام شفیعی با اعلام این خبر افزود: طرح جمع آوری و خرید توافقی کشمش با هدف ساماندهی محصول کشمش تولیدی استان به ویژه محصول تولیدی شهرستان ملکان و با هدف حمایت از باغداران و کشاورزان خُرد و بالا بردن ارزش افزوده محصول و برگشت بیشترین منافع به تولید کنندگان و بهره برداران اجرایی می‌شود تا از کشاورزان حمایت شود.
    وی اظهار کرد: تعیین قیمت برای انجام خرید توافقی کشمش، بر اساس برآورد قیمت تمام شده با در نظر گرفتن سود متعارف برای کشاورز توسط کمیته ویژه ای انجام می‌ شود و هدف از خرید حمایتی و توافقی محصولات کشاورزی حمایت از تولید کنندگان است تا دچار ضرر و مشکل نشوند.
    شفیعی با بیان این‌که نقش آذربایجان شرقی در تولید کشمش کشور بی بدیل است، گفت: کل سطح زیر کشت محصول انگور استان ۱۸ هزار هکتار شامل ۱۷ هزار و ۴۳۴ هکتار سطح بارور و ۵۶۶ هکتار سطح غیر بارور است و تولید انگور در سال گذشته ۲۱۵ هزار تن بود که البته خسارات وارده به تاکستان‌های استان از جمله خسارت سرمازدگی، بادزدگی، تگرگ، تندباد و سیل به میزان حدود ۱۴ هزار تن گزارش شده است.
    وی با بیان این‌که متوسط عملکرد انگور استان ۱۷.۲ تن در هکتار برآورد می‌شود، افزود: شهرستان‌ ملکان با مساحت حدود ۱۲ هزار هکتار(۶۴ درصد) دارای رتبه اول است و بناب با مساحت حدود چهار هزار هکتار(۱۲ درصد) رتبه دوم استان را در تولید انگور دارد.
    کشمش آذربایجان شرقی صادر می شود
    مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز از فراوری سالانه بیش از ۲۴۰ هزار تن کشمش در کشور خبر داد و گفت: اکنون بیش از ۲۵ واحد فرآوری انگور با پروانه بهره برداری فعال هستند و تعداد دیگری نیز به ظرفیت ۱۵۰ هزار تن جواز تاسیس گرفته اند.
    فرامرز افشانی با بیان این‌که واحدهای صنایع تبدیلی استان علاوه بر محصول خود استان، محصولات استان‌های هم‌جوار را نیز خریداری و فراوری می‌کنند، افزود: بسترسازی لازم جهت رسیدن تولید کشمش استان به ۱۸۰ هزار تن با مجوزهای جدید صادره در حال انجام است.
    وی خاطرنشان کرد: از صادرات ۳۶۰ میلیون دلاری محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی در سال گذشته ۲۶۷ میلیون دلار (حدود ۷۴ درصد) مربوط به صادرات محصولات فرآوری شده و صنایع تبدیلی بود.
    وی گفت: محصولات صادره شامل خشکبار استان ۱۰۷ میلیون دلار، شیرینی جات، شکلات و فرآورده‌های غلات ۸۰ میلیون دلار، صنایع تبدیلی ۶۷ میلیون دلار و محصولات لبنی ۱۳ میلیون دلار بود.
    افشانی اظهار کرد: تعداد ۱۵ محصول به‌ صورت تازه‌خوری و فراوری شده همچون آبغوره و دوشاب از انگور مصرف می‌شود و حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد محصول انگور تبدیل به کشمش کالیفرنیایی و ۱۵ تا ۲۰ درصد تبدیل به کشمش تیزابی شده و به کشورهای حوزه خلیج‌فارس، روسیه، کشورهای آسیای میانه و برخی کشورهای اروپایی و آفریقائی صادر می‌شود و پنج درصد محصول نیز در صنایع دیگر استفاده می‌شود.