سرمقاله

در مسئله مردم‌داری با مشکل مواجهیم / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • سنگ کیسه صفرا: از تشکیل تا درمان، همه آنچه باید بدانید
  • اکسل، سلاح مخفی مدیران و تحلیلگران: آموزش تکنیک‌های حرفه‌ای برای تصمیم‌گیری هوشمندانه
  • دلایل خرابی لباسشویی سامسونگ
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 25267  |  صفحه ۱۱ | ایران و جهان  |  تاریخ: 19 اسفند 1402
    با سفر نخست وزیر سوئد به آمریکا
    سوئد رسماً عضو ناتو شد
    پس از دو قرن بی‌طرفی و سپس عدم تعهد نظامی و دو سال مذاکره، روز پنجشنبه سوئد رسماً سی و دومین عضو ناتو شد.
    به گزارش ایسنا، همزمان با سفر اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد به واشنگتن، وزیر خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن به طور رسمی اسناد الحاق را امضا کرد.
    به نقل از فیگارو، الحاق سوئد به ناتو پس از مذاکرات طولانی با برخی از اعضای این اتحاد، به دست آمد و پرچم آبی و زرد سوئد باید روز دوشنبه در مقابل مقر ناتو در بروکسل برافراشته شود.
    روسیه هفته گذشته متعهد شد که در واکنش به الحاق استکهلم «اقدامات متقابل» اتخاذ کند که به شرایط و میزان ادغام سوئد در ناتو بستگی دارد.
    الحاق سوئد، پس از پیوستن فنلاند در سال گذشته، به این معنی است که همه کشورهای همسایه دریای بالتیک، به استثنای روسیه، اکنون اعضای اتحاد آتلانتیک ناتو هستند.
    سوئد و فنلاند، اگرچه از طریق عضویت در اتحادیه اروپا از نظر نظامی به ایالات متحده نزدیک هستند، اما از نظر تاریخی ترجیح داده اند از اتحادی که در طول جنگ سرد علیه اتحاد جماهیر شوروی شکل گرفت، دور بمانند.
    اگرچه سوئد به نیروهای حافظ صلح بین المللی کمک می‌کند، اما از زمان درگیری با نروژ در سال ۱۸۱۴، جنگ را تجربه نکرده است.
    هلسینکی و استکهلم به طور همزمان نامزدی خود را برای پیوستن به ناتو در سال ۲۰۲۲ در واکنش به حمله روسیه به اوکراین اعلام کردند.
    بر اساس یک نظرسنجی، اکثر سوئدی ها معتقدند که کشورشان «فداکاری‌های بیش از حدی» برای عضویت در ناتو انجام داده است ولی در عین حال امنیت سوئد با این عضویت تقویت می‌شود. سوئد در ابتدای دسامبر توافقنامه‌ای را امضا کرد که به ایالات متحده اجازه دسترسی به ۱۷ پایگاه نظامی در خاک خود را می‌دهد.
    در همین راستا، شماری از کشورهای اروپایی از عضویت سوئد در ناتو استقبال کرده و آن را موجب تقویت امنیت این پیمان نظامی خواندند.
    به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، اولاف کریسترسون نخست وزیر سوئد پنجشنبه در مراسمی در واشنگتن گفت که عضویت کشورش در ناتو «پیروزی آزادی است.»
    وی این اقدام را آغاز «یک دوره جدید تاریخ‌ساز در سیاست امنیتی سوئد» خواند و افزود: اتحاد و همبستگی چراغ راهنمای سوئد به عنوان عضو ناتو خواهد بود.
    ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو نیز در شبکه اجتماعی ایکس عضویت سوئد در این پیمان نظامی «پس از بیش از ۲۰۰ سال سیاست عدم تعهد» را تاریخ‌ساز خواند.
    وی افزود: عضویت سوئد، ناتو را قوی‌تر و سوئد را امن‌تر و تمام این ائتلاف را ایمن‌تر می‌کند.»
    ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس پیوستن سوئد به عنوان سی‌ودومین عضو ناتو را «تاریخی» خواند و گفت: ناتو موفق‌ترین ائتلاف دفاعی تاریخ است.
    وزارت خارجه آلمان هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: این ائتلاف با سوئد قوی‌تر و مردم ما امن‌تر می‌شوند.
    هانکه بروینس اسلوت وزیر خارجه هلند در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: هلند از عضویت سوئد در ناتو بسیار استقبال می‌کند. این عضویت پیمان آتلانتیک شمالی را قوی و امنیت جمعی ما را تقویت می‌کند.
    ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین پنجشنبه شب در نطقی شبانه گفت: یک کشور دیگر در اروپا در برابر شر روسیه ایمن‌تر شد.
    وی با اشاره به تمایل اوکراین برای پیوستن به ناتو گفت: روزی فرا خواهد رسید که سوئد هم پیوستن اوکراین به این ائتلاف را تبریک خواهد گفت.
    آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه اسناد الحاق سوئد به پیمان ناتو را در محل وزارت خارجه این کشور در واشنگتن، از اولف کریسترسون نخست وزیر سوئد دریافت کرد و این کشور اروپایی اکنون بطور رسمی سی‌ودومین عضو ناتو است.
    بر اساس اساسنامه ناتو، یک کشور پس از ارائه اسناد عضویت خود به دولت آمریکا، به عضویت این ائتلاف در می‌آید. این اسناد در وزارت خارجه آمریکا نگهداری می‌شود که به عنوان امانت‌دار معاهده برای ناتو عمل می‌کند. پس از حمله روسیه به اوکراین، سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو درخواست دادند. فنلاند در آوریل (فروردین/اردیبهشت) گذشته به عضویت این پیمان نظامی درآمد.