صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • وزیر ارتباطات: تجربه بین‌المللی و بومی ایرانسل عامل بهبود خدمات اداری به مردم می‌شود
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • معرفی بهترین انواع یونیت دندانپزشکی ایرانی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 13465  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 16 مرداد 1402
    چرا صدا و سیما حق فوتبال را نمی‌دهد؟ / حجت اله اکبرآبادی
    حق پخش فوتبال و امتناع صدا و سیما از پرداخت آن طی این سالها به چالشی بزرگ برای مسئولان ورزش و مدیران عامل باشگاه‌ها تبدیل شده و تاکنون نیز راه حلی برای آن پیدا نشده است؟! جالب آنکه صدا و سیما با پخش مستقیم لیگ برتر فوتبال کلی آگهی جذب می‌کند که قبل از بازی، بین دو نیمه و در پایان هر بازی آگهی‌ها را پخش کرده و برای آن ثانیه ای پول می‌گیرد.
    طبق گزارشی که سال گذشته توسط یکی از خبرگزاریها تهیه شده بود‌، صدا و سیما برای یک فصل مسابقات از محل این آگهی‌ها، مبلغی بین ده هزار میلیارد تومان جذب می‌کند اما به هیچ وجه حاضر نیست، حداقل ۲۰-۳۰ درصد از این مبلغ را به باشگاه‌ها اختصاص دهد تا چرخ اقتصادی آنان نیز بگردد و به حقوق حقه خود برسند.
    در حال حاضر لیگ‌های بزرگ دنیا با گرفتن حق پخش کمک بزرگی به باشگاه‌ها می‌کنند تا فوتبال به عنوان صنعتی پولساز، از عهده مخارج خود بر آمده و صرف نگاهش به منابع دولتی نباشد. اما در ایران گویا همه چیز بر عکس است و صدا و سیما با اینکه از دولت بودجه می‌گیرد و البته بخشی از بودجه‌اش را نیز از طریق پخش آگهی و رپرتاژ تامین می‌کند، اما به هیچ وجه حاضر به پرداخت حق پخش فوتبال نیست و معتقد است که مجلس و دولت باید در برنامه هفتم توسعه ردیف بودجه.ای را برای صدا و سیما در نظر بگیرند تا به عنوان حق پخش به باشگاه‌های فوتبال پرداخت شود!
    واقعا جای تعجب است که برای گرفتن حق پخش نیز باید از دولت و بودجه بیت المال هزینه شود. سئوال مشخص این است اگر قرار بر عدم پخش مسابقه های فوتبال باشد، آیا باز هم صدا و سیما با چنین استقبالی از آگهی دهنده‌ها برای پخش آگهی شان در زمان پخش مسابقه‌های فوتبال روبرو خواهند بود؟ مسلما که چنین نخواهد بود و صدا و سیما نباید توپ حق پخش را به زمین مجلس و دولت بیندازد.
    در حالی که فیفا و Afc الزام کرده اند که یکی از منابع درآمدی باشگاهها حق پخش است، اما فعلا که این چالش حل نشده باقی است و بعید به نظر می رسد که به این زودی‌ها نیز حل شود؛ خطری که اگر چنین نشود و باشگاه‌هایی چون پرسپلیس، تراکتور، سپاهان، نساجی و ... نتوانند برای حق پخش با صدا و سیما قرارداد ببندند، سال بعد مجوز حرفه ای شان برای حضور در لیگ باشگاه‌های آسیا باطل خواهد شد. در حال حاضر Afc حق پخش فوتبال ایران را ۴۵۰ میلیون یورو برای یک فصل اعلام کرده که اگر فرض را براین بگیریم که چنین مبلغی محقق شود به تمام تیم‌های حاضر در لیگ برتر رقمی در حدود ۷۵۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
    درنظر بگیرید که صدا و سیما سال گذشته تنها ده میلیارد تومان را برای حق پخش به خزانه دولت واریز کرد که این مبلغ باید بین کل رشته ها و از جمله فوتبال تقسیم شود!!
    شوربختاته فعلا شرایط خوبی بر فوتبال ایران حاکم نیست و صدا و سیما نیز به شدت از مسئولیت خود در زمینه حق پخش استنکاف می‌کند. در حالی که اگر بحت صدا و سیما نباشد هستند شبکه‌های زیادی که حاضرند اینترنتی مسابقه‌های لیگ برتر را تحت پوشش قرار داده و حق باشگاه‌ها را نیز کامل پرداخت کنند. اما به دلیل بحث انحصار فعلا امکان تحقق چنین شرایطی وجود ندارد تا توپ حق پخش به ناحق به زمین دولت بیفتد.