کد خبر: 41946 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 15 بهمن 1403
هدف سفر نتانیاهو به آمریکا بررسی شد
سفر در نقطه بن بست
گروه بین الملل- «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در حالی برای دیدار با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده به واشنگتن سفر میکند که این سفر، در بحبوحه توافقهای آتشبس مهم اما متزلزل در لبنان و نوار غزه و همچنین ناکامیهای او در داخل سرزمینهای اشغالی برای نتانیاهو یک موهبت به شمار میآید.
رسانههای رژیم صهیونیستی با توجه به نتایجی که برای سفر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم به واشنگتن پیشبینی میشود و میتواند سرنوشت سیاسی او را تعیین کند، به ابعاد بحران سیاسی پرداختند که او در حال حاضر با اجرای قرارداد تبادل اسرا با جنبش حماس با آن روبهرو است.
به گزارش ایسنا، «باراک سری» مشاور وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی اظهار کرد: مرحله آتی برای نتانیاهو تعیینکننده خواهد بود و سفر او به کاخ سفید مشخص خواهد کرد که آیا کابینه به جنگ باز میگردد و استمرار ائتلاف کنونی تضمین میشود یا اینکه به سمت قرارداد بزرگی حرکت خواهد کرد که میتواند به فروپاشی کابینه او و برگزاری انتخابات زودهنگام منجر شود.
«موریا اسرف وولبرگ» خبرنگار امور سیاسی شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی افشا کرد: استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا به صراحت اعلام کرد که دولت دونالد ترامپ (رئیس جمهور آمریکا) به دنبال اتمام جنگ در غزه است.
وولبرگ اعلام کرد: این گزینه بنبستی سیاسی را برای نتانیاهو ایجاد میکند چراکه او مجبور به انتخاب میان حفظ ائتلاف دولتی خود و یا تن دادن به فشارهای آمریکا خواهد شد.
همچنین او گفت: دولت آمریکا به دنبال توافقی گستردهتر شامل توقف جنگ و مرتبط کردن آن با اقداماتی در رابطه با عادیسازی با عربستان است، موضعی که احتمالا شرکای نتانیاهو در کابینه آن را نمیپذیرند.
این خبرنگار افزود: ویتکاف با جمعی از مسوولان اسرائیلی از جمله بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی آن دیدار کرد، اسموتریچ تهدید کرده در صورتی که جنگ ازسرگرفته نشود، از کابینه انصراف میدهد، این مساله فشارها بر نتانیاهو را در سفرش به واشنگتن افزایش داده است.
به گزارش سایت شبکه خبری «الجزیره»، «دونا لیئیل» تحلیلگر مسایل سیاسی شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز تاکید کرد: دولت آمریکا موفق شد این باور را در اسموتریچ ایجاد کند که اسرائیل در رویارویی با واشنگتن نیست بلکه توافقهایی درباره لزوم «نابودی» حماس وجود دارد.
لیئیل افزود: این موضوع اعتماد شرکای نتانیاهو در کابینه را تقویت کرد اما در عین حال موقعیت نتانیاهو را پیچیدهتر کرد.
مهمترین هدف سفر نتانیاهو به آمریکا چیست؟
یک کارشناس مسائل بینالملل گفت که مهمترین محور سفر نتانیاهو به آمریکا چگونگی اداره وضعیت غزه در آینده است.
به گزارش ایسنا، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی قرار است روز سهشنبه به وقت محلی با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور جدید آمریکا دیدار میکند.
نتانیاهو پیش از عزیمت به آمریکا مدعی شد: تصمیماتی که در طول جنگ گرفتیم، خاورمیانه را تغییر داد. میتوانیم خاورمیانه را با کار سخت با ترامپ تغییر دهیم.
نتانیاهو نخستین مقام خارجی است که پس از مراسم تحلیف ترامپ که ۲۰ ژانویه انجام شد، با رئیس جمهور آمریکا دیدار میکند.
دیدار با ترامپ، بحث و گفتوگو پیرامون مقابله با حماس، بازگشت اسرای اسرائیلی و ایران از جمله موضوعاتی است که گفته میشود در دیدار نتانیاهو و ترامپ مورد بحث قرار خواهد گرفت.
