سرمقاله

دوقطبی‌ سازی حول وفاق ملی! / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • پارک کوهستان کرمانشاه کجاست؟ کرمانشاه زیر پای شما
  • بهترین روش یادگیری زبان کدام است؟
  • بهترین لپ تاپ دانشجویی
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 33790  |  صفحه ۲ | سیاست روز  |  تاریخ: 17 شهریور 1403
    ساده و بی‌تکلف با مردم
    رئیس دولتی که وعده پوشالی نمی‌دهد

    نگاهی گذرا به بازخورد اولین گفت‌وگوی «مسعود پزشکیان» با مردم نشان می‌دهد که مهم‌ترین برداشت هر بیننده ای از صحبت‌های رئیس‌جمهور صداقت بود و صداقت؛ او نسخه واقعی یک شهروند ایرانی است و نه یک سیاستمدار، راحت، صادق و بدون تکلف ظاهر می‌شود.
    به گزارش ایرنا، دکتر مسعود پزشکیان شامگاه شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳، در نخستین حضور تلویزیونی خود پس از کسب رأی اعتماد ملت و در قامت رئیس‌جمهور چهاردهم، به صورت زنده به گفت‌وگو با مردم نشست. ضرورت جذب سرمایه‌های خارجی، حل معضل نابرابری آموزشی که نمود آن در نتایج کنکور مشهود است و همچنین یافتن راهکارهایی برای حل مسائل فضای مجازی در شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی فضای مجازی از مهمترین تاکیدات رئیس‌جمهور در این گفت‌وگوی ویژه بود.
    «وفاق» کلیدواژه دکتر پزشکیان در گفت‌وگوی ویژه شب گذشته بود. رئیس‌جمهور بار دیگر تاکید کرد که اعضای کابینه با محوریت «وفاق ملی» انتخاب شده‌اند و از همین روست که از اعضای کابینه شهید رئیسی گرفته تا روحانی و اصلاح‌طلبان در اعضای هیات دولت چهاردهم حاضر هستند و اما شاید بتوان آنجا معنی واژه «وفاق» را در صحبت‌های رئیس‌جمهور پیدا کرد که گفت: من سعی نمی‌کنم گذشته را نقد کنم، هرچه بوده همین است که الان می‌بینیم، باید با وفاق و نگاه به چشم انداز به جلو برویم و لازمه این امر ایجاد فضا برای نخبگان، سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان است که بتوانند استعدادهای خود را بروز و ظهور دهند. واقعیت این است که پزشکیان برخلاف عادت‌های گذشته به دولت‌های پیش طعنه نزد و فقط به بیان واقعیت‌ها پرداخت.
    رئیس دولت چهاردهم تصریح کرد که شاخص دولت، کسب رضایت مردم است و لذا انتخاب مدیران براساس شایستگی و نه وابستگی حزبی، گروهی و جناحی اولویت مهم اوست.
    توجه به مساله اقتصاد و حل مشکلات معیشتی مردم همواره از اصلی‌ترین موضوعات مورد توجه رئیس‌جمهور بوده و دکتر پزشکیان حتی پیش از نشستن بر صندلی نهمین رئیس‌جمهور ایران اسلامی بارها بر آن تاکید ویژه داشته‌ است. موضوعی که شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور نیز بر آن تاکید کرد و گفت: حل مشکلات اقتصادی اولویت اصلی دکتر پزشکیان است. در گفت‌وگوی ویژه خبر دیشب نیز هنگامی که مجری از رئیس‌جمهور پرسید که آیا تورم تا پایان سال به ۳۰ درصد می‌رسد؟ رئیس‌جمهور پاسخ داد: تمام تلاش خود را می‌کنیم اما این هدف به تحولات جهان و مسائل داخلی نیز بستگی دارد.
    رئیس دولتی که نیامده وعده توخالی دهد
    رئیس‌جمهور نیامده بود که وعده توخالی دهد، این رویکرد هنگامی که سوال درباره سفرهای استانی نیز کاملا روشن شد؛ اوج گفت‌وگوی ساده و صمیمی دیشب، نگاه بی‌پیرایش دکتر پزشکیان به سفرهای استانی بود، وی گفت: آمده‌ام که حرف مردم را بگویم و حرف آنها را بشنوم. اینکه باید بین مردم باشم، در آن شکی نیست، من بنده خدمتگزار مردم هستم و حتی اینکه در اینجا در محافظت کامل هستم، برایم سخت است. دوست دارم در میان مردم باشم و از بودن در کوچه و خیابان عشق می‌کنم.
    پزشکیان تاکید کرد: قطعا سفرهای استانی را آغاز خواهیم کرد، اما در سفرهای استانی وعده‌ای نخواهم داد که توان انجام آن را نداشته باشم. می‌خواهم با مردم صادق باشم، خیلی از پروژه‌ها را کلنگ زده شده اما به اتمام نرسیده است و ما هم اگر بخواهم همان راه را بروم منطقی نیست.


