سرمقاله

اتحاد بی‌نظیر در دوران جنگ ۱۲روزه؛ میراثی که باید حفظ و تقویت شود / سعید پای بند

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • نوآوری‌های دیجیتال و آینده نظام‌های پرداخت
  • ایرانسل: تغییر قیمت بسته‌های TD-LTE با هدف همانندسازی است
  • جشنواره آموزش‌های تخصصی آکادمی ایرانسل با تخفیف ویژه
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 48758  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 18 تیر 1404
    وزیر خارجه ژاپن:
    به تلاش برای تضمین اجرای آتش‌بس میان اسرائیل و ایران ادامه می‌دهیم
    وزیر امور خارجه ژاپن در دیدار با دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس ضمن اعلام این که توکیو به تلاش‌های دیپلماتیک برای تضمین اجرای آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داد، خواستار تقویت روابط سیاسی و اقتصادی میان ژاپن و شورای همکاری خلیج فارس شد.
    به گزارش ایسنا، «تاکشی ایوایا»، وزیر امور خارجه ژاپن اعلام کرد که کشورش به تلاش‌های دیپلماتیک خود برای تضمین اجرای توافق آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و ایران ادامه خواهد داد.
    خبرگزاری آناتولی در این باره گزارش داد: وزارت امور خارجه ژاپن در بیانیه‌ای اعلام کرد که ایوایا این اظهارات را در دیدار خود با «جاسم البدیوی»، دبیرکل شورای همکاری خلیج‌فارس در توکیو بیان کرد.
    او گفت: ژاپن تمام تلاش‌های دیپلماتیک لازم را برای اطمینان از اجرای پایدار توافق آتش‌بس میان اسرائیل و ایران و بازگشایی مسیرهای گفت‌وگو ادامه خواهد داد.
    ایوایا همچنین امیدواری ژاپن را برای کمک شورای همکاری خلیج‌فارس به ثبات بازار جهانی نفت ابراز کرد و خواستار تقویت روابط سیاسی و اقتصادی بین دو طرف شد.
    البدیوی نیز بر اهمیت گفت‌وگو میان کشورهای مرتبط برای حفظ ثبات منطقه‌ای تاکید و اشاره کرد که شورای همکاری خلیج‌فارس همچنان متعهد به ترویج چنین گفت‌وگوهایی است.
    هر دو طرف نگرانی مشترک خود را نسبت به اقداماتی که آزادی کشتیرانی را تهدید می‌کند و حملات به تاسیسات نفتی ابراز کردند و بر همکاری نزدیک بین ژاپن و شورای همکاری خلیج‌فارس را برای حمایت از صلح و ثبات در غرب آسیا تاکید کردند.
    حمله نظامی متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ایران در سحرگاه ۲۳ خرداد انجام شد. طی این حملات تاسیسات اتمی، مراکز نظامی و اماکن غیرنظامی از جمله مراکز درمانی، زندان اوین و محله‌های مسکونی هدف قرار گرفتند که موجب به شهادت رسیدن شماری از فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان هسته‌ای و شهروندان غیرنظامی شد.
    آمریکا دوم تیرماه با مداخله مستقیم در این درگیری سه تاسیسات هسته‌ای ایران در فردو، اصفهان و نطنز را با بمب‌های سنگرشکن هدف قرار داد. این تاسیسات آسیب زیادی دیده‌اند، اما افزایش سطح تشعشعات خارجی در آن‌ها گزارش نشده است.
    این حملات متجاوزانه به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران در میانه مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره توافقی در زمینه محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌های ایران رخ داد. «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا فریبکارانه به وجود فرصتی برای دیپلماسی اشاره می‌کرد، درحالی که از برنامه رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران اطلاع داشت و به حمایت کامل از آن اذعان کرد.
    ایران طی عملیات «وعده صادق ۳» و «بشارت فتح» به این حملات متجاوزانه پاسخ داد.
    حملات متجاوزانه به ایران با پیشنهاد آتش‌بس از سوی آمریکا در سوم تیرماه متوقف شد.