سرمقاله

سه عامل اصلیِ موفقیت ‪/‬ محمد علی نویدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • همکاری در فروش چیست؟
  • راهنمای خرید جوجه‌پز و کباب‌پز صنعتی؛ نکات مهم و ضروری
  • عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 42387  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 23 بهمن 1403
    ارتباط با همسایگان اولویت سیاست خارجی است
    مسیر بی‌بازگشت تعامل تهران-ریاض
    سفیر ایران در عربستان می‌گوید «توسعه و تقویت روابط میان تهران و ریاض در راستای عمل به دستورات و خواست سران ۲ کشور جهت تکمیل مسیر برادرانه میان ۲ ملت و نزدیک‌تر شدن آن‌ها به یکدیگر انجام شد».
    به گزارش ایسنا، «علیرضا عنایتی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان در گفت‌وگویی با روزنامه سعودی، درباره مسائل مختلف در روابط میان تهران و ریاض صحبت کرد.
    عنایتی که با روزنامه «عکاظ» گفت‌وگو می‌کرد، درباره روابط ایران و عربستان گفت: مسیر جدیدی که در دو سال گذشته برای توسعه و تقویت ارتباط و تعاملات میان دو کشور در پیش گرفته شده مسیری بی‌بازگشت است و مزایای تقویت و توسعه روابط دوجانبه میان تهران و ریاض تنها به این دو کشور محدود نبوده بلکه شامل توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و همبستگی میان عموم کشورهای اسلامی خواهد بود. در طول دو سال گذشته اقدامات چشمگیر و دقیقی را برای تقویت و توسعه این روابط در پیش گرفتیم و تماس‌ها و هماهنگی مستمر میان سران و مسئولان دو کشور برقرار بوده و هر دو کشور دارای ظرفیت‌های گسترده و منابع عظیمی بوده و قادر به همکاری در زمینه‌های متعددی هستند که می‌تواند به رشد و شکوفایی کل منطقه کمک کند.
    سفیر ایران در عربستان در ادامه این گفت‌وگو ضمن تقدیر و تشکر از مسئولان عربستان به خاطر کمک به تسهیل امور مربوط حجاج و عمره‌گذاران ایرانی و خدمات دهی به آن‌ها، اعلام کرد که تعداد حجاج ایرانی در مناسک حج اخیر به ۹۰ هزار نفر رسید و تعداد عمره‌گذاران نیز تاکنون به حدود ۱۰۰ هزار نفر رسیده و با توجه به تمایل شهروندانمان برای انجام این سفر، ما برای افزایش تعداد حجاج تلاش می‌کنیم.
    عنایتی در گفت‌وگو با عکاظ در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی سطح روابط تهران و ریاض در طول دو سال گذشته پس از امضای توافقنامه میان دو کشور در پکن گفت: شکر خدا در طول این مدت کارهای بسیاری انجام شد که برای هر دو کشور و هر دو ملت اهمیت داشته و در راستای منافع آن‌ها بود، این موارد شامل حوزه‌های مختلف سیاسی، امنیتی، اقتصادی، تجاری، اجتماعی و ورزشی بودند و روابط تهران و ریاض در زمینه‌های مختلفی توسعه پیدا کرده و و روز به روز پیشرفت کردند ما در زمینه‌های بسیاری پیشرفت داشتیم اما هنوز برخی موضوعات نیاز به کار و تلاش گسترده‌تری دارند اما در کل می‌توانیم بگوییم که روابط ایران و عربستان با توجه به تحولات منطقه‌ای اخیر، پیشرفت چشمگیری داشته است و ما ان‌شاءالله برای جبران گذشته تلاش خواهیم کرد، به عنوان مثال در حوزه سیاسی ما از طریق رایزنی‌های مستمر و تماس‌های دائمی میان مسئولان دو کشور پیشرفت بسیاری داشتیم و توانستیم از این تلاش‌ها در راستای حمایت از ثبات منطقه، جلوگیری از وخامت بیشتر بحران‌ها و نیز تمرکز بر مسئله فلسطین و حقوق ملت فلسطینی بهره ببریم، وزرای خارجه دو کشور سفرهای متقابلی داشتند و نشست‌ها و رایزنی‌هایی با هدف بررسی مسائل مهم و مشترک ادامه دارند.
    برای اجرای توافق‌ها مصمم هستیم
    سفیر ایران در عربستان در پاسخ به سوالی درباره فرصت‌های جدید اقتصادی و تجاری پس از نشست کمیته سه‌جانبه در ریاض گفت: ایران و عربستان از موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک مهمی در منطقه خاورمیانه برخوردار هستند اما به نظر من روابط اقتصادی و تجاری آنها نیاز به تلاش بیشتری دارد به همین دلیل مسئولان زیربط سفرهای متعددی برای بررسی این مسائل و آشنایی با ظرفیت‌ها، پتانسیل‌ها و زمینه‌های کاری جهت ایجاد بستری برای فعالیت تجاری دقیق و بررسی شده میان دو طرف انجام دادند. معاون امور اقتصادی وزارت خارجه کشورمان به ریاض سفر کرد و با مسئولان مربوطه در آنجا دیدار کرد همچنین وزیر اقتصاد ایران با همتای سعودی خود و نیز وزیر سرمایه‌گذاری این کشور در حاشیه نشست منطقه‌ای و بین‌المللی که در عربستان برگزار شد، دیدار کرد. وزیر کشاورزی ایران نیز برای شرکت در کنفرانس «COP۱۶» به عربستان سفر کرد. علاوه بر این‌ها نمایشگاه‌هایی در تهران و عربستان با حضور بازرگانان دو کشور برگزار شد اما با وجود تمامی این‌ها من بر این باور هستم که ما هنوز در ابتدای راه هستیم و و از نظر ساختار کاری توافق‌هایی از قبل داریم که می‌توانیم از آنها شروع کنیم، از جمله قرارداد تجاری و اقتصادی که چهارچوب کلی برای فعالیت‌های اقتصادی میان دو کشور محسوب می‌شود. ان‌شاءالله ما و برادران سعودی‌مان در زمینه اجرا و فعال‌سازی تمامی توافق‌ها جدی هستیم، رایزنی‌ها و تماس‌های مستمری در این زمینه داریم و در نشست‌های دوجانبه متعددی و نیز در کمیته مشترک سه‌جانبه بر این مسئله تاکید شده است.
    عنایتی در ادامه این گفت‌وگو تاکید کرد: روابط میان عربستان و ایران تنها در راستای منافع دو کشور نبوده بلکه بر کل منطقه تاثیر می‌گذارد. حمل و نقل، تبادل کالا، پایانه‌های ترانزیتی، رفت و آمد روان و جابجایی شهروندان در راستای منافع کل منطقه بوده و با مشارکت مردم منطقه توسعه پیدا کرده و امنیت و پیشرفت را برای آنها به ارمغان می‌آورد و ما همگی دیدگاه‌های مشترکی در این خصوص داریم.