صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • رونمایی از ۸۶ امین سایت 5G همراه اول در استان مازندران توسط وزیر ارتباطات
  • تحول دیجیتال در صنعت انرژی با حضور ایرانسل در نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی
  • با خدمات تخصصی کامپوزیت دکتر نوربخش، لبخندتان را متحول کنید
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 45937  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 21 اردیبهشت 1404
    توافق حوثی ها و آمریکا / سیف الرضا شهابی
    اگر توافق حوثی ها و آمریکایی ها مبنی بر ترک بمباران و موشک باران متقابل به اجرا در آید و ادامه پیدا کند که در جای خود ، قدمی بزرگ برای حفظ امنیت منطقه است ؛ توافق فوق ناشی از دو عامل زیر می توان مورد ارزیابی قرار داد :
    ۱- عامل نخست ، در آستانه سفر ترامپ به عربستان و چند کشور عربی حاشیه خلیج فارس ، ریاض و رهبران سایر کشورهای محافظه کار عرب ، از ترامپ و حوثی ها خواسته اند به خاطر سه نکته زیر به درگیری خاتمه دهند :
    اول - بر اساس تجربه تلخی که عربستان از حوثی دارد و ناکامی در شکست آن ها ، به واشنگتن توصیه شد بیش از آن که در باتلاق درگیری نظامی با یمن گرفتار شود و اعتبا خودش را از دست دهد از ادامه درگیری با یمن اجتناب ورزد .
    دوم - کشورهای عربی به صنعا القا کردند درصورت توقف درگیری نظامی صنعا و واشنگتن ، امکان دارد نتانیاهو در انزوا و انفعال قرار گیرد از کشتار بی رحمانه و وحشیانه ساکنان غزه دست بکشد .
    ج - کشورهای مورد بازدید ترامپ از گسترش دامنه درگیری حوثی ها و آمریکا به خلیج فارس نگران می باشند ؛ در صورت کشیده شدن درگیری به خلیج فارس ، اقتصاد و امنیت کشورهای حاشیه خلیج فارس دستخوش نابسامانی قرار خواهد گرفت به این خاطر ، تلاش دارند درگیری هر چه سریع تر متوقف شود .
    ۲- عامل دوم ، بر می گردد به مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا
    احتمال داده می شود در مذاکرات ، دو طرف توافق ضمنی کرده باشند ایران از حوثی ها بخواهد از درگیری با آمریکا کوتاه بیایند در ازایش ، آمریکا هم قبول کند ضمن قطع بمباران یمن ، در حوزه هسته ای امتیازاتی به ایران بدهد یا این که ، بخشی از تحریم ها را لغو کند اگر چه در زمان نگارش این یادداشت ماشین تحریم های آمریکا روشن است هر روز بر تعداد تحریم ها افزوده می شود و همچنین در آخرین اظهار نظر ویتکاف نماینده ترامپ در مذاکره ، انتظار از ایران سخت تر و تندتر شده !
    این که وزارت خارجه عمان ناگهان مسئله توقف درگیری حوثی ها و آمریکا را در زمان مذاکرات غیر مستقیم تهران -واشنگتن مطرح کرده نشان می دهد مذاکرات ایران و آمریکا بی تاثیر بر توافق حوثی و آمریکایی ها نیست .
    البته برای صحت عامل دوم یعنی تاثیر مذاکرات ایران و آمریکا بر توقف درگیری آمریکا با حوثی ها باید کمی صبوری کرد تا ملاحظه شود نتیجه مذاکرات جاری تهران و واشنگتن به کجا ختم می شود.