سرمقاله

اعتراضات استادان و دانشجویان / سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • ارائه بسته‌های ویژه همراه اول به‌مناسبت روز مادر
  • حضور همراه اول با مجموعه‌ای از سرویس‌های فناورانه در نمایشگاه تلکام 2024
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 27141  |  صفحه ۷ | ایران زمین  |  تاریخ: 09 اردیبهشت 1403
    مدیرکل دامپزشکی استان البرز خبر داد
    تولید ۷۶۲ کیلوگرم خاویار در البرز
    مدیرکل دامپزشکی استان البرز با تاکید بر اینکه نظارت‌های بهداشتی از چرخه تولید تا مصرف دام و طیور با حساسیت زیادی انجام می‌شود، گفت: اگر این فرایند به درستی انجام نشود، احتمال انتقال ۸۰۰ بیماری مشترک از دام و طیور به انسان وجود دارد.
    علیرضا رفیعی پور در نشست خبری خود در پاسخ به اینکه آیا سال گذشته اپیدمی خاصی در استان گزارش شده، اظهار کرد: خوشبختانه با واکسیناسیون به موقع، بین ۸۵ تا ۱۰۰ درصد پیشگیری در خصوص ابتلا به بیماری‌های مختلف در جمعیت دام، طیور و آبزیان استان صورت گرفته و کانونی در این خصوص مشاهده نشده است.
    وی ادامه داد: سال گذشته برای تامین پروتئین حیوانی مردم البرز ۱۶۱ هزار راس دام ذبح شد که ۲۷ هزار کیلوگرم از آنها به دلیل برخی مشکلات از چرخه توزیع حذف شد.
    این مسئول تصریح کرد: علاوه براین، طی این مدت ۱۹ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه در حوزه طیور ذبح شد که ۷۳ هزار کیلوگرم از آنها غیر قابل مصرف بود.
    وی با تاکید بر اینکه نظارت‌های بهداشتی از چرخه تولید تا مصرف دام و طیور با حساسیت زیادی انجام می‌شود، گفت: اگر این فرایند به درستی انجام نشود، احتمال انتقال ۸۰۰ بیماری مشترک از دام و طیور به انسان وجود دارد.
    مدیرکل دامپزشکی البرز در ادامه با اشاره به بخشی از تولیدات سال گذشته استان اشاره کرده و گفت: طی این مدت ۳۰۸ هزار قطعه آبزیان صنعتی، ۳۴۳ هزار کیلوگرم پا و پنجه مرغ، ۳۰۰ هزار پودر گوشت، ۱۱ میلیون و ۶۰۰ کیلوگرم تخم مرغ، ۶۱ هزار قطعه جوجه یک روزه و ۷۶۲ کیلوگرم خاویار در استان تولید شده است.
    وی اضافه کرد: در حال حاضر ۴۸ مرکز تولید واکسن، مکمل و خوراک دام و طیور در البرز فعال است، توضیح داد: برای این مراکز ۴۰۴ فقره پروانه ساخت صادر شده است.
    مدیرکل دامپزشکی البرز ابراز کرد: در حال حاضر ۲۹ فرآورده و تولیدات دام و طیور از البرز به سایر استان‌ها و حتی خارج از کشور صادر می‌شود.
    رفیعی‌پور با بیان اینکه اسفند سال گذشته ۳۴۰۰ بازدید از واحدهای تولید و عرضه تولیدات دام و طیور انجام شده، گفت: در این بازدیدها هشت هزار کیلوگرم فرآورده ضبط و شش هزار کیلوگرم از آنها معدوم شد.
    علیرضا رفیعی پور در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی البرز برگزار شد، با اشاره به اهمیت بهداشت و سلامت عمومی گفت: در طرح تشدید نظارت یا کنترل بهداشتی فرآورده‌های خام دامی از مبدا تا مقصد طی یک ماه کاری در ایام ماه مبارک رمضان و عید نوروز، از حدود ۳ هزار و ۴۰۰ واحد بازدید شد. وی با اشاره به اینکه در این بازدیدها بیش از هشت هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی ضبط و از این میزان، حدود ۶ هزار کیلوگرم غیرقابل مصرف تشخیص داده و معدوم شد، مطرح کرد: در سال گذشته به منظور تأمین پروتئین حیوانی مردم، بیش از ۱۶۱ هزار رأس دام سبک و سنگین در کشتارگاه‌ها ذبح و حدود ۲۷ هزار کیلوگرم محصول حین و پس از کشتار ضبط شده است.
    مدیرکل دامپزشکی استان البرز بیان کرد: در صورت مصرف گوشتی خارج از نظارت بهداشتی، امکان انتقال ۸۰۰ بیماری مشترک بین انسان و دام به مردم وجود دارد. طی مدت مذکور حدود ۱۹ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه طیور ذبح و از این میزان ۷۳ هزار کیلوگرم طیور غیرقابل مصرف انسانی تشخیص داده و از چرخه مصرف خارج شد.
    رفیعی پور با اشاره به بیش از ۹۲ هزار مورد بازدید از مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی و انبارها و محل‌های نگهداری در سال گذشته و با بیان اینکه در این بازدیدها بیش از یک هزار و ۵۰۰ مورد غیربهداشتی مشاهده شد، افزود: در مجموع حدود ۲۱۱ هزار کیلوگرم محصول غیرقابل مصرف تشخیص داده و معدوم و از ورود آنها به چرخه مصرف جلوگیری شد.
    وی خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده موارد مشکوک در محصولات نمونه برداری انجام و با دریافت نتیجه از آزمایشگاه، محصول مربوطه از چرخه مصرف خارج می‌شود اما بسیاری از عوامل ویروسی، میکروبی و انگلی موجود در محصولات که می‌توانند موجب بیمار شدن مردم شوند، در دام یا پرنده زنده علائمی ندارند که باید معاینات مربوطه در این زمینه انجام شود.
    مدیرکل دامپزشکی استان البرز از صدور بیش از یک هزار و ۸۵۴ پروانه توسط دفتر نظارت بر بهداشت عمومی در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: تعداد واحدهای مرتبط با نهاده‌های دامپزشکی از جمله تولید واکسن، مواد بیولوژیک، ریز مغذی‌ها، ضدعفونی کننده ها، سموم و … در البرز رشد خوبی داشته و واحدی تعطیل یا غیرفعال نشده است.
    به گفته رفیعی پور، پیش از انقلاب البرز فقط یک مرکز تولیدی نهاده‌های هایتک دامپزشکی داشت اما اکنون این آمار به ۴۸ واحد رسیده و همه آنها فعال هستند. همچنین ۴۰۴ فقره پروانه ساخت صادر شده است و ۲۹ قلم فرآورده دامی از البرز به سایر استان‌ها و کشورها صادر می‌شود که در این میان میزان صادرات آبزیان زینتی بیش از ۳۰۸ هزار قطعه و خاویار ۷۲۶ کیلوگرم است.
    وی با اشاره به واردات ۲۷۹ هزار کیلوگرم گوشت گوسفندی به استان البرز بیان کرد: علیرغم تمام شرایط مطلوب، در حوزه جمعیت دامی با مشکل مواجه هستیم و امکان تأمین گوشت به میزان مورد نیاز مصرف مردم وجود ندارد و مرغ گوشتی نیز همین شرایط را دارد و با توجه به اینکه میزان مصرف مردم بیش از میزان تولید است، با کمبود این محصول مواجه هستیم.
    مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به اینکه دامپزشکی به عنوان یک ارگان حاکمیتی بهداشت را اولویت فعالیت‌های اقتصادی می‌داند، بیان کرد: مسؤولان به این نتیجه رسیده‌اند که جمعیت دامی کاهش یافته یعنی میزان مولدها کم است و باید واردات مولد را در دستورکار قرار دهند که افراد متقاضی سرمایه گذاری موفق می‌توانند نسبت به این امر اقدام کنند.
    رفیعی پور با اشاره به پیشنهاد پروژه احداث مرغداری‌های ۳۰ میلیون قطعه‌ای به منظور جبران کمبود مرغ، البرز را استانی مستعد برای تولید و سرمایه گذاری خواند و اظهار کرد: در حوزه سرمایه گذاری، رهبر معظم انقلاب اشکال اقتصاد کشور را دولتی بودن ۸۰ درصد آن می‌دانند؛ باید از این اقتصاد دولتی عبور کنیم که بهترین فرصت امسال با توجه به شعار تعیین شده است.
    وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری تعیین تکلیف کرده‌اند که اقتصاد ۸۰ درصد دولتی به بخش خصوصی، تشکل‌ها و سرمایه گذاران واگذار شود زیرا اقتصاد کشور ایران قابل شکوفا شدن است و ما می‌توانیم با انجام برخی اقدامات به جایگاهی برسیم که در منطقه و جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم؛ تحقق این امر دور از انتظار نیست.