سرمقاله

معجزه‌ای به نام گفت‌وگو / آرین احمدی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • آمادگی ایرانسل برای همکاری با استارتاپ‌ها در حوزه هوش مصنوعی
  • برگزاری رویداد ایران‌هلث با حمایت همراه اول نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث با حمایت همراه اول به عنوان نخستین اپراتور سلامت کشور، برگزار می‌شود.
  • اعلام بسته تخفیفی ایرانسل ویژه روز جهانی ارتباطات
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 18002  |  صفحه ۱  |  تاریخ: 11 آبان 1402
    نتانیاهو می‌خواهد ایران و آمریکا را وارد جنگ کند
    ایران در فاز دیپلماسی
    حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در اوج تنش‌های منطقه‌ای و جنگ در غزه روز سه شنبه ۹ مهرماه وارد قطر شد. این سفر در شرایطی انجام می‌شود که امیرعبداللهیان طی آخرین گفتگو‌های خود با رسانه‌های بین الملل بر لزوم کنترل تنش در غزه و عدم هر گونه دخالت ایران در آغاز حملات حماس به مواضع اسرائیل تاکید کرده است.
    به گزارش فرارو، امیرعبداللهیان در جریان این سفر با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر دیدار و گفتگو کرد. محور صحبت‌های طرفین بررسی اوضاع فعلی منطقه اعلام شده است. همچنین اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس با امیرعبداللهیان دیدار کرد. این دومین دیدار رسمی هنیه با مقامات کشورمان بعد از آغاز عملیات طوفان الاقصی است.
    موازی با تنش‌ها در غزه، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره وضعیت برجام هشدار داد و گفت: «زمان برای مذاکرات احیای برجام رو به پایان است و ازسرگیری این مذاکرات اهمیت دارد. درک می‌کنم که این مذاکرات تا چه اندازه برای منطقه، به ویژه عربستان سعودی اهمیت دارد. ایران برای بررسی پرونده مذاکرات به زمان نیاز دارد، اما دیگر شرکای برجام نگران این تاخیر هستند.»
    این شرایط با پرسش‌هایی همراه است از جمله این که دیپلماسی ایران در قبال شرایط فعلی در غزه چه تغییراتی کرده است و چرا جوزپ بورل، در اوج تنش‌های منطقه ای، مسئله برجام را مطرح می‌کند؟ حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم و تحلیلگر سیاسی در گفتگو با فرارو به این پرسش‌ها پاسخ داده است:
    ایران وارد فاز دیپلماسی شد
    حشمت الله فلاحت پیشه به فرارو گفت: «معتقدم سیاست خارجی ایران، در روز‌های آغازین جنگ، نوعی سردرگمی بین میدان و دیپلماسی را در موضوع حماس تجربه کرد. به طور معمول کشور‌ها باید سعی کنند در سیاست داخلی و خارجی خود، دوگانگی را حذف کنند و اگر دوگانگی دیده می‌شود، باید مدیریت شود. اما موضع گیری‌های کنونی با موضع گیری‌های روز اول تفاوت‌هایی آشکار دارد. برای مثال دیدیم که وزیر امور خارجه ایران بار‌ها تاکید کرد که ما هیچ اطلاعاتی از حمله حماس نداشتیم. خود من نیز تاکید داشتم که ایران یکی از کشور‌هایی است که در موضوع حماس غافلگیر شد. اما متاسفانه در روز‌های اول رفتار‌هایی انجام شد که نتانیاهو از آن سوء استفاده و ایران را به دخالت در جنگ متهم کرد. در همان زمان نیز اکثر موضوع گیری‌هایی که مسئولان سیاست خارجی ایران می‌کردند، میدانی را ترسیم می‌کرد که زمام آن به طور کامل در اختیار ایران نبود، اما بالاخره و به تدریج دیدیم که ایران وارد فاز دیپلماسی شد.»
    وی افزود: «در حال حاضر اسرائیل موج افراطی گرایی شدیدی را به راه انداخته و پای جان بسیاری از غیرنظامیان حاضر در غزه در برابر این حجم خشونت و کشتار، به میان آمده است. نقطه ورود ایران به فاز دیپلماسی را زمانی می‌دانم که ایران به قطعنامه اعراب در سازمان ملل رای مثبت داد. سفر وزیر امور خارجه ایران به قطر نیز نشانه مهم دیگری از ادامه همین دیپلماسی است. آن هم در شرایطی که برخی منابع خبری، مدعی حضور تعدادی از مقام‌های اطلاعاتی اسرائیل در قطر هستند. هدف اصلی همه این موارد احیای دیپلماسی است.»
    زخم‌های مزمن سیاسی و تلاش‌های اسرائیل برای گسترش جنگ
    رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم گفت: «اعتقاد من بر این است که اکنون اولین اولویت باید پایان یافتن کشتار مردم غزه باشد. مدیریت همین موضوع است که کمک می‌کند ایران و ایالات متحده وارد جنگ نشوند. من معتقدم هر نتیجه‌ای که نتانیاهو بگیرد، نتیجه‌ای به جز حذف سیاسی وی و بخش عمده از جریان تندرو در سرزمین‌های اشغالی نیست. مگر این که اسرائیل موفق شود، ایران و ایالات متحده را وارد یک جنگ رو در رو کند. اساسا یکی از برنامه‌های اصلی دولت نتانیاهو و جریان‌های افراطی اسرائیل، باز کردن پای ایران به جریان جنگ است و به همین دلیل، منافع ملی کشور ما در شرایط فعلی، مبتنی بر پرهیز از هر نوع چالش با ایالات متحده است.»