کد خبر: 23415 | صفحه ۳ | جامعه | تاریخ: 15 بهمن 1402
آیا سن امید به زندگی در ایران افزایش یافته است؟!
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میزان تولد زنده در سال ۱۴۰۱ را حدود ۸.۳ هزار تولد اعلام کرد و گفت: امید به زندگی در زنان ۷۸.۵ در سال ۱۴۰۱ و در آقایان ۷۶.۲ درصد بوده است. معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به افزایش سن امید به زندگی در زنان و مردان ایرانی، در عین حال با تاکید بر برنامههای جوانی جمعیت و همچنین افزایش موالید در برخی استانها، گفت: به دنبال افزایش کدهای ملی هستیم.
به گزارش ایسنا، دکتر حسین فرشیدی - معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی- در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: روزهای بسیار زیبایی است؛ اما در این روزها باید یاد و خاطره تمام کسانی که زحمت کشیدند تا امروز با افتخار در جمهوری اسلامی ایران با امنیت زندگی کنیم، در حالی که در برخی نقاط جهان جنگ و خونریزی و آتش افروزی وجود دارد را گرامی داریم.
وی افزود: ما اگر کاری میخواهیم انجام دهیم باید بدانیم که کارهایمان چه ثمرهای داشته و برای آیندگان چه برنامهای داریم؟ ما سعی میکنیم هیچ برنامهای را آغاز نکنیم که آیندهای نداشته باشد. یکی از شاخصهای اصلی حوزه بهداشت که سازمانهای بینالمللی بر آن تاکید دارند، «سالم» زیستن است؛ این درحالیست که برای تامین «رفاه» بسیار تلاش کردیم، اما هدف را که زندگی انسانهای سالم است را فراموش کردیم و در نتیجه مسائلی همچون آلودگی هوا و ... وجود دارند که آسیبهای بسیاری به همراه داشتند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: میزان تولد زنده در سال ۱۴۰۱ حدود ۸.۳ هزار تولد زنده داشتیم و این یک افتخار است و تمام مدیران در این زمینه تلاش کردند. همچنین امید به زندگی در زنان ۷۸.۵ در سال ۱۴۰۱ و در آقایان ۷۶.۲ درصد بوده است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲ برنامههای بسیار مهمی داشتیم که از جمله آنها جوانی جمعیت بود و چند روز پیش نیز طرح هادیان زندگی اجرایی شد که ما به دنبال افزایش کدهای ملی هستیم. آخر هفته گذشته در سفر ریاست جمهوری در هرمزگان بودیم و موالید آنجا نسبت به سال گذشته ۱.۵ تا ۲ درصد افزایش داشته و قطعا در سایر نقاط کشور هم این روند افزایشی وجود داشته است.
جالب این است که ساکنان هنگ کنگ دیگر طولانیترین امید به زندگی در جهان را ندارند و این شهر تاج خود را به ژاپن واگذار کرده است، زیرا کووید و استرس کلی بر طول عمر تاثیر میگذارد. بر اساس آخرین آمار منتشر شده در این هفته توسط دولت هنگکنگ، انتظار میرفت که زنان در هنگکنگ در سال ۲۰۲۲ بهطور متوسط تا ۸۶.۸ سال زندگی کنند، در حالی که این رقم برای همتایان ژاپنی آنان ۸۷.۱ سال است. شایان ذکر است اطلاعات مربوط به سال ۲۰۲۳ هنوز منتشر نشده است.
این دادهها نشان میدهد امید به زندگی برای مردان در مرکز مالی آسیا مانند سنگاپور۸۰.۷ و کوتاهتر از سوئد، ژاپن و نروژ است.
سالها، هنگکنگ همواره در صدر نظرسنجیهای جهانی طول عمر قرار داشت، اما ساکنان بهطور فزایندهای تحت فشار قرار گرفتند و سلامت جسمی و روانی در سالهای اخیر در بحبوحه ناآرامیهای اجتماعی و بیماری همهگیر بدتر شده است.
در نظرسنجی اخیر، ساکنان هنگکنگ کمترین سطح رفاه فیزیکی، روانی، اجتماعی و شغلی را در بین ۱۲ مورد ازجمله ایالاتمتحده، بریتانیا، سرزمین اصلی چین و سنگاپور گزارش کردند. مهمترین عوامل استرسزا در شهر شامل هزینه بالای زندگی و عدم اطمینان در مورد آینده است.