کد خبر: 29703 | صفحه ۲ | سیاست روز | تاریخ: 26 خرداد 1403
مناظره ها می تواند به کمک پزشکیان بیاید؟
راهبرد واقع بینی به جای شعار
گروه سیاسی- رقابت های انتخاباتی در مرحله ای است که نامزدها به مرور در برنامه های تلویزیونی و میتینگها از برنامه های خود میگویند. با این حال تنها نامزد اصلاح طلبان در اتخابات همچنان در مرکز توجه قرار دارد و بسیاری منتظرند تا فضای مناظره های انتخاباتی بتواند فضای مشارکت را بالا ببرد.
اما نکته قابل توجه در صحبت های پزشکیان استفاده از نیروی متخصص است که همواره طی این سال ها نسبت به آن تاکید شده است. طی این سال ها روسای جمهور همواره خود را متخصص همه علوم می دانستند که این موضوع سبب شده تا نظرهای تخصصی به حاشیه رانده شود. به نظر می رسد پزشکیان نسبت به مسائل واقع بینانه نگاه می کند. موضوعی که تفاوت او را با سایر نامزدها نشان می دهد.
با این حال کارشناسان معتقدند مناظره ها می تواند فتح بابی برای کشاندن برخی پای صندوق رای شود. یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: در این چند روز آقای پزشکیان باید بیشترین وقت خود را روی مناظرهها و مصاحبههای تلویزیونی بگذارد. نباید خودش را در کار تبلیغات ستادی خسته کند. بنابراین باید با ذهن و بدن استراحت کرده و آماده در مناظرهها شرکت کند. او در مبارزه انتخاباتی کم نمیآورد و به سبک خودش سخن خواهد گفت.
حمیدرضا جلایی پور تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص ارزیابی خود از کاندیداتوری پزشکیان و اقداماتی که جبهه اصلاحات باید در جهت حمایت از او انجام دهد، گفت: جبهه اصلاحات اقدامات لازم را انجام داد. اولا پزشکیان یکی از نامزدهای این جبهه بود. ثانیا پس از تایید صلاحیت آقای پزشکیان از سوی شورای نگهبان، جبهه اصلاحات پزشکیان را به عنوان نامزد جبهه اصلاحات به مردم ایران معرفی کرده است. ثالثا شخصیتهای اصلاحطلب همگی مشغول دفاع از پزشکیان هستند و همه باید در این فرصت کوتاه تلاش کنیم.
حدس من این است که این روزنهگشایی به راهگشایی منجر خواهد شد
وی افزود: در کنار جبهه اصلاحات، اصلاحطلبان «روزنهگشا» پیشقراول بودند و از مبارزات انتخابات اسفند ١۴٠٢ فعال شدند و از میانهها و در راس آن از آقای پزشکیان دفاع کردند و شکلگیری پدیده میانه موثر در مجلس میتواند به کمک دولت آقای پزشکیان (در صورت آمدن مردم به پای صندوق رای و رای آوردن پزشکیان) بیاید. حدس من این است که این روزنهگشایی به راهگشایی منجر خواهد شد و به تعداد افراد میانه در مجلس سیزدهم افزوده خواهد شد.
با افزایش مشارکت مردم، نتانیاهو و ترامپ به عزا مینشینند
جلاییپور در پاسخ به این سوال که حضور پزشکیان چه تغییری در فضای انتخابات ایجاد خواهد کرد، گفت: در درجه اول انتخابات ١۴٠٣ رقابتی میشود. ثانیا مشارکت در انتخابات از ۵۵ درصد بالا میرود. ثالثا در مردم امید به آینده ایجاد میکند. رابعا با نامزدی آقای پزشکیان کمی تبعیض فرهنگی در جامعه التیام مییابد. خامسا پس از این انتخابات به اقتدار جمهوری اسلامی در خارج افزوده میشود. همچنین با افزایش مشارکت مردم، نتانیاهو و ترامپ از شدت ناراحتی به عزا مینشینند چراکه آنها خواهان ویرانی ایران بودند.
یک طرف مبارزه پزشکیان و طرف دیگر قالیباف یا جلیلی است
وی در پاسخ به این سوال که به نظر شما رقابت اصلی میان کدام کاندیداها خواهد بود، گفت: به نظر میرسد یک طرف ثابت مبارزه انتخاباتی آقای پزشکیان و طرف مقابل قالیباف و یا جلیلی است.
راه نجات کشور نه «دولت یکدست» و نه «وقوع انقلاب دیگری» است، راه نجات «اصلاحات» بود و هست
جلاییپور در پاسخ به این سوال که به نظر شما جبهه اصلاحات با کمک آقای پزشکیان چگونه میتواند سرمایه اجتماعی از دست رفته خود را در این مدت کوتاه بازیابی کند، گفت: به دلیل آنکه انتخابات رقابتی شد، مشارکت بالا میرود و در آن صورت هم دولت و هم ملت برندهاند. ضمنا راه نجات کشور «دولت یکدست» نبود، راه نجات کشور «وقوع انقلاب دیگری» هم نبود. راه نجات کشور «اصلاحات» بود و است. با این انتخابات دوباره اصلاحات در ایران جان میگیرد و براندازی به حاشیه میرود. این یعنی مجددا سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان بازآفرینی میشود. پزشکیان هم تنها لازم است که دنبال تحقق شعارهای خود در این انتخابات باشد و بعد از آن همه سود میبرند.
مناظرهها خوب باشد، مشارکت از ۶۰ درصد هم بالاتر میرود
وی در پاسخ به این سوال که میزان مشارکت در انتخابات را چند درصد تخمین میزنید و به نظر شما نامزد مورد حمایت اصلاحات چه میزان رای خواهد داشت، گفت: به نظر میرسد مشارکت به پنجاه و پنج درصد برسد و اگر مناظرهها خوب انجام شود و بخشی از مردم ناامید پای صندوق رای بیایند، مشارکت از شصت درصد هم بالاتر میرود.
این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که توصیه شما به آقای پزشکیان چیست؟ بیشترین تمرکز وی روی کدام حوزه باشد، گفت: در این چند روز آقای پزشکیان باید بیشترین وقت خود را روی مناظرهها و مصاحبههای تلویزیونی بگذارد. نباید خودش را در کار تبلیغات ستادی خسته کند. بنابراین باید با ذهن و بدن استراحت کرده و آماده در مناظرهها شرکت کند.
جلاییپور در پاسخ به این سوال که آیا احتمال تکرار انتخابات سال ۷۶ وجود دارد، گفت: انتخابات ١۴٠٣ یک مدل جدید است و مثل انتخابات ٧۶ که منجر به پیروزی آقای خاتمی شد و یا انتخابات ٩٢ که منجر به پیروزی آقای روحانی شد، نیست. اما از حیث امیدآفرینی با آن دو انتخابات اشتراک دارد.
پزشکیان: باید مشاور و کارشناسِ متخصص، مسئول اقتصاد شود
مسعود پزشکیان نامزد انتخابات ریاست جمهوری در برنامه میزگرد اقتصادی گفت: من چیزی که میخواهم خدمت شما بگویم اول دیدگاه خودم از نظر اعتقادی است و سپس وضعیت موجودی که داریم و بعد جایی که باید برویم و روشی که باید به آنجا رسید و اینکه چرا به آنجا نرسیدیم رابه شما عرض می کنم.
به گزارش انتخاب، بخشی از سخنان پزشکیان را در ادامه میخوانید:
*حضرت علی در نامه به مالک اشتر فرموده بود که هیچ طبقهای در جامعه بدون تولیدکنندگان و تاجرها پایدار نمیمانَد.
*همهٔ مردم نگران و ناراضیاند و اگر جلوی این وضعیت اقتصاد گرفته نشود، با مشکل زیادی مواجه خواهیم شد.
*از سال ۱۴۰۰ تا اکنون رشد اقتصادی ما در بخش کشاورزی و صنعت و معدن منفی بوده
*رشد ۵ درصدی اقتصاد برای نفت بوده است
*۲۰ میلیارد دلار ارز به قیمت ۲۸۵۰۰ تومان و ۵۰ میلیارد دلار ارز به نرخ زیر ۴۰ هزار تومان توزیع شده
*این یعنی نزدیک ۶۰۰ الی هزار هزار میلیارد تومان ارز ما رانت دادهایم.
*طبق مستندات بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، بدهی دولت به بانک مرکزی از آغاز سال ۱۴۰۰ از ۱۱۵ همت به ۳۰۲ همت رسیده است. بدهی دولت به بانکها از ۴۱۶ همت ۷۵۲ همت رسیده است
*تورم طی سه سال گذشته همواره بالای ۴۰ درصد بوده است. تورم گوشت در ۱۴۰۳ حدود ۷۹ درصد بوده است و رشد اقتصادی کجا بوده است؟ گروه کشاورزی منفی دو درصد و دو استخراج نفت و گاز طبیعی ۲۰ درصد.
آدمهای غیرکارشناس را به اسم کارشناس منصوب کردند.
*هیچ بیماری دنبال پزشک حزباللهی و مسلمان نمیرود بلکه دنبال پزشک متخصص میرود.
*باید مشاورههای خارجی بگیریم برای رسیدن به اهدافی که داریم
*روابط خارجی ما باید بدون تنش باشد و با همه دعوا نکنیم. کسانی که قرار بود مذاکره کنند اینکاره نبودند.
*باید مقررات را اصلاح کنیم تا وضعیت تغییر کند. در کل به جای تسهیل آزار دادیم. اگر اینکار را نمی کردیم و اجازه رشد می دادیم وضعیت تغییر می کرد.
*ما در این مملکت داریم مغزها را فراری می دهیم.