سرمقاله

جلال خوش‌چهره / خطر تعلیق دیپلماسی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • استانداردهای جدید وزارت صمت برای استفاده از جوش لیزری در ایران
  • کدام صرافی ایرانی فیوچرز دارد؟
  • مقایسه قطعات بدنه سمند با دیگر خودروهای بازار
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 262  |  اخبار صفحات روزنامه  |  تاریخ: 08 آذر 1401
    ترجمه «فلسفه سیاسی» جین همپتن دوباره منتشر شد

    کتاب «فلسفه سیاسی» نوشته جین همپتن با ترجمه خشایار دیهیمی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شد.

    به گزارش مهر، کتاب «فلسفه سیاسی» نوشته جین همپتن به‌تازگی با ترجمه خشایار دیهیمی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب که در قالب یکی از عناوین مجموعه «کتابخانه فلسفه سیاسی» نشر نو منتشر شده، سال ۱۳۸۰ توسط انتشارات طرح نو منتشر شده بود و حالا با تعویض ناشر، دوباره به چاپ رسیده است.

    «فلسفه سیاسی» اثر جین همپتن یکی از فیلسوفان سیاسی معاصر است که به‌شکلی ناگهانی دوم آوریل ۱۹۹۶ در پاریس درگذشت. او جز این‌کتاب، آثار و مقالات زیاد دیگری در حوزه فلسفه سیاسی به‌ویژه در زمینه قرارداد اجتماعی و رضایت دارد. نسخه‌ای که ترجمه فارسی از آن صورت گرفته، سال ۱۹۹۷ توسط انتشارات وست‌ویو در آمریکا منتشر شده است.

    همپتن این‌کتاب را با این‌نیت نوشته که خواننده را به‌شکل جدی درگیر بحث کند و جایی برای تفکر خواننده برای خودش و مشارکتش در بحث باقی بگذارد. او خود در مقدمه می‌گوید قصد و نیتش صرفا این‌ نیست که به خواننده بگوید حرفه‌ای‌های فلسفه چگونه به مسائل فلسفه سیاسی فکر کرده‌اند. بلکه می‌خواهد خواننده را مجاب کند این‌مسائل، مسائل آن‌ها یعنی مخاطبان هم هست.

    مولف «فلسفه سیاسی» می‌گوید کتابش شامل پژوهشی در تاریخ نظریه‌پردازی سیاسی هم هست. «ما نظریه‌پردازان سیاسی معاصر فقط زمان کوتاهی بر صحنه بوده‌ایم، و بخش اعظم نظریه‌پردازی‌های سیاسی مهم و پرنفوذ پیش از قرن بیستم انجام گرفته است.» همپتن می‌گوید نظریه‌های سیاسی یونان باستان، قرون وسطا، اوایل دوران مدرن و قرن نوزدهم را هم در کتاب خود عرضه کرده؛ آن‌هم نه صرفا به این‌دلیل که این‌نظریه‌ها در جای خود جالب و مهم‌اند. بلکه همچنین به این‌دلیل که مولد بسیاری از اندیشه‌هایی بوده‌اند که فیلسوفان معاصر در نظریه‌هایشان به کار می‌گیرند؛ مثل حقوق، رضایت، قرارداد اجتماعی، فایده، کمال‌خواهی و برابری.

    کتاب پیش‌رو ۲ بخش اصلی دارد که هرکدام ۳ فصل را در خود جا داده‌اند. بخش اول «ماهیت فرمانروایی سیاسی» است که این‌سه‌فصل را شامل می‌شود: «مساله فرمانروایی سیاسی»، «نظریه‌های مدرن قرارداد اجتماعی» و «رضایت و دموکراسی.»

    بخش دوم هم «حدود فرمانروایی سیاسی عادلانه» است که این‌سه‌فصل را در خود جا داده است: «عدالت توزیعی»، «لیبرالیسم، باهمادگرایی و نظریه پست‌لیبرالی» و «شهروندی، ناسیونالیسم و فرهنگ».