سرمقاله
صفحات روزنامه
اخبار آنلاین
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از برخورد با اتاقهای قیمت گذاری کاذب، معاملات صوری و خالیفروشی ارز کرده بودند، خبر داد.
سرهنگ هدایت بهرامی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات پلیس امنیت اقتصادی در برخورد با دلالان ارز در روزهای اخیر گفت: با توجه به التهابات اخیر در جامعه و اغتشاشات پیش آمده و همچنین تبلیغات رسانههای معاند برای ایجاد التهاب در بازار و دیگر مولفههای اقتصادی و سیاسی، شاهد بروز برخی التهابات در بازار ارز بودیم. البته با توجه به اینکه ما پیشبینی کرده بودیم که دشمن حتما در بازار و موضوعات اقتصادی ورود خواهد کرد، یکسری تمهیدات را اتخاذ کرده و برنامهریزیهایی را از قبل انجام داده بودیم که با این موارد برخورد کنیم.
وی با بیان اینکه با برنامهریزیهایی که از قبل انجام شده و همچنین هماهنگی با دیگر دستگاهها و انجام کارهای اطلاعاتی چندین عملیات پلیسی برای برخورد با سودجویان و متخلفان به اجرا درآمد، گفت: ماموران پلیس امنیت اقتصادی با انجام این اقدامات نسبت به شناسایی سرشاخهها و اخلالگران بازار که من به آنها لقب تروریسم اقتصادی را میدهم، اقدام کردند.
افزایش قیمت ارز با قیمتگذاری کاذب و معاملات صوری
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ به اقدامات این افراد برای اخلال در بازار ارز اشاره کرد و گفت: این افراد برای اخلال در بازار ارز اقدام به ایجاد اتاقهای قیمت گذاری کاذب، خالی فروش و انجام معاملات صوری کرده بودند و از این طریق موجب افزایش قیمت ارز شده بودند. همانطور که میدانید بار روانی افزایش قیمت ارز در معیشت مردم و قیمت دیگر کالاها نیز اثرگذار است و در همین راستا نیز پلیس امنیت اقتصادی به سرعت با هماهنگی دیگر دستگاهها وارد عمل شده و با سودجویان و اخلالگران برخورد کرد.
بهرامی اقدامات انجام شده از سوی پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ را در کاهش قیمت ارز اثرگذار توصیف کرد و گفت: طی دوهفته اخیر با اقدامات انجام شده ازسوی همکاران من در پلیس امنیت اقتصادی، با اتاقهای معاملات فردایی و قیمت گذاریهای صورتی و کاذب برخورد شد. ماموران پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ با اجرای ۹ مرحله طرح عملیاتی برای برخورد با اخلالگران بازار ارز اقدام به تشکیل ۳۴ پرونده قضایی کرده و ۶۳ متهم را که در میان آنان افراد دانه درشت نیز قرار دارند، شناسایی و بازداشت کردند.
بازدید پلیس امنیت اقتصادی از صرافیها
وی با بیان اینکه پلیس از واحدهای صنفی و صرافیها نیز بازدید کرد، گفت: در جریان این بازدیدها با ۱۲ واحد صنفی متخلف که مجوزی برای خرید و فروش ارز نداشتند و اقدام به سوءاستفاده کرده بودند، برخورد شد. در مجموع سه میلیون و ۳۱۴ هزار عدد انواع واحد ارز از دلالان ارزی نیز کشف و ضبط شد، ارزش ریالی ارزهای کشف شده بالغ بر ۳۶ میلیارد تومان بود.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ به دشواریهای کشف ارز از دلالان اشاره کرد و گفت: دلالان ارزی شگردهای پیچیدهای برای نگهداری ارز دارند و این مقدار ارز کشف شده از دست دلالان و اصطلاحا از کف خیابان بوده است و از این رو رقم قابل توجهی محسوب میشود.
دلالان و اخلاگران زیر ذرهبین پلیس
بهرامی با بیان اینکه با اقدامات پلیس در کنار سایر اقدامات حاکمیتی خوشبختانه شاهد کاهش قیمت ارز بودیم، گفت: مفسدین و اخلالگران اقتصادی باید بدانند که ماموران پلیس امنیت اقتصادی آنان را رصد کرده و با اقدامات مجرمانه آنان برخورد خواهند کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا از میان ۶۳ اخلالگر و دلال دستگیر شده، افرادی دارای ارتباط با خارج از کشور بودند یا خیر نیز گفت: این موضوع در حال بررسی است. البته به طور کلی این سودجویان با اقدامات خود آب به آسیاب دشمن ریختهاند، اما ما ارتباط این افراد را نیز بررسی کرده و اگر چنین موارد محرز شود، حتما در پرونده آنان درج خواهد شد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ با بیان اینکه طرحهای پلیس برای مقابله با اخلالگران بازار ارز ادامه خواهد داشت، گفت: این افراد به طور محسوس و نامحسوس از سوی پلیس کنترل شده و با اقدامات مجرمانه آنان برخورد خواهد شد.
انهدام ۲ باند بزرگ سرقت در تهران
همچنین رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ از رسیدگی به دو پرونده سرقت در مرکز پایتخت خبر داد و گفت یک پرونده مربوط به انهدام باندی با ۶۴ فقره موبایل قاپی و دیگر مربوط به انهدام باند سرقت از منازل است.
به گزارش ایسنا، سرهنگ علی ولیپور گودرزی با اشاره به دو پروندهای که از سوی ماموران پلیس آگاهی تهران بزرگ مورد رسیدگی قرار گرفته است، گفت: پرونده نخست مربوط مربوط به بازداشت چهار سارق موبایل قاپ است. رسیدگی به این پرونده پس از وقوع سرقتهای سریالی و موبایلقاپی از شهروندان در مرکز تهران در دستورکار تیمی زبده از کارآگاهان اداره هجدهم پلیس آگاهی پایتخت قرار گرفت.
وی افزود: بنابرحساسیت موضوع، کارآگاهان بلافاصله راهی صحنههای وقوع جرم شده و با انجام تحقیقات میدانی متوجه شدند که چهار سارق جوان با دو دستگاه موتورسیکلت اقدام به موبایلقاپی از شهروندان کرده و گاهیاوقات این اعمال مجرمانه با خشونت نیز انجام دادهاند.
رئیس پلیس آگاهی تهران با بیان اینکه سارقان با چاقوی خود، مال باختگان را هنگام تعقیب و گریز تهدید کرده بودند، ادامه داد: کارآگاهان اداره هجدهم پلیس آگاهی در گام نخست با بهرهگیری از شیوههای کشف نوین جرم، هویت متهمان را شناسایی کرده و متوجه شدند، این چهار سارق جوان سابقهدارند.
ولیپور گودرزی ادامه داد: کارآگاهان در گام بعدی با اقدامات اطلاعاتی و تحقیقات گسترده مخفیگاه سارقان را نیز ردیابی و پس یک هماهنگی با مقام قضای آنها را در یک عملیات غافلگیرانه دستگیر و به اداره هجدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل کردند. متهمان پس از انتقال به مقر انتظامی تحت بازجویی قرار گرفتند که در جریان آن به جرم خود مبنی بر ۶۴ فقره موبایلقاپی در سطح شهر تهران اعتراف کردند.
وی با بیان اینکه چندین دستگاه گوشی تلفن همراه نیز از مخفیگاه سارقان کشف شد، گفت: ۶۴ تن از مالباختگان سارقان را شناسایی کردهاند و تحقیقات برای شناسایی دیگر مالباختگان احتمالی نیز ادامه دارد.
انهدام باند بزرگ سرقت منزل در مرکز تهران
رئیس پلیس آگاهی پایتخت پرونده دوم را مربوط به انهدام باند بزرگ سرقت منزل در مرکز تهران دانست و گفت: با وقوع سرقتهای سریالی از خانههای شهروندان در مرکز تهران، رسیدگی به پرونده در دستورکار تیمی زبده از کارآگاهان پایگاه هشتم پلیس آگاهی قرار گرفت و بنابر حساسیت موضوع ماموران در گام نخست راهی صحنههای وقوع جرم شده و با تحقیقات میدانی متوجه شدند که چهار سارق حرفهای در ابتدا با تخریب در وارد خانه شهروندان شده و پس از سرقت اموال گرانبها به وسیله دو دستگاه خودرو سمند و پژوپارس متواری شدهاند.
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ با بیان اینکه ماموران در گام بعدی با بهرهگیری از اقدامات اطلاعاتی و پلیسی، پلاک دو خودروی موردنظر را شناسایی کردند، گفت: با کشف این سرنخ مهم، ماموران موفق به ردیابی مخفیگاه متهمان در جنوب تهران شده و پس از کسب مجوزهای لازم از مرجع قضائی راهی مخفیگاه متهمان شدند و آنها را در یک عملیات منسجم دستگیر و به مقر انتظامی منتقل کردند.
وی با بیان اینکه کارآگاهان در بازرسی از مخفیگاه متهمان اموال مسروقه زیادی کشف کردند افزود: با شناسایی مالباختگان این اموال، کلیه اموال کشف شده تحویل مالکان اصلی این اموال شد. همچنین در تحقیقات تکمیل کارآگاهان پایگاه هشتم پلیس آگاهی نیز مشخص شد، سارقان با شگرد تخریب در از خانههای زیادی در تهران سرقت کرده و در گذشته نیز به همین جرم راهی زندان شده بودند.
ولیپور گودرزی در پایان گفت: بازداشت شدگان در هر دو عملیات، پس از تشکبل پرونده روانه دادسرا شدند. البته تحقیقات پلیس درباره دیگر جرائم احتمالی آنان همچنان ادامه دارد.