سرمقاله

ضرورت پرسش از نسل آلفا / محمدعلی نویدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • بازدید معاون رئیس‌جمهوری از روند پیشرفت سامانه «فواد» در ایرانسل
  • درخشش بانوان هندبالیست ایران با حمایت ایرانسل در حضور رئیس‌جمهوری
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 45068  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 31 فروردین 1404
    طحان نظیف عنوان کرد
    شورای نگهبان ایراداتی نسبت به CFT داشته است
    سخنگوی شورای نگهبان از اظهارنظر اعضای این شورای درباره ۸ مصوبه مجلس، ۷ اساسنامه و ۴ استعلام دیوان عدالت اداری خبر داد.
    به گزارش ایسنا، هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان صبح شنبه - ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ - در نشست خبری به ارائه گزارشی از جزئیات فرایند بررسی‌های انجام شده در شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس پرداخت و با بیان اینکه «طی یک ماه گذشته ۸ مصوبه مجلس، اساسنامه شرکت‌های دولتی و ۴ استعلام دیوان عدالت اداری از سوی شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است» عنوان کرد: طرح اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز با اصلاحات اخیر مجلس به تایید شورای نگهبان رسید.
    وی در پاسخ به این پرسش که آیا شورای نگهبان در مرحله فعلی رسیدگی به مصوبات در خصوص بررسی CFT و پالرمو در مجمع تشخیص حضور پیدا می‌کنند گفت: در این فرایند اخذ نظر مشورتی شورای نگهبان پیش‌بینی نشده است، اما نمایندگانی از مجلس و شورای نگهبان در جلسات مجمع حضور پیدا می‌کنند.
    سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره نظر شورای نگهبان در خصوص لایحه سرباز- قهرمان عنوان کرد: ما از مفاد این لایحه اطلاعی نداریم و در حال حاضر صرفاً کلیات آن در مجلس به تصویب رسیده است. بعد از تصویب جزئیات در صحن، ما در شورای نگهبان این موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
    طحان نظیف در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه آیا شورای نگهبان بر اساس قانون این اختیار را دارد که در خصوص مفاد معاهدات و موافقت‌نامه‌های بین‌المللی که به تصویب مجلس می‌رسد ورود کند؟ تاکید کرد: بر اساس قانون اساسی مفاد معاهدات و موافقتنامه‌های بین‌المللی که به تصویب مجلس می‌رسد نباید مغایرتی با شرع قانون اساسی داشته باشد؛ این موضوع نیز جدید نیست و موارد مختلفی در این زمینه در گذشته وجود داشته که مجلس اصلاحاتی در ماده واحده مصوبه خود انجام داده یا با اصرار مجلس به مجمع ارجاع شده است؛ در این خصوصی ابهام حقوقی وجود ندارد.
    شورای نگهبان ایراداتی نسبت به CFT داشته است
    طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره بررسی کنوانسیون‌های CFT و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در خصوص الحاق دو کنوانسیون پالرمو و CFT، شورای نگهبان صرفاً ایراداتی نسبت به CFT داشته و درباره پالرمو ایرادی نداشته است؛ علت اینکه الحاق به کنوانسیون پالرمو در دستور کار مجلس قرار گرفته، ایرادات هیئت عالی نظارت مجمع و اصرار مجلس بر مصوبه خود است؛ ایرادات هیات عالی نظارت از سوی شورای نگهبان به مجلس ابلاغ می‌شود.
    وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اظهار نظرات هیات عالی مجمع در خصوص مصوبات مجلس آیا قرار است مصوبات مجلس از سوی هیات عالی مجمع مورد رسیدگی قرار بگیرد و شورای نگهبان صرفاً در انتخابات‌ها نقش نظارتی خود را ایفا کند؟ تاکید کرد: خیر این برداشت درستی نیست بلکه شورای نگهبان مصوبات مجلس را از لحاظ تطابق با شرع و قانون اساسی بررسی می کند و هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام مجمع تشخیص مصلحت نظام بر اساس تفویضی که به این نهاد صورت گرفت، مصوبات مجلس را بر اساس مطابقت با سیاست‌های کلی نظام مورد بررسی قرار می‌دهد.
    اصیل‌ترین عوامل موثر در مشارکت انتخاباتی، موضوعات معیشتی و عمل به وعده‌های مسئولان است
    عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا شورای نگهبان آسیب شناسی در خصوص کاهش میزان مشارکت در انتخابات انجام داده است؟ اظهار کرد: بر اساس پیمایش‌های علمی و نظرسنجی‌های متعدد دستگاه‌های مسئول اصیل‌ترین عوامل موثر در مشارکت با انتخاباتی موضوعات اقتصادی معیشتی و عمل به وعده‌های مسئولان است؛ با این حال سهم شورا ولو اندک هم باشد برای ما مهم است.
    طحان نظیف در پاسخ به پرسش دیگری درباره نحوه‌ی مواجهه شورای نگهبان با لایحه ارتقای امنیت زنان و تاکیدات رهبر انقلاب در این زمینه گفت: ما از محتوای لایحه اطلاعی نداریم و ان شاءالله بعدا از دریافت این مصوبه، درباره آن اظهارنظر می‌کنیم.