کد خبر: 24890 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 14 اسفند 1402
وقتی مجلس آینده فراکسیون اکثریت ندارد
تشدید اختلاف میان اصولگرایان
انتشار نتایج آراء تهران در مجلس شورای اسلامی و در صدر قرار گرفتن چهرههای تندرو واکنش حسین کنعانی مقدم، چهره سیاسی اصولگرا را به دنبال داشت. او که افرادی نظیر رسایی را سوپر انقلابی میخواند معتقد است این افراد در مجلس دوازدهم نقش تعینکنندهای نخواهند داشت.
کنعانی مقدم در پاسخ به این سوال که چطور تندروها یا سوپر انقلابیها توانستند در انتخابات مجلس دوازدهم موفق شوند و چه عاملی باعث چنین موفقیتی شده است، میگوید: پیشبینی بنده از انتخابات تهران به این صورت بود که مردم لیستی رأی نمیدهند بلکه لیستهای مختلف را کنار هم میگذارند و تلاش میکنند از بین آنها نامزدهای مورد نظر خود را انتخاب کنند، در حال حاضر هم نتایجی که اعلام شده ترکیبی از ۳، ۴ لیستی است که بین اصولگرایان مطرح بوده و چهرههای تندروی این لیستها بیشترین آراء را کسب کردند.
در مورد کل کشور هنوز جمعبندی کلی وجود ندارد اما به نظر میرسد همین ترکیبی که در تهران مخلوطی از جریان اصولگرایی است، در کشور برخی از اصلاحطلبان یا مستقلین هم رأی آوردند و به نظر میرسد در مجلس فراکسیون اکثریت نخواهیم داشت.
کنعانی مقدم که با خبرآنلاین گفت و گو کرده در خصوص دلیل عدم شکل گیری فراکسیون اکثریت در مجلس گفت: به نظر میرسد اختلاف در مجلس بسیار بیشتر خواهد شد، چند فراکسیون خواهند بود چراکه در خطمشی سیاسی و دیدگاه با یکدیگر اختلاف دارند.
وی در ادامه می افزاید: به نظر میرسد مردم با رأی خود پیام بسیار مشخص و روشنی داشتند، به این ترتیب که افرادی که در رأس قدرت بودند و یا در جایگاههای مختلف مسئولیت داشتند، فرصتی برای ادامه آزمون و خطا ندارند لذا آنها را حذف کردند و فرصت را به افرادی دادند که چهرههای جدیدتری هستند که هنوز مورد آزمایش قرار نگرفتند.
کنعانی مقدم همچنین با بیان اینکه در مجموع بعید میدانم که مجلس آینده بتواند خط مشی واحد را دنبال کند، میگوید: به نظر میرسد بخشی از توان مجلس آینده صرف حل دعواهای جناحی خواهد شد و همین باعث میشود مجلس دوازدهم آن کارآمدی مدنظر را نداشته باشد. بنابراین مجلس دوازدهم به جای مجلس کارآمد، سیاسی شد.
بنابراین اگر شرایط به همین ترتیب باشد، کارآیی مجلس یازدهم بهتر از مجلس دوازدهم بیشتر خواهد بود.
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به این سوال که اگر شورای نگهبان تعداد بیشتری از داوطلبین اصلاحطلب و اعتدالگرا را تایید میکرد، چشمانداز مجلس دوازدهم بهتر نمیشد؟ توضیح می دهد: به نظر میرسد کسانی که در امر انتخابات تصمیمگر و تصمیمساز هستند، تلاش کردند کمترین ریسک را بپذیرند، به همین دلیل حلقه انتخاب تنگتر شد.
وی همچنین در گفتوگویی که با انتخاب داشته میگوید: به نظر من قالیباف، آقاتهرانی و حاجی بابایی روسای احتمالی مجلس آینده هستند. این سه نفر سابقه طولانی داشتهاند و در چندین نوبت در بخشهای مهم مجلس حضور داشتهاند و در لیستهای مهم نیز نامشان دیده میشد. البته بستگی دارد لیست قالیباف در سراسر کشور چقدر کرسی به دست آورد و از این تعداد نماینده فعلی چه میزان از طرفداران قالیباف هستند.
وی در ادامه در رابطه با ایجاد چالش میان تیم قالیباف و پایداری در این دوره از مجلس بیان کرد: تیم پایداری در این مجلس تکمیلتر شد و مجلس فعلی مجلس سوپرانقلابیهاییست که به پایداری نزدیک هستند. این مجلس خیلی تندروتر از مجلس قبل خواهد بود. احتمال کنارگذاشتن قالیباف با این ترکیب وجود دارد؛ کسانیکه در انتخابات لیستهایی مقابل قالیباف دادند، درباره ریاست آینده مجلس هم حرف برای گفتن دارند. به نظر من در این مجلس فراکسیون اکثریت نداریم و هماهنگ کردن این فراکسیونها کار بسیار سختی است و ائتلافی باید درون جریان اصولگرایی شکل بگرید تا وحدت رویهای را درباره طرحها و لوایح داشته باشد و از پراکنده گویی جلوگیری شود.
او در رابطه با ترکیببندی مجلس دوازدهم اظهار کرد: دولت با مجلس خیلی نامتجانسی مواجه خواهد شد. شاید همکاری یکدستی که دولت تصور میکرد دیگر اجرایی نباشد و سلیقههایی که رأی آوردند نسبت به ترمیم کابینه اقدام میکنند. درباره بحث فشار به دولت جهت مسائل اقتصادی نیز اقدامات تندتری انجام میشود که برای دولت مقداری مشکل است.
کنعانی مقدم درباره کاهش میزان مشارکت گفت: درست است که آرا از نظر کمی کاهش پیدا کرد، اما کسانیکه پای صندوق آمدند از نظر کیفیت و اعتقاد به این گروهها خیلی بالا بود. این میزان رأی نشان میدهد که کیفیت بر کمیت پیروز شد. گرچه توقع نداشتیم از خیلی از سیاست ورزان که در انتخابات شرکت نکنند. امیدوارم این اشتباه جبران شود. همین مسأله باعث تردیدهایی در دل هوادارنشان میشود و آنها که در طیف رأی خاکستری هستند هم با این کارها پای صندوق نمیآیند