سرمقاله

راه ایران از قدس میگذرد/ میثم قهوه‌چیان

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • راهنمای تأمین کالا برای راه‌اندازی فروشگاه کیف و کفش
  • لیست بهترین مراکز تفریحی تهران برای جوانان
  • سککوک؛ کسب ۶جایزه از جشنواره ملی بهره‌وری
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 46703  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 31 اردیبهشت 1404
    انگلیس مذاکرات تجاری با رژیم صهیونیستی را متوقف کرد
    اسرائیل در تحریم غرب
    گروه بین الملل- جنایات رژیم صهیونیستی به حدی رسیده است که حالا کشورهای غربی به عنوان حامیان دیرینه این رژیم به منتقدان جدی آن تبدیل شده اند. انگلیس اعلام آمادگی کرده که فلسطین را به رسمیت بشناسد و فرانسه نیز نسبت به حملات اخیر به غزه هشدار داده است.
    در تازه ترین خبر وزارت خارجه انگلیس روز سه‌شنبه اعلام کرد که تحریم‌های جدید شامل سه فرد، دو پایگاه غیرقانونی شهرک‌نشین و دو سازمان متهم به حمایت و تحریک خشونت علیه جامعه فلسطینی در کرانه باختری است. در میان افراد تحریم‌شده، نام «دانیئلا وایس» از چهره‌های شناخته‌شده جریان‌های افراطی شهرک‌نشین نیز به چشم می‌خورد. تدابیر اعمال‌شده شامل مسدودسازی دارایی‌ها، ممنوعیت سفر به انگلیس و محرومیت از فعالیت مدیریتی در شرکت‌های بریتانیایی است.
    کی‌یر استارمر روز چهارشنبه در نشست پرسش‌وپاسخ از نخست وزیر در مجلس عوام انگلیس گفت: ما در حال بررسی تحریم اسموتریچ (وزیر دارایی رژیم صهیونیستی) و بن گویر (وزیر امنیت داخلی رژیم صهیوینستی) به دلیل اظهارات مشمئزکننده آنها در مورد غزه و کرانه باختری هستیم.
    وی ادامه داد: وضعیت انسانی در غزه وخیم است. تعداد قربانیان از مرز ۴۲ هزار نفر گذشته و دسترسی به خدمات اولیه بسیار سخت تر شده است. اسراییل باید تمام اقدامات ممکن را برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان و انتقال‌ کمک‌های بیشتر به غزه انجام دهد.
    همچنین در بیانیه رسمی دولت آمده است که این اقدامات در پاسخ به موج جدید خشونت‌ها توسط شهرک‌نشینان افراطی اتخاذ شده که به گفته منابع سازمان ملل، از دی ماه ۱۴۰۲ تاکنون بیش از ۱۸۰۰ مورد حمله علیه جوامع فلسطینی در کرانه باختری ثبت شده است.
    هم‌زمان، «دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس، در بیانیه‌ای به پارلمان این کشور اعلام کرد که مذاکرات درباره توافق‌نامه تجارت آزاد جدید با رژیم صهیونیستی «با توجه به سیاست‌های نگران‌کننده این رژیم در غزه و کرانه باختری» به‌صورت رسمی متوقف شده است. وی تأکید کرد که گرچه توافق‌نامه موجود میان دو طرف همچنان برقرار است، اما با ادامه عملیات نظامی گسترده در غزه، امکان پیشبرد مذاکرات برای توافق جدید وجود ندارد.
    لمی در سخنانی تصریح کرد: «ما به‌شدت با عملیات زمینی جدید نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی در غزه مخالفیم و از خطر قحطی در این منطقه و سیاست‌های منجر به آوارگی بیشتر مردم فلسطین به‌شدت نگران هستیم.»
    در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس همچنین آمده است که سفیر رژیم صهیونیستی در لندن، «زیپی هوتوولی»، توسط احضار شده است. «هیمیش فالکنر» قرار است در این دیدار، ضمن اعتراض رسمی لندن به تشدید عملیات نظامی در غزه، تأکید کند که جلوگیری ۱۱ هفته‌ای از ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه اقدامی «غیرقابل توجیه و ظالمانه» بوده است.
    اقدام امروز لندن پس از بیانیه مشترک نخست‌وزیر انگلیس، رئیس‌جمهوری فرانسه و نخست‌وزیر کانادا منتشر می‌شود که در آن نسبت به گسترش عملیات نظامی در غزه و ادامه شهرک‌سازی در کرانه باختری ابراز نگرانی شدید کرده بودند. این بیانیه هشدار می‌دهد که در صورت تداوم این روند، اقدامات متقابل بیشتری اتخاذ خواهد شد.
    ساعاتی پیش «کی‌یر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس در اظهاراتی کم‌سابقه در مجلس عوام، از تشدید حملات رژیم صهیونیستی در نوار غزه انتقاد و بر لزوم پاسخ هماهنگ جامعه جهانی برای توقف فوری جنگ و برقراری آتش‌بس تأکید کرد. وی تأکید کرد: «این جنگ بیش از حد طولانی شده و تنها راه‌حل آن، پاسخ هماهنگ بین‌المللی و توقف فوری خشونت‌هاست»
    به گزارش ایرنا، جنگ غزه که از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ آغاز شد، با حملات بی‌سابقه رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های غیرنظامی، موجب شهادت ده‌ها هزار فلسطینی، به‌ویژه زنان و کودکان شده است. ارتش این رژیم طی ماه‌های گذشته بیش از ۱۰ هزار بمب سنگین بر سر مناطق مسکونی غزه فروریخته و هم‌زمان، با محاصره کامل این منطقه، از ورود کمک‌های انسانی جلوگیری کرده است.
    با وجود تلاش‌های بین‌المللی برای توقف جنگ، رژیم صهیونیستی بارها توافق‌های آتش‌بس را نقض کرده و عملیات نظامی را ادامه داده است. در تازه‌ترین مورد، توافق سه‌مرحله‌ای که با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا به‌دست آمد، با عهدشکنی رژیم اسرائیل عملاً بی‌نتیجه ماند. این درحالی است که ادامه حملات به رفح، جلوگیری از ورود دارو و غذا، و هدف قرار دادن نیروهای امدادی، بحران انسانی در غزه را به سطحی بی‌سابقه رسانده است.
    به گزارش ایرنا، درحالی که تمرکز جامعه جهانی روی بحران غزه و لبنان متمرکز است اما تداوم خشونت‌ها و کشتار فلسطینیان در کرانه باختری، به نگرانی‌های غرب درباره گسترش دامنه جنگ و تشدید درگیری‌ها دامن زده است.
    بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، حملات شهرک‌نشینان علیه مردم بی‌دفاع و مظلوم فلسطین در کرانه باختری، از آغاز جنگ غزه دوبرابر شده است.