    نگاهی گذرا به بازخورد اولین گفت‌وگوی پزشکیان با مردم نشان می‌دهد که مهم‌ترین برداشت هر بیننده ای از صحبت‌های رئیس‌جمهور صداقت بود و صداقت؛ رئیس‌جمهور نسخه اورجینال یک شهروند ایرانی است و نه یک سیاستمدار، راحت، صادق و بدون تکلف است، دنبال کلمات نمی‌گردد، دروغ نمی‌گوید، بذر نفرت و کینه نمی‌کارد، امید می‌آفریند و البته از همه مهمتر اینکه حرفی که از دلش بر می‌آید را می‌گوید و لاجرم به همین دلیل است که حرف‌هایش بر دل می‌نشیند.

    شاید دکتر پزشکیان شب گذشته می‌دانست که پاسخش به مجری درباره نخستین سفر خارجی‌اش به عراق، با انتقاداتی مواجه خواهد شد، اما به دنبال توجیه منتقد پسند نبود و صادقانه گفت: دوست داشتم سفر عراق را زودتر از این بروم و حضرت علی (ع) را زیارت کنم؛ همه دید و نگاه ما از مولا علی (ع) است و توصیه‌های ایشان بالاتر از برداشت‌های علمی ماست.

    پزشکیان درباره تولید و دستیابی به رشد ۸ درصدی هم گفت: رشد اقتصادی و تولیدی که رهبر انقلاب گفتند با این ناترازی انرژی که داریم و فشاری که به کارخانه ها و تولید می‌آید، خود به خود این ناترازی در آنها تأثیر می‌گذارد و به احتمال قوی در این خصوص با مشکلاتی مواجه خواهیم شد. الان برخی کارخانه‌ها خودشان دارند ناتراز می‌شوند و نمی‌تواند پول کارگران را پرداخت کند و به فعالیتشان ادامه دهند! خلاصه کلام اینکه پزشکیان با کت و شلوار کنار آمده اما با پروتکل‌ها نه.

    اما این همه رئیس‌جمهور نیست! پزشکیان می‌گوید که برنامه ندارد اما دارد، برای حل مشکلات گندم‌کاران، پرستاران، معلمان و بازنشستگان، برای حل مشکل ناترازی انرژی، برای ناترازی بانک‌ها، برای جذب سرمایه‌گذار خارجی و چرخیدن چرخ اقتصاد، برای بازگشت اعتماد ایرانیان خارج از کشور، برای بهره‌گیری از توان و ظرفیت تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران داخلی، برای پشت سر گذاشتن قوانین دست و پاگیر، برای ناعدالتی بهداشتی و آموزشی، برای شنیدن صدای ملت و در یک کلام برای ایجاد وحدت و انسجام داخلی برنامه دارد.

    حرف‌های پزشکیان بر دل مردم نشست؛ آنچه مشخص است او امید را در دل مردم زنده کرده و مردم هم چشم‌انتظار هستند.

    <nextnews>

    امام جمعه موقت تهران:

    موفقیت دولتمردان در عمل به رهنمودهای رهبری است

    امام جمعه موقت تهران گفت: پیشنهادم این است که یک نهاد یا دفتر مقام معظم رهبری مجموع دیدارهای رهبر انقلاب با دولتمردان و سیاستمداران را به عنوان منشور حکمرانی جمع آوری کنند.

    به گزارش ایسنا، آیت الله سید احمد خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران گفت: در طبیعت قوانین خداوند تخلف بردار نیست. در تاریخ و جامعه نیز اوضاع به همین منوال است. یکی از سنت های خداوند در جوامع این است که ظلم برانداز است و ظالم از بین رفتنی است. دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد. نامه ۵۳ نهج البلاغه می‌گوید که هیچ چیز به اندازه ظلم نعمت را تغییر نمی‌دهد.

    وی افزود: خداوند فریاد مظلومین را می شنود و در کمین ستمگران است. روزهایی که در پیش است دو نمونه عینی این قصه را به یادمان می‌آورد. شما تهرانی ها ۱۷ شهریور را دیدید. جلاد طاغوت چه کارها که نکرد، اما هر خونی که بر زمین می‌ریخت گور رژیم پهلوی را کند و ۲۲ بهمن ۵۷ خون مظلوم از بن صخره جوانه زد. ۲۰ شهریور روز فرار جنایتکار جلاد، رضا پهلوی است. دیدیم که وی چگونه در مسجد گوهرشاد کشتار بپا کرد. سنت خدا همین بوده، هست و خواهد بود. در کربلا هم همین شد. دیگر یزیدی نماند. مروانی‌ها و بنی عباس هم اثری از خود به جای نگذاشتند.

    امام جمعه موقت تهران یادآور شد: طبق گفته امام حسن عسکری (ع) ایمان به خداوند و خدمت به مردم دو خصلت مهم مومن خواهد بود. دوشنبه ۱۹ شهریور سالروز وفات آیت الله سید محمود طالقانