کد خبر: 28720 | صفحه ۷ | ایران زمین | تاریخ: 06 خرداد 1403
مدیرکل دامپزشکی استان البرز؛
دامپزشکی بدنبال تامین و تضمین غذای مردم است
علیرضا رفیعیپور در حاشیه بازدید یک واحد تولیدی دام و طیور در شهرک صنعتی هشتگرد ضمن تبریک هفته روابط عمومی و ارتباطات گفت: قرار است از برخی مسیرهای تولید غذای مردم بازدید و از فعالیتهای سرمایه گذاری و فضای تولید این فعالان عرصه صنعت بازدید کنیم و با چرخه تولید تخم مرغ و فعالان آن آشنا شویم.
رفیعی پور افزود: مجموعه مرغ تخمگذار این شرکت با بیش از،۴۰۰ قطعه مرغ تخم گذار از جمله واحدهای نمونه استان و کشور محسوب می شود.
وی تصریح کرد: دامپزشکی بدنبال تامین و تضمین غذای مردم بوده و تولید و چگونگی آن و تامین سلامت غذای مردم، ورود به بازارهای جهانی،و پیمان های منطقه ای دارد و بابد به الزامات منطقه ای عمل کنیم تا شرایط صادرات را داشته باشیم.
بیش از،یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تخم در استان تولید می کنیم و رتبه ششم در کشور را دارا هستیم و این تخم مرغ ها بابد در بازارهای جهانی جایگاهی برای خود ایجاد کند که این امر خوشبختانه میسر شده است و زیرساخت های ایجاد آن در استان وجود دارد و مجموعه دارویی مکمل که امروز به بازدید از آن می پردازیم دارای شرایط این امر است.
وی ادامه داد: تمام مراحل تولید در حوزه خوراک موجود زنده برای خوراک باید تمام شرایط بهداشتی و ... را سرمایه گذاران طی کنند تا شرایط عرضه را داشته باشند. این مسوول اظهار کرد: در حوزه تولید و فعالیت تولیدکنندگان حوزه دامپزشکی که محصول آن را مردم مصرف می کنند از،حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و اگر در حوزه سلامت و دام، مرغ ،آبزیان، غذا ،تجهیزات و ...دقت لازم وجود نداشته باشد هر آن ممکن است بیماری سراغ آن مجموعه آمده و زحمات از دست رود و سرمایه های بسیاری تلف شود. مدیرکل دامپزشکی استان البرز گفت: وقتی وارد مجموع تولید میشویم در سال جهش تولید و مشارکت مردم مسوولیم بدنبال حمایت و مشوق سرمایه گذاران و تسهیل امور آنان باشیم. رفیعی پور با اشاره به مجموعه مرغ تخمگذار گفت: این مجموعه با تکنولوژی بالا و تولید روزانه ۱۷ تن محصول و با ظرفیت ۳۰ تن و دو نفر کارگر خدمات ارزنده ای به استان ارائه می دهد.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز اظهار کرد: در حوزه فرآورده های خام باید اقداماتی از قبل صورت گیرد و زیرساخت هایی مهیا شودچرا که انتقال تکنولوژی به صورت بومی سازی مطرح است چراکه صنعت مرغ کشور با ۷۰ سال ، به همین نسبت صنعت مرغ دنیا ۱۵۰ سال است اختلاف بیش از،۷۰ ساله با دنیا داریم که در برخی موضوعات از جمله واکسن نیازمند دنیا هستیم و در این عرصه از تولیدکنندگان باید حمایت کنیم . در بخش دیگر غلامرضا نصرت، مدیر زنجیره یکپارچه تولید تخم مرغ نصرت، با اشاره به اینکه این مجموعه با کمک اداره کل دامپزشکی و جهاد کشاورزی ادامه حیات دارد، اظهار کرد: یک مجموعه زنجیره ای یکپارچه مرغ تخمگذار در استان البرز دایر کردیم که دوازدهمین زنجیره کشور محسوب می شود که با مجوز وزارتخانه فعالیت دارد.
وی افزود: عناصر تشکیل دهنده ی این مجموعه شامل ۴ بخش واحدهای مرغ تخمگذار، بسته بندی تخم مرغ، پرورش پولت و کارخانه خوراک است.
مدیر زنجیره یکپارچه تولید تخم مرغ نصرت بیان کرد: فاز اول واحد تخمگذار، با ظرفیت ۴۱۷ هزار قطعه مرغ تخمگذار در سال ۱۴۰۱ به بهره برداری رسید که بزرگترین سالن های خاورمیانه و سومین سالن ها از نظر ظرفیت در کل آسیا را داراست و ۸ ردیف در ۸ طبقه است که در مجموع هر سالن ظرفیت ۲۰۷ هزار و ۵۰۰قطعه مرغ را دارد.
وی ادامه داد: این مجموعه با تکنولوژی بالا برای بهره وری بهتر و مصرف انرژی بسیار پایین تر طراحی شده است.
نصرت تصریح کرد: همچنین فاز دوم این مجموعه با ظرفیت ۲۲۷ هزار قطعه مرغ تخمگذار در حال تکمیل است که در مجموع به عدد ۶۴۵ هزار قطعه مرغ تخمگذار خواهد رسید.
وی در بخش دیگری خاطرنشان کرد: در این مجموعه تولیدی واحد پرورش پولت در حال بهینه سازی است، به همین منظور از پرورش روی بستر تبدیل به پرورش در قفس شده است که طراحی آن با تکنولوژی "یانسن هلند" انجام شده و ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. مدیر زنجیره یکپارچه تولید تخم مرغ نصرت ادامه داد: به واسطه اینکه تخم مرغ تولیدی بلافاصله پس از تولید و گریدبندی و کندلینگ در این مجموعه بسته بندی می شود، یک مجموعه حائز اهمیت به واسطه عدم اشاعه بیماری ها و بهره وری بیشتر و ... است. وی با اشاره به اینکه مرغ های تخمگدار در طول مدت ۹۰ هفته برای فرآیند تولید تخم مرغ در قفس نگه داری می شوند، گفت: دان مصرفی از کارخانه خودمان تامین می شود، این مجموعه کارخانه نمونه کشوری در سال ۱۴۰۱ معرفی شد و استانداردها فراتر از استانداردهای ملی است و بر اساس تولیدات سلامت محور عمل می کند.
نصرت خاطرنشان کرد: مجموعه نصرت و یک مجموعه مرغداری دیگر در استان البرز، بزرگترین تولیدکننده تخم مرغ محسوب می شوند که ۵۰ درصد از تخم مرغ استان را تامین می کند و روزانه حدود ۱۹ تن تخم مرغ در این مجموعه تولید می شود. وی متذکر شد: میزان مصرف تخم مرغ خانوار ۲۸ تا ۳۵ تن است و با مصرف صنایع روزانه به ۷۰ تن می رسد.