کد خبر: 6530 | صفحه ۳ | جامعه | تاریخ: 22 اسفند 1401
شمشیر استیضاح بالای سر همه وزرای آموزش و پرورش است
پیگیری برای رتبهبندی مدارس
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران از پیگیری برای رتبهبندی مدارس خبر داد. علیرضا کریمیان در مراسم بزرگداشت یکصدویکمین سال تاسیس شورای عالی آموزش و پرورش، اظهار کرد: آموزش و پرورش شهر تهران در فضای تعامل با شورای عالی آموزش و پرورش بحث رتبه بندی مدارس را دنبال میکند.
وی ادامه داد: در بحث رتبهبندی مدارس نگاهمان نگاه مساله محور با تاکید بر موضوعات و مباحثی است که مدارس به عنوان مساله با آن مواجهاند.\
کریمیان قانونگذاری، نظارت، ترسیم راهبردها و خط مشی ها، تدوین قوانین و مقررات و ضوابط را از جمله وظایف شورای عالی آموزش و پرورش عنوان کرد و افزود: باید برای آینده شورای عالی آموزش و پرورش با توجه به زیست بومهای نوظهور برنامه داشته باشیم. امروز یکی از مباحثی که با آن مواجهایم بحث زیست بومهای جدید و نو است. شورای عالی آموزش و پرورش باید برای چنین شرایطی خود را آماده کند و حتما برنامه داشته باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، تصریح کرد: همچنین باید به مباحث دیگری اعم از اقتصاد آموزش و پرورش، جایگاه آموزش و پرورش در نهادهای حاکمیتی و در تصمیم گیریهای کلان و نیز بحث نیروی انسانی و جذب و حفظ و نگهداشت نیروی انسانی که از جمله چالشهای مهم آموزش و پرورش است، توجه کرد.
به گزارش ایسنا، در بخش دیگر این برنامه محمود امانی دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش، با بیان اینکه شورای عالی آموزش و پرورش متعلق به همه ملت ایران است و سه سرمایه اصلی یعنی اصالت، استقلال و اتقان مصوبات دارد، اظهار کرد: استقلال به این معنا است که این شورای عالی مسئولیت اجرایی ندارد و مدیریت نظام آموزش و پرورش کشور به معنای علمی مدیریتی برعهده وزارت آموزش و پرورش است و تداخلی بین امر شورای عالی و نظام مدیریتی آموزشی کشور به وجود نمیآورد.
وی درباره “اتقان مصوبات” به عنوان دیگر سرمایه شورای عالی آموزش و پرورش، تصریح کرد: یعنی اگر مصوبات کم اما معقول داشته باشیم بیشتر از مصوبات فراوان اما نامعقول در نظام آموزشی کشور تاثیر دارد. کارهای چابک در این شورا قابلیت انجام ندارد. این نظام متقن کمک میکند شورای عالی هم نقش سیاست گذاری و هم نقش نظارت را انجام دهد و هم به مجامع قانونگذاری و به طور خاص به مجلس شورای اسلامی کمک کند.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، تاکید کرد: تمام لوایح و طرح های مربوط به آموزش و پرورش باید از مسیر شورای عالی عبور کند و به صحن مجلس رود. در سالهای اخیر به این موضوع اهتمام کردیم و میتوان گفت اکنون در این مسیر به ریل گذاری نسبی رسیدیم.
به گزارش ایسنا، در بخش دیگر این برنامه حجتالاسلام محی الدین بهرام محمدیان، رئیس مرکز مطالعات فقهی تعلیم و تربیت، آموزش و پرورش و شورای عالی آموزش و پرورش را محصول خرد جمعی دانست و اظهار کرد: تشکیل شواری عالی آموزش و پرورش مبتنی بر متن دین است. الزام اجتماعی و تخصص و حرفه ای گرایی همیشه در این شورا حضور داشته است. این شورا مبتنی بر خرد جمعی برای جلوگیری از انحراف در مسائل ملی ایجاد شده است. به زعم وی، آموزش و پرورش اصلی ترین نهاد قدرت ساز است که ملت سازی، دولت سازی و نظام سازی انجام میدهد.