«حسن بهشتیپور» در گفتوگو با ایسنا مهمترین دستور کار سفر نتانیاهو به آمریکا و دیدارش با ترامپ را «آینده غزه و منطقه» دانست و گفت: در حال حاضر علاوه بر مصر و اردن، عربستان، تشکیلات خودگردان، قطر و امارات متحده عربی چهار کشوری هستند که با طرح کوچاندن فلسطینیان از غزه مخالفت کردند اما به نظر میآید آمریکا سعی دارد همچنان با ۲ روش تهدید و امتیاز دادن به این کشورها به ویژه مصر و اردن آنها را به موافقت با این طرح وادار کند. معتقدم مهمترین بخش سفر نتانیاهو به آمریکا پیرامون وضعیت غزه و اداره آن در آینده و مسائل حاشیه آن است.
این کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: باید دید اسرائیل در موضوع کوچاندن فلسطینیها چه برنامهای دارد. به هر حال ترامپ حتما تمایل دارد نقشه احیای صلح ابراهیم را هم دنبال کند و از این رو دوباره با عربستان، مصر، اردن، امارات و بحرین صحبت خواهد کرد و برای این کار نیاز است تا مساله غزه و جنگ در این منطقه را به نحوی سر و سامان دهد. به هر حال طرح ابراهیم به طور کلی مخالف و ضد تشکیل ۲ دولت اسرائیلی و فلسطینی است، بنابراین باید دید اراده سیاسی این کشورها در نهایت به چه سمت میرود. با توجه به تحولات و تاثیرات جنگ هفت اکتبر و اقدامات و جنایاتی که اسرائیل در منطقه مرتکب شده است عملا همراهی کشورهای عربی با اسرائیل دشوار شده است.
رویکرد متفاوت ترامپ درباره ایران
بهشتیپور درباره موضوع ایران که گفته شده است یکی از موضوعات مهم مورد بحث مقامات آمریکا و اسرائیل در این سفر است، اظهار کرد: طبیعی است که اسرائیل دنبال همراه کردن ترامپ برای حمله نظامی به ایران است و بدون همراهی و حمایت آمریکا این اقدام شدنی نیست. از طرفی شروع دولت ترامپ است و در این دوره با توجه به اینکه ترامپ فقط همین چهار سال را برای پیاده کردن برنامهها و آمال و آرزوهایش وقت دارد بعید است بخواهد به این سرعت کشورش را وارد یک جنگ تمام عیار دیگر در منطقه پرتنش خاورمیانه کند. ترامپ تا امروز نشان داده است که میخواهد با ایران از در مذاکره وارد شود و اگر به نتیجه نرسید آن وقت به سراغ گزینههای دیگر برود. بعید میدانم مذاکره و توافق را امتحان نکرده به سراغ گزینههای دیگر برود.
وی ادامه داد: از طرفی دوره چهار ساله اول او نشان داد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران نتوانست ترامپ را به خواستههایش درباره تغییر رویکرد و روش ایران برساند از این رو حتما در ملاحظات و معادلات درباره ایران رویکرد متفاوتی را در پیش میگیرد اینکه این رویکرد چقدر به نفع ایران باشد یا نه بحث دیگری است.
این کارشناس مسائل بینالملل درباره فضای رسانهای آمریکا که تصریح دارند فضای مبهمی در تیم ترامپ برای نوع برخورد با مساله ایران وجود دارد و باید منتظر یک تصمیم بزرگ و سخت بود؟ گفت: نباید گرفتار این بازارگرمیهای رسانهای شد. آمریکا از خدایش است که با ایران مذاکره کند و به یک توافق برسد. اینها عملیات روانی قبل از ورود به میز مذاکره است و امتیازخواهیهای بزرگ است. موضوعاتی که در فضای رسانهای آمریکایی با حمایت اسرائیل درباره تضعیف قدرت نظامی ایران و از دست دادن توان نظامیاش مطرح میشود، برای کاهش اراده و روحیه ایران و ایجاد سردرگمی مسئولان ایرانی است. به نظر تیم سیاست خارجی آمریکا در حال بررسی چگونگی ورود به مذاکره با ایران و ارائه پیشنهاد است اما اینها را در فضای رسانهای بیان نمیکنند.
وی گفت: ترامپ چهار سال بیشتر فرصت بودن در پست ریاستجمهوری آمریکا را ندارد و تلاش دارد کارهایی را انجام دهد که در تاریخ آمریکا به یادگار بماند و این نیاز کیش شخصیت ترامپ است. در عین حال شاهد هستیم که با متحدان کلاسیک اروپایی خود را درگیر کرده است و آنها را به سمت رقیب خودش یعنی چین سوق میدهد، اما درباره ایران ترجیح میدهد از طریق گفتوگو و مذاکره مساله را حل کند و امتیاز تاریخی برای خودش ثبت کند.