کد خبر: 48526 | صفحه ۶ | بازار و سرمایه | تاریخ: 12 تیر 1404
رشد بورس در گرو حمایت فوری نهادهای متولی
سهامداران از رفتار هیجانی بپرهیزند
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سهامداران باید از فروشهای هیجانی بپرهیزند، رشد بورس و کاهش فشار فروش را در کوتاهمدت در گرو حمایت فوری و عاجل نهادهای متولی دانست و خواستار حضور پررنگ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در رسانهها شد.
به گزارش اقتصاد۲۴؛ میناسادات حسینی- بازار سرمایه در حالی پس از تعطیلی دو هفتهای به دلیل جنگ میان ایران و اسرائیل، در روز شنبه ۷ تیرماه بازگشایی شد که سایه جنگ بر سر اقتصاد ایران سنگینی میکند و به تبع آن بورس را در شرایط حساسی قرار داده است.
انتشار خبر «تامین منابع لازم برای حمایت از بازار سرمایه با هماهنگی سازمان بورس، صندوق تثبیت، بانک مرکزی و نهادهای حقوقی بزرگ» در عصر روز سهشنبه میتواند جو منفی و ترس از ریزشهای بیشتر را در روزهای آتی بازار سهام کاهش دهد. این اقدام، نگاه بلندمدت به سرمایهگذاری را تقویت کرده و زمینه را برای اجرای سایر سیاستهای حمایتی مانند تزریق نقدینگی یا معافیتهای مالیاتی فراهم میکند.
اهمیت حمایت فوری از بورس
محمد غفوری، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با اقتصاد۲۴ در مورد ریزش اخیر بورس، گفت: طبیعی است که سرمایهگذاران و سهامداران در شرایط جنگی تصمیم به خروج از بازار سرمایه و بازارهایی که نقدشوندگی کمتری دارند، بگیرند و به سمت بازارهایی همچون طلا و سکه و ارز سوق پیدا کنند که نقدشوندهتر هستند.
وی افزود: با توجه به اتفاقات و فضای ریسک سیاسی حاکم در کشور، خروج نقدینگی و سهامداران از بازار سرمایه در شرایط کنونی چیز عجیب و غریبی نبود؛ اما ما به عنوان فعالان بازار سرمایه انتظار داریم که متولیان بورس و هر نهادی که رسالتش صیانت از حقوق سرمایهگذار و سهامدار است؛ به سرعت وارد عمل شده و از بازار حمایت کند.
سهامداران از رفتار هیجانی بپرهیزند
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به حمایت از بورسها در جهان در زمان جنگ، گفت: با وقوع ریسکهای سیستماتیک در حمایت از بازارهای سرمایه جهانی، اقداماتی ازقبیل تخصیص خط اعتباری، بستههای حمایتی و حمایتهای حقوقیها و متولیان همیشه انجام میشود.
پیش بینی بورس
غفوری افزود: مهمترین موضوعی که سهامداران طی چنین روزهایی باید مد نظر قرار دهند، کنترل رفتار و فروشهای هیجانی است. اقدام درست در این شرایط نااطمینانی این است که از بازار سرمایه حمایت شود تا این حمایتها تعادل را برای بازار سرمایه به ارمغان آورد. آنگاه سهامداران میتوانند تصمیم به ماندن یا خروج از بازار سرمایه بگیرند.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که «چه زمانی شاهد رشد بازار سرمایه خواهیم بود؟» گفت: شرایطِ کنونی شاید جزو زمانهایی در طول تاریخ بازار سرمایه ایران باشد که سهام بسیاری از شرکتها از نظر قیمتی، بسیار مناسب است، اما تا زمانی که نااطمینانی و تردید در بازار وجود دارد، نمیتوانیم در کوتاهمدت شاهد رشد بازار سرمایه باشیم.
غفوری با تاکید بر اهمیت حمایت از بازار سرمایه، گفت: البته باید منتظر باشیم و ببینیم با حمایتهای مهمی که در طول روزهای آتی از بازار سرمایه شاهد خواهیم بود، بازار سرمایه به کدام سو حرکت خواهد کرد.
بستههای حمایتی ازسوی نهادهای متولی بورس ارائه شود
این کارشناس بازار سرمایه در مورد پیشبینی بورس در میانمدت، گفت: به طور قطع در میانمدت با برداشته شدن سایه جنگ از سر بازار سرمایه میتوانیم وضعیت متعادل و مثبتتری را برای بازار شاهد باشیم.
غفوری با اشاره به اینکه حمایت دولت از بازار سرمایه باید سریع و فوری انجام شود، ادامه داد: سازمانهایی که وظیفه صیانت از حقوق سهامداران را بر عهده دارند، نباید وقت را از دست دهند و باید به سرعت مانع از فشار فروش در بازار شوند تا بازار سرمایه به سمت تعادل حرکت کند؛ چراکه در بسیاری از بازارهای مالی با وقوع ریسکهای سیستماتیک همچون ریسک اخیر بانک مرکزی و نهادهایی که نقش حمایتگر در بازار دارند به سرعت وارد عمل میشوند و با بستههای حمایتی و اقدامات مهم بورس را در جهت متعادلسازی و نقدشوندگی پیش میبرند.
لزوم نقش پررنگ رئیس سازمان بورس در رسانهها
این کارشناس بازار سرمایه در مورد انتظارات فعالان بازار از رئیس سازمان بورس، گفت: در این روزها نقش پررنگ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در رسانهها و بیان برنامهها و اقدامات عملی این سازمان برای حمایت از بازار میتواند قوت قلب سهامداران باشد.
غفوری خاطرنشان کرد: از یاد نبریم که وظیفه سازمان بورس غیر از عرضه اولیهها و تامین مالیهایی که از بازار میتواند داشته باشد، مدیریت بحران در چنین شرایطی است. امیدواریم رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با نقش پررنگ در رسانهها از هیجانی که در بازار سرمایه به وجود آمده است، بکاهند.