کد خبر: 18180 | صفحه ۱۱ | ایران و جهان | تاریخ: 14 آبان 1402
تازه ترین تحولات جنگ غزه بررسی شد
روزهای سرنوشت ساز خاورمیانه
گروه بین الملل - جنگ غزه در حالی وارد بیست و نهمین روز خود از زمان آغاز عملیات «طوفان الاقصی» شده است، که ارتش رژیم صهیونیستی به بمباران مناطق مختلف غزه در سایه نگرانیهای بینالمللی از گسترش درگیری در خاورمیانه ادامه میدهد و تا عصر دیروز بیش از 9400 نفر از مردم غزه شهید شده اند.
در همین رابطه ، رژیم اشغالگر حملات خود را به مناطق وسیعی در شمال نوار غزه تشدید کرد، قایقهای ماهیگیران، اردوگاه نصیرات، محوطه بیرونی بیمارستانها، مساجد، برج مهندسان و اردوگاه المغازی از جمله محورهای حملات صهیونیستها در بیستونهمین روز جنگ بودند.
هلال احمر فلسطین گفت: بر اثر حمله نیروهای اشغالگر به ورودی اورژانس بیمارستان قدس ۲۱ آواره مجروح شدند. هلال احمر فلسطین تاکید کرد: هدف قرار دادن ورودی اورژانس بیمارستان قدس غزه توسط اشغالگران، خسارات زیادی به بار آورد.
خبرنگار الجزیره گفت: اشغالگران رژیم صهیونیستی مدرسه الفاخوره که هزاران آواره در اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه را اسکان داده است، بمباران کردند. در این حمله تاکنون ۱۵ تن شهید و بیش از ۵۴ تن زخمی شدهاند. خبرنگار خبرگزاری شهاب نیز اعلام کرد، جنگندههای اشغالگران مدارس السوق در وسط اردوگاه جبالیا را در حالیکه دهها آواره آنجا بودند، بمباران کردند.
سلامه معروف، رئیس دفتر رسانههای دولتی غزه تاکید کرد که اشغالگران آوارگان پناه گرفته در مدرسه الفاخوره را با فسفر سفید هدف قرار دادند.
این امر پس از آن صورت گرفت که اشغالگران مدرسه اسامه بن زید در منطقه الصفطاوی که دهها آواره مستقیماً در شمال نوار غزه در آن مستقر هستند را با گلولههای ضد تانک هدف قرار دادند که منجر به شهادت ۲۰ فلسطینی و زخمی شدن تعدادی دیگر شد.
اردوگاه جبالیا سه شنبه و چهارشنبه گذشته نیز هدف دو کشتار صهیونیستها قرار گرفت که منجر به شهادت و زخمی شدن بیش از ۴۰۰ فلسطینی شد. رسانههای فلسطینی همچنین گزارش دادند که نیروهای اشغالگر ساختمانهای جدید دانشگاه الازهر در المغرقه غزه را بمباران کردند.
خبرنگار الجزیره همچنین از حملات صهیونیستها و درگیریها در جنوب غزه خبر داد. اشغالگران حملات شدیدی را در مناطق جنوب شهر غزه آغاز کردند که به نظر میرسد مقدمهای برای افزایش مناطق تهاجم زمینی باشد.
خبرنگار العربی الجدید از گلوله باران شدید توپخانه در مناطقی که نیروهای اشغالگر زمینی در شمال غربی شهر غزه مستقر هستند، صحبت کرد.
حملات ارتش اشغالگر همچنین به منزل خانواده ابو حجیله در محله الشجاعیه چهار شهید و هشت زخمی برجای گذاشت.
ارتش اشغالگر از هجوم به جنوب نوار غزه و درگیری با رزمندگان مقاومت خبر داد. ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی صبح شنبه در بیانیهای مدعی شد، نیروهای زرهی و مهندسی آن در تهاجم متمرکز به جنوب نوار غزه، برخی ساختمانها و مواد منفجره را خنثی کردهاند و این ارتش همچنین از درگیری با یک گروه مسلح خبر داد. از طرفی دیگر، رسانههای فلسطینی گزارش دادند که درگیریهای شدیدی بین اعضای مقاومت فلسطین و نیروهای ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی در محورهای بیت حانون و اریز در شمال غزه در جریان است.
اسرائیل در غزه به دنبال ادامه سناریوی ۱۹۴۸ است
در همین رابطه «رضا میرابیان» کارشناس مسائل منطقه با اشاره به سناریوی اسرائیل برای کوچاندن اجباری فلسطینیها از غزه عنوان کرد: اسرائیل در شرایط فعلی به دنبال ادامه سناریوی ۱۹۴۸ میلادی است تا بتواند بر همان اساس جلو بروند و اراضی مورد نظر خود را اشغال کنند. به همین دلیل شاهد آن هستیم که رژیم صهیونیستی همچنان خواهان اشغال و پاکسازی غزه به نفع خود بوده و همین حالا هم فشارهای زیادی از جانب تلآویو و واشنگتن به مصر و اردن در قبال کوچاندن فلسطینیهای مقیم غزه وارد شده است که البته این دو کشور با این موضوع مخالف هستند و انتقادهای خود را به گوش تلآویو رساندهاند.
به گزارش ایلنا، وی ادامه داد: از سوی دیگر باید توجه داشت که ساکنان غزه هم خواهان خروج از این جغرافیا و منطقه نیستند و همین مقاومت باعث شده تا اسرائیل به تکاپو بیفتد. این مسائل در حالی رخ داده که رژیم صهیونیستی هم در این راستا هزینههای زیادی را از حیث سیاسی انسانی و امنیتی پرداخت کرده است. تمامی این مسائل در وضعیتی رخ میدهد که حزبالله لبنان هم در منطقه از بازدارندگی خوبی برخوردار است و باید گفت که اسرائیل به شدت از این جریان و اقدامات آنها در مناطق شمالی هراس دارد. بحث اینجاست که در شرایط کنونی اردن و مصر با نقل مکان ساکنان غزه مخالف هستند و این روند تا جایی ادامه پیدا کرده که در اردن مردم این کشور علیه اقدامات اسرائیل اعتراض کردند و به دنبال آن بودند که برای مقابله با اسرائیل و کمک رساندن به ساکنین غزه راهی این منطقه شوند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در مصر هم دقیقاً همین انتقادها به چشم میخورد و به همین دلیل مجموع مؤلفهها نشان میدهد که کوچاندن ساکنان غزه توسط اسرائیل به دلیل ایستادگی آنها در این منطقه، منتفی قلمداد میشود. به موازات این روند در کشورهای حاشیه خلیج فارس هم شهروندان زیادی از آنها به خیابان آمدند و به وضعیت کنونی و حملات اسرائیل به غزه اعتراض کردند که این اقدام را باید یک مؤلفه بسیار مهم دانست اما مسأله این است که در این میان ما شاهد یک شک و تردید در مورد عادیسازی روابط اعراب با اسرائیل هستیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: معتقدم ادامه این روند باعث میشود که کشورهای عربی از عادیسازی روابط با اسرائیل دور شوند. به اعتقاد من اگر بمبارانها ادامه پیدا کند و اوضاع و احوال رادیکالتر از این رقم بخورد بدون تردید ژئوپلیتیک منطقه به هم خواهد ریخت و به همین دلیل اوضاع و احوال دگرگون میشود. ایالات متحده هم در این میان میخواهد اسرای خود را آزاد کند و اسرائیل هم دقیقاً خواهان همین موضوع است و از این جهت معتقدم که ساعات و روزهای پیشرو میتواند بسیار سرنوشتساز باشند