کد خبر: 28677 | صفحه ۱ | تاریخ: 06 خرداد 1403
سخنگوی جبه اصلاحات در گفتگو با فرارو مطرح کرد
اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات ظرفیتهای مطلوبی دارند
طبق اعلام ستاد انتخابات کشور، ثبتنام از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری از روز پنجشنبه ۱۰ خردادماه آغاز میشود. انتخابات زودهنگامی که به علت بروز سانحه بالگرد و شهادت رئیس جمهور، انجام میشود.
به گزارش فرارو، پس از اعلام رسمی خبر شهادت رئیس جمهور و همراهانش، رهبر معظم انقلاب، محمد مخبر معاون رئیسجمهور را بر اساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی، بهعنوان مدیر قوه مجریه تعیین کردند. اما مدت ادامه فعالیت دولت سیزدهم به سرپرستی محمد مخبر، کمتر از ۲ ماه خواهد بود.
همزمان با مطرح شدن برخی نامها در انتخابات آتی، پرسشهایی نیز مطرح است، از جمله این که قرار است اصلاح طلبان چه برنامهای برای انتخابات پیش رو داشته باشند و آیا در خصوص یک کاندیدای مشخص به اجماع نظر رسیده اند یا خیر؟ جواد امام، فعال سیاسی اصلاح طلب و سخنگوی جبهه اصلاحات در گفتگو با فرارو به این پرسشها پاسخ داده است:
جواد امام به فرارو گفت: «فردی که در معرض رای قرار میگیرد باید دارای پتانسیلها و ویژگیهایی باشد که هم بر اساس قانون واجد شرایط و صلاحیت باشد و هم از نظر مردم فرد شناخته شدهای باشد و با توجه به دانش و سوابق و تجاربش، مردم او را برای سکان ریاست جمهوری قابل بدانند. این که میگویم باید مردم این فرد را بپذیرند از این جهت است که این چهره اختصاص به یک جریان خاص ندارد و باید این گزینه وجود داشته باشد که همه سلایق امکان حضور و انتخاب داشته باشند. در طول سالهای اخیر در انتخابات، نرخ مشارکتها و رقابتها روند کاهشی پیدا کرده و انتخابات به سمتی رفته که با محدود شدن کاندیداها، نتایج انتخابات نیز از پیش قابل پیش بینی شده است. وقتی روند انتخاب وارد چنین وضعیتی میشود، عملا انتخاباتی به معنای واقعی آن رخ نمیدهد.»
وی افزود: «افزون بر این ها، در چنین شرایطی انتظار تغییری نیز نمیتوان داشت. به همین دلیل تاکید دارم که صحبت من درباره ویژگیهای کاندیدای مناسب، اختصاص به یک جریان خاص ندارد. همچنین ما متاسفانه با ابزار «عدم احراز صلاحیت» نیز رو به رو هستیم. حقیقت این است که یا بر اساس شرایطی که در قانون مشخص شده افراد یا دارای صلاحیت هستند و یا فاقد صلاحیت هستند. این که ما فراتر از این اصل، گزینش میکنیم، نتیجهای ندارد به جز آن که در انتخابات ۱۳۹۸، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ رقم خورد. نتایج انتخابات ۱۴۰۰ از قبل کاملا قابل پیش بینی و تشخیص بود، به گونهای که گویی هیچ شخصی به جز آقای رئیسی، رئیس جمهور نمیشد. این وضعیت به قیمت عدم حضور و عدم مشارکت مردم رقم خورد. اگر قرار باشد انتخابات معنا داشته باشد و انتخابات را به مردم واگذار کنیم، باید شاهد انتخابات آزاد با حضور همه سلایق باشیم که این انگیزه برای همه اقشار و آحاد مردم فراهم شود که انگیزه حضور در انتخابات را داشته باشند.»
اصلاح طلبان از شرایط مطلوبی برای حضور در انتخابات برخورداند
سخنگوی اصلاح طلبان در ادامه گفت: «قاعدتا اصلاح طلبان با توجه به شرایطی که در قانون آمده از ظرفیتهای مطلوبی برای حضور در انتخابات برخوردارند. همچنین لازم است تاکید کنم که هیچوقت اینطور نبوده که اصلاح طلبان انتخابات را تحریم کنند. متاسفانه اصلاح طلبان را از انتخابات کنار گذاشتند و این بستگی به رویکرد حاکمیت و شورای نگهبان دارد که میخواهد چه نوع انتخاباتی را برگزار کند. آیا شورای نگهبان میخواهد انتخاباتی را با حضور همه سلایق و اندیشههای افکار عمومی برگزار کند یا نه، قرار است انتخابات پیش رو از جنس انتخابات ۱۴۰۰ باشد. اگر قرار است انتخابات آزاد داشته باشیم، اصلاح طلبان از شرایط و ظرفیتهای مطلوبی برای حضور و مشارکت در انتخابات برخوردارند. اما اگر قرار بر این باشد که اصلاح طبان از این انتخابات حتی به قیمت کاهش مشارکت مردم کنار گذاشته شوند، این موضوع دیگر تکلیف را از دوش ما بر میدارد.»
وی افزود: «آن اسامی که رسانهها درباره گزینههای احتمالی اصلاح طلبان مطرح میکنند، چیزی بیشتر از گمانه زنی نیست. با توجه به شرایطی که از قبل وجود دارد و عدم به تصویر کشیدن رویکرد جدید اصلاح طلبان، شاید هر گزینهای حاضر به مطرح شدن نباشد و باید ببینیم در روزهایی که از تشییع رئیس جمهور و همراهانش گذشت، شورای نگهبان قصد دارد چه تصمیمی بگیرد و امیدواریم این موضوع در سکوت اتفاق نیفتد و شورای نگهبان، رویکرد جدید خود را حتما اعلام کرده و به تصویر بکشد تا زمینهای برای حضور و مشارکت همه گزینهها فراهم شود.»