سرمقاله

امان ازنفاق سیاستمداران‌! / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آغاز عملیات اجرایی فیبرنوری ایرانسل در ۲۰ شهر جدید
  • سیفی: تامین مالی زنجیره تامین از بهترین ابزار‌ها برای مقابله با ناترازی بانک‌هاست
  • فراخوان جدید طرح پژوهانه همراه اول برای حمایت از پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 14556  |  صفحه ۶ | حوادث  |  تاریخ: 04 شهریور 1402
    مشارکت ۳۸۰ آتش‌نشان تهرانی در ماموریت اربعین ۱۴۰۲
    توصیه‌های مهم به زائران عتبات
    سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران از اعزام ۳۸۰ آتش‌نشان تهرانی به مرزهای شش‌گانه و کشور عراق خبر داد و توصیه‌ها و هشدارهای مهمی را نیز به زائران اربعین حسینی ارائه کرد.
    سید جلال ملکی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تمهیدات، اقدامات و تدابیر سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران برای راهپیمایی اربعین حسینی، گفت:‌امسال نهمین سال است که در خدمت زوار اباعبدالله الحسین هستیم، در همین راستا نیز حدود ۳۸۰ نیرو را در داخل ایران و کشور عراق مستقر کرده‌ایم. از این تعداد حدود ۳۰۰ نفر از آتش‌نشانان تهرانی با ۶۰ دستگاه خودروی سبک و سنگین در شش مرز داخل کشور مستقر شده‌اند، همچنین حدود ۷۰ تا ۸۰ نفر از آتش‌نشانان هم به شهرهای زیارتی همانند نجف، کربلا، کوفه و سامرا و مواکب بین مسیر در کشور عراق اعزام شدند.
    وی درباره جزئیات اعزام آتش‌نشانان برای مشارکت در تامین ایمنی ماموریت اربعین گفت: این افراد در دو مرحله اعزام خواهند شد. در روز سه‌شنبه ۱۵۰ گذشته، تن با ۶۰ دستگاه خودرو در مرزهای داخلی یعنی مرز تمرچین، مرز خسروی، مرز مهران، مرز چذابه و مرز شلمچه اعزام شدند. این افراد هشت الی نه روز بعد عوض می‌شوند و اکیپ بعدی جایگزین خواهند شد. این افراد نه تنها خدمت رسانی ایمنی از جمله اطفا حریق، تعمیر ویلچر، قطعی آب و برق و امثالهم انجام می‌دهند بلکه از مواکب بازدید می‌کنند و به آنها آموزش‌های لازم را می‌دهند و بروشورهای دو زبانه عربی و فارسی در اختیار هموطنان در مرزها قرار می‌دهیم.
    ملکی افزود: حدود ۷۰ الی ۸۰ تن هم به شهرهای زیارتی همانند نجف، کربلا، کوفه و سامرا و مواکب بین مسیر اعزام می‌شوند. این افراد فقط به عنوان تامین ایمنی اکیپ‌های اعزامی خادمین هستند که از ایران اعزام می‌شوند.
    وی درباره اینکه آیا ممکن است اعزام این نیروها مشکلی درماموریت‌های عادی سازمان ایجاد کند، یا خیر گفت:‌ این اعزام گسترده نیرو هیچ تاثیری در خدمت‌رسانی به شهروندان تهرانی نخواهد داشت. در گذشته این تجربه را داشتیم و حتی نیروهای بیشتری را اعزام کرده بودیم.
    سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، با اشاره به برنامه‌های اجرا شده حول موضوع اربعین در ایران نیز اظهار کرد: در مراسم جاماندگان اربعین در تهران، نیروهای ما در ۶۴ نقطه به همراه ۶۴ خودروی سبک و سنگین و موتور سیکلت به استعداد ۱۵۴ نفر نیرو در همان روز مسیر بین میدان امام حسین (ع) تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی را پوشش ایمنی می‌دهند. در روزهای گذشته بازدیدها صورت گرفته و نواقصی که وجود داشته به شهرداران مناطقی که درگیر این قضیه هستند اعلام شده تا سریع تر رفع نقص شوند.
    توصیه‌های ایمنی به زائران اربعین
    سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران همچنین در ادامه هشدارها مهمی را به زائران اربعین ارائه کرد و گفت:‌ در ایام اربعین حضرت اباعبدالله (ع) قرار داریم و همه ساله در این ایام، یکی از بزرگ ترین آیین‌های مذهبی در کشور عراق صورت می گیرد و هر سال در این روزها جمعیت زیادی به شهرهای زیارتی کشور همسایه سفر می‌کنند و بخش زیادی از مردم به صورت پیاده، به سمت کشور عراق حرکت می کنند.
    وی افزود:سفرها و پیاده‌روی های طولانی می‌تواند آسیب زا باشد، به ویژه اینکه این مراسم در این سال ها در تابستان و روزهای گرم سال قرار گرفته و مشکلات بیشتری دارد. خیلی از زائران بعد از این سفر دچار مشکلاتی می شوند ولی نکاتی وجود داره که با رعایت آنها می شود سفر سالم و راحتی را تجربه کنند.
    ملکی ادامه داد:‌اولین نکته این است که برای سفر خود برنامه ریزی داشته باشید. بهتر است سفر خود را به روزهای پایانی هفته، ماه و حتی سال موکول نکنید، همچنین اگر بیمار هستید قبل از سفر با پزشک خود مشورت کنید و داروهای مربوطه را به همراه خود داشته باشند.
    ملکی با بیان اینکه شهروندان باید سعی کنید در صورت امکان از وسایل حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس، قطار یا هواپیما استفاده کنید. همیشه در این ایام در مسیرهای منتهی به مرزها ترافیک سنگینی وجود دارد و ممکن است با مشکلاتی مثل پارکینگ روبه رو شوید. همچنین اگر قصد سفر با خودروی شخصی خود را دارید، ترجیحاً گروهی سفر کنید و از خودروهای تک سرنشین استفاده نکنید.
    ۵-قبل از سفر، از سلامت خودروی خود در قسمت های مختلف اطمینان حاصل کنید.
    سخنگوی سازمان آـش‌نشانی و و خدمات ایمنی شهر تهران با تاکید بر اینکه افرادی که با خودروی شخصی به سفر اربعین می‌روند، باید حتماً وسایلی مانند لاستیک زاپاس، جعبه ابزار، مثلث احتیاط و خاموش کننده در خودرو داشته باشند. گفت:‌ لازم است که روش کار با خاموش کننده را مرور کنید، چه بسا در طول سفر نیاز به استفاده از آن پیدا کردید.
    وی با بیان اینکه هرگز نباید با حالت خستگی و خواب آلودگی رانندگی نکنید؛ گفت:‌اگر قصد دارید شب رانندگی کنید، از مایعاتی مانند چای و قهوه استفاده کنید. همچنین سعی کنید از طریق نزدیک ترین مرز به شهر خود سفر کنید.
    سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با تاکید بر اینکه رانندگان باید -از مسیرهای رسمی و مشخص به سمت مرزها حرکت کرده و از سفر در جاده‌های متفرقه و ناشناخته خودداری کنند. گفت:-خودروی خود را در پارکینگ های معتبر که توسط سازمان ها و شهرداری های محلی راه اندازی شده پارک کنید. همچنین -شماره پارکینگ و محل پارک خودروی خود را به خاطر بسپارید، حتی می توانید از موقعیت خودروی خود عکس بگیرید.
    ۱۵-هرگز داخل خودروی خود مواد قابل اشتعال و انفجار مانند ظروف الکل، بنزین، پیک نیک، شارژر، موبایل و پاوربانک قرار ندهید. با توجه به گرمای هوا، احتمال آتش سوزی آنها وجود دارد.
    ملکی ادامه داد: بنزین خودروی خود را به گونه ای تنظیم کنید که با کمترین میزان ممکن وارد پارکینگ شوید. باک پر از بنزین در هوای گرم ممکن است حادثه ساز شود، سرباتری ها را هم جدا کنید و سعی کنید خودروها را با فاصله مناسب از یکدیگر پارک کنید.
    وی با بیان اینکه بهتر زائران -وسایل ضروری خود شامل لباس اضافه و لوازم بهداشت شخصی را داخل یک کوله پشتی سبک به همراه داشته باشیند، گفت: -مقداری قرص و داروی ضروری به همراه داشته باشید. همچنین با توجه به گرمای هوا در روز، بهتر است پیاده روی در ساعات عصرگاهی انجام شود. در طول مسیر، زیاد آب و مایعات بنوشید و ترجیحاً از غذاهای تازه، ساده، بدون روغن و بدون ادویه جات گرم استفاده کنید
    سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با تاکید بر اینکه بهتر است از آب و غذاهای بسته بندی شده استفاده شود، زائران باید در مصرف مواد یبوست آور مثل ذرت، برنج، چای پررنگ و کنجد زیاده روی نکنند.
    سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت:‌ زائران باید حتما مراقب کیف پول و مدارک شناسایی خود باشند و حتما -مکانی را که برای اسکان انتخاب می‌کنند از نظر راه های خروج بررسی شود کنید.
    وی با بیان اینکه آدرس محل اسکان خود را به خاطر بسپارید؛ گفنت: همچنین از از کفش مناسب برای پیاده روی استفاده کنید و در طول مسیر حتماً استحمام کنید.
    هشدار هلال احمر نسبت به حمل داروهای ممنوعه از سوی زائران
    معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر گفت: به همراه داشتن بعضی از داروها که در داخل آنها مواد مخدر وجود دارد برای زائران ممنوعیت دارد
    به گزارش ایسنا، دکتر نامدار با ارائه توصیه‌های امدادی و ایمنی لازم به زائران اربعین گفت:‌ دما در مرزهای کشور حدود ۵۰ درجه بالای صفر است. در همین راستا نیز بحث مشکلات گوارشی و گرما زدگی از مهمترین مسائلی است که ما باید به آن توجه کنیم. بر اساس تجارب سال‌های گذشته پوشیدن لباس های خنک و استفاده از غذا های مطمئن در طول مسیر و طی مسیر در ساعات پایانی روز می تواند بسیار کمک کننده برای زائران باشد.
    معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر تصریح کرد: در پانزده عمود تیم‌های بیست و چهار ساعته متخصصین داوطلب، خدمات درمانی و بهداشتی را در اختیار مردم قرار دارند. همچنین سیصد قلم دارو را که بیشترین نیاز مردم است به عراق منتقل کردیم.
    نامدار ادامه داد: همراه داشتن قرص‌های سرماخوردگی، ضد اسهال، استفراغ، استامینوفن، پماد دیکلوفناک، ماسک و پد الکی می تواند اطمینان خاطر بیشتری به زائران دهد. به همراه داشتن بعضی از داروها که در داخل آنها مواد مخدر وجود دارد برای زائران ممنوعیت دارد. مردم در طول سفر حتما داروهای تخصصی که ممکن است جزء سیصد قلم داروی ما نباشد به میزان دو برابر نیاز خود همراه داشته باشند.
    معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر اظهار کرد: همچنین به همراه داشتن برخی از داروهای اعصاب و روان باید با نسخه همراه باشد. زائران به ویژه توجه داشته باشند که از به همراه داشتن داروهای خواب آور و دیازپام خودداری کنند و اگر لازم باشد چنین داروهایی مصرف کنند باید آن را در عراق تهیه کنند.