سرمقاله

چند نکته درباره نمایشگاه کتاب تهران / سیف الرضا شهابی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • حضور ایرانسل در تلکام ۱۴۰۳ با شعار جریانی به سوی هوشمندی
  • آغاز طرح زمستانی «ایرانسل‌من»
  • بسته تخفیفی ایرانسل به مناسبت روز مادر و روز پدر
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 27969  |  صفحه ۸ | بازار و سرمایه  |  تاریخ: 23 اردیبهشت 1403
    رشد ۸۱ درصدی پرداخت تسهیلات خانوار در بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی
    بر اساس آمار بانک مرکزی میزان پرداخت تسهیلات در گروه مصرف کننده نهایی (خانوار) از جمله قرضالحسنه ازدواج، ضروری، فرزندآوری و اشتغال … توسط بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی در سال گذشته ۸۱ درصد افزایش یافت. به گزارش سامان رسانه، کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲، مجموعاً ۵۶ میلیون و ۴۶۰ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال مربوط به دو گروه، شامل صاحبان کسب وکار (حقوقی و حقیقی) در شش بخش شامل کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن و ساختمان، بازرگانی، خدمات، متفرقه و همچنین گروه مصرفکننده نهایی (خانوار) بوده است.
    سهم بانک های خصوصی از کل تسهیلات پرداختی
    سهم بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی از کل تسهیلات پرداختی در شبکه بانکی کشور مجموعاً ۲۲ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۶۲۴ میلیارد ریال است که این رقم ۳۹.۴ درصد از کل تسهیلات را شامل میشود. در مقابل سهم بانک های دولتی ۲۳.۷ درصد و بانک های خصوصی شده (اصل ۴۴)  نیز ۳۶.۹ می باشد.
    بررسی ها نشان می دهد در مقایسه با عملکرد دوره مشابه سال ۱۴۰۱ این میزان برای بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی حدود ۲۵ درصد رشد داشته که با توجه به هدف گذاری و کنترل مقداری ترازنامه بانک ها به میزان سالانه ۲۴ درصد، رشد قابل توجهی را نشان میدهد. مجموع تسهیلات پرداختی طی مدت مزبور ۱۷ میلیون و ۷۸۳ هزار و ۲۲۹ میلیارد ریال بوده است.
    بنابراین گزارش بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی با پرداخت ۱۸ میلیون ۳۶۰ هزار و ۵۸۱ میلیارد ریال تسهیلات طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ به گروه صاحبان کسب و کار در شش بخش اقتصادی مذکور، سهمی معادل ۳۹.۸ درصد از کل تسهیلات شبکه بانکی کشور در این بخش بخود اختصاص داده اند که بیانگر نقش مهم این بانک ها در رونق اقتصاد و کسب و کارهاست. این میزان برای بانک های دولتی ۲۱.۳ درصد و برای بانک های خصوصی شده ۳۸.۹ درصد است.
    همچنین تسهیلات پرداختی در قالب تأمین سرمایه در گردش به بخشهای اقتصادی کشور طی ۱۲ ماهه سال گذشته برای کل شبکه بانکی کشور بالغ بر ۳۵ میلیون و ۲۴۴ هزار و ۵۹۹ میلیارد ریال بوده است که لین رقم معادل ۴/۶۲ درصد از کل تسهیلات پرداختی است.
    حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان
    در راستای حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان از مجموع ۱۶ میلیون و ۷۴۳ هزار و یک ميليارد ريال تسهيلات پرداختی توسط شبکه بانکی کشور در بخش صنعت و معدن که سهمی معادل ۳۶ درصد از کل تسهیلات به بخش های اقتصادی کشور را داراست، حدود ۳۲ درصد از آن (مبلغ ۵ میلیون و ۷۰۷ هزار و ۶۸۷ میلیارد ریال) توسط بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی اعطا شده است. درحالیکه سهم اعطای تسهیلات نظام بانکی به این بخش اقتصادی نسبت به عملکرد دوره مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.
    آمار پرداخت تسهیلات در بخش خدمات
    بنابراین گزارش در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ کل تسهیلات اعطایی در بخش خدمات شامل بهداشت و درمان، حمل و نقل، خدمات صنعتی و … بالغ بر ۱۹ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۳۵۱ میلیارد ریال بوده که از این رقم ، مبلغ ۹ میلیون و ۹۲۲ هزار و ۶۵۲ میلیارد ریال معادل ۵۱.۶ درصد، توسط بانکها و مؤسسات اعتباری خصوصی تأمین و پرداخت شده است. بدین ترتیب عملکرد این بخش نسبت به دوره مشابه سال گذشته برای بانک های خصوصی بیش از ۲۴ درصد رشد داشته است. این بخش به دلیل سهم بسزایی که در بهبود رفاه و سلامت جامعه همچنین ایجاد اشتغال دارد از اهمیت ویژهای برخوردار است.
    رشد ۸۱ درصدی پرداخت تسهیلات در بخش خانوار
    در گروه مصرفکننده نهایی (خانوار) با اهداف تعمیرات، جعاله تعمیر مسکن، خرید مسکن غیر نوساز، خرید مسکن نوساز، خرید کالا، خرید خودرو، قرضالحسنه ازدواج، ضروری، فرزندآوری، اشتغال، ایثارگران، بهزیستی، کمیته امداد و ودیعه مسکن، سهم بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی معادل ۳۷.۷ درصد از مجموع  ۱۰ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۳۸۶ میلیارد ریال تسهیلات اعطایی شبکه بانکی کشور میباشد.
     این میزان برای بانک های دولتی معادل ۳۴.۷ درصد از کل تسهیلات و بالغ بر۳ میلیون ۵۹۱ هزار و ۷۲۹ میلیارد ریال بوده است. لازم به ذکر است اعطای این تسهیلات (معادل ۳ میلیون و ۸۹۸ هزار و ۴۳ میلیارد ریال) در بانک های خصوصی نسبت به دوره مشابه سال قبل ۸۱ درصد رشد داشته که بسیار قابل توجه و حائز اهمیت می‌باشد.
    علیرغم هجمه های وارده به بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی شاهد آن هستیم که این مراکز همواره در تلاش بوده اند تا همسو باسیاستهای کلان کشور نقش مهمی در رونق تولید، ایجاد اشتغال و افزایش رشد اقتصادی کشور ایفا نمایند.