کد خبر: 10824 | صفحه ۹ | تولید و تجارت | تاریخ: 28 خرداد 1402
آخرین وضعیت ۴ محصول لبنی مشمول قیمتگذاری دولتی
سلطه ایران بر تولید لبنیات آسیا
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی گفت: قیمت چهار محصول لبنی مشمول قیمتگذاری دولت هنوز تغییری نکرده و مابقی محصولات نیز بر اساس آییننامه قیمتگذاری محصولات ساخت داخل نرخگذاری میشوند که شامل هزینههای تولید و سود مشروع تولیدکننده است.
محمدرضا بنی طبا در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ۴ قلم کالای لبنی مشمول قیمتگذاری دولتی تغییر قیمتی نداشته است، گفت: شیر نایلونی کمچرب، شیربطری کم چرب، ماست دبهای ۲.۵ کیلویی کم چرب، پنیر یو اف ۴۰۰ گرمی نسبتا چرب با افزایش نرخ شیر خام تغییری قیمتی نداشتهاند، ولی منتظر تعیین و تکلیف ستاد تنظیم بازار هستیم.
وی ادامه داد: باقی محصولات لبنی نیز بر اساس آیین نامه قیمتگذاری محصولات ساخت داخل نرخگذاری میشوند که شامل هزینههای تولید و سود مشروع تولیدکننده است.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی اضافه کرد: مابه التفاوت قیمت شیر خام از کیلویی۱۲ به ۱۵ هزار تومان ۳۰۰۰ تومان میشود. بر اساس گزارشهای مرکز آمار ایران سالانه ۹ میلیون تن یا ۹ میلیارد کیلو شیر در کشور تولید میشود که اگر در ۳۰۰۰ تومان مابهالتفاوت ضرب کنیم به عدد ۲۷ هزار میلیارد تومان میرسیم و اگر این عدد را بر ۱۲ ماه سال تقسیم کنیم ماهانه ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه تحمیلی به کارخانهها بابت افزایش قیمت شیر خام است.
بنی طبا در ادامه گفت: همواره با تعیین قیمت شیرخام قیمت محصولات لبنی هم تغییر میکند که هنوز دولت تصمیمی در خصوص قیمت لبنیات نگرفته است.
فائو اعلام کرد که ایران صادرکننده برتر لبنیات آسیایی و تولیدکننده مهم غلات است.
به گزارش ایسنا، سازمان خواربار و کشاورزی مللمتحد (فائو) در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که ایران بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی در آسیاست. این گزارش همچنین بر نقش اساسی ایران در تولید گندم، برنج و گوشت در این قاره تاکید کرد.
فائو در بررسی اخیر تولیدات کشاورزی ایران، سهم قابل توجه این کشور در بخش کشاورزی آسیا را مشخص کرده است. فراتر از لبنیات، قابلیتهای تولید ایران بهطور قابلتوجهی در سایر حوزهها نیز گسترش مییابد و این کشور را به عنوان سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم و برنج و یازدهمین تولیدکننده بزرگ گوشت در سراسر آسیا معرفی میکند. این رتبهبندیها موقعیت ایران را به عنوان یک نیروگاه در تولید محصولات کشاورزی در منطقه تقویت میکند. فائو پیشبینی میکند که کل تولید غلات ایران در سال ۲۰۲۳ به ۱۸.۸ میلیون تن برسد که گندم، برنج و جو نقش مهمی دارند و جایگاه ایران را در جایگاه کشاورزی جهانی بیشتر تثبیت کنند.