سرمقاله

دیپلماسی؛ فرصت استراتژیک نه تهدید / سعید پای بند

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • پایداری شبکه همراه اول در مناطق زلزله‌زده استان گلستان
  • دوره غیر حضوری در موسسه آموزش مجازی هرمس! حتی از کلاس آنلاین هم آسانتر
  • هدیه همراه اول به مردم لرستان به‌مناسبت ثبت جهانی دره خرم‌آباد
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 49360  |  صفحه آخر  |  تاریخ: 29 تیر 1404
    نوآوری سامسونگ با Nanoprism؛ فناوری جدید سنسور دوربین برای ثبت تصاویر روشن‌تر و واضح‌تر
    فناوری Nanoprism سامسونگ، جذب نور در سنسورهای دوربین موبایل را ارتقا می‌دهد.
    شرکت سامسونگ اخیراً جزئیات فناوری جدیدی با نام Nanoprism برای سنسورهای دوربین را تشریح کرده که نوید تصاویر روشن‌تر، شفاف‌تر و باکیفیت‌تر را می‌دهد.
    این فناوری که در قالب مقاله‌ای تخصصی معرفی شده، نوعی میکرولنز نوآورانه است که به‌گفته‌ سامسونگ، توانایی جذب نور توسط سنسور را به‌شکل قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. این پیشرفت درحالی اتفاق می‌افتد که رقابت میان سامسونگ، گوگل و اپل در زمینه فناوری دوربین موبایل بسیار شدید شده، اما سامسونگ بیش از دو رقیب دیگر در ارائه جزئیات فنی پیشتاز بوده است.
    هرچه سنسور دوربین نور بیشتری جذب کند، کیفیت عکس نهایی بهتر خواهد بود، اما با کوچک‌ترشدن پیکسل‌ها و سنسورها، به‌ویژه در گوشی‌های هوشمند، جذب نور به مسئله‌ای چالش‌برانگیز تبدیل می‌شود.
    سامسونگ در بلاگ خود توضیح می‌دهد که تلاش برای کوچک‌سازی پیکسل‌ها جهت دستیابی به وضوح بالاتر بدون افزایش اندازه ماژول دوربین، باعث کاهش حساسیت نوری پیکسل‌ها و افزایش تداخل نوری بین آنها شده است. نتیجه‌ این روند، افت چشمگیر کیفیت تصویر در شرایط کم‌نور بوده است.
    تاکنون اکثر شرکت‌ها برای جبران ضعف دوربین در وضعیت نور کم از الگوریتم‌های نرم‌افزاری استفاده می‌کردند، اما سامسونگ این بار به جای میکرولنزهای سنتی، از ساختار نانوپریسم که اولین بار در سال 2017 معرفی شده بود، بهره گرفته است.
    در این فناوری، میکرولنز گرد قدیمی با ساختاری در مقیاس نانو جایگزین می‌شود که می‌تواند نور را با دقت بیشتری به پیکسل‌های هم‌رنگ هدایت کند. این ساختار باعث کاهش اتلاف نور ناشی از عدم تطابق رنگی و افزایش نور دریافتی توسط هر پیکسل می‌شود.
    سامسونگ می‌گوید تجاری‌سازی این فناوری بسیار دشوار بوده، چرا که پیاده‌سازی ساختارهای پیچیده در مقیاس نانومتر نیازمند فرایندهای تخصصی مانند پولیش مکانیکی-شیمیایی (CMP)، پردازش دمای پایین و استفاده از TDMS برای ساخت سنسور بوده است.
    نام تجاری این فناوری ISOCELL JNP است که اکنون به تولید انبوه رسیده و در گوشی‌های هوشمند جدید به‌کار رفته است. سامسونگ با اشاره به بهبود 25 درصدی حساسیت نوری نسبت به سنسورهای نسل قبلی با همان مشخصات، تأکید می‌کند که این پیشرفت بدون نیاز به تغییر در اندازه یا طراحی کلی دوربین حاصل شده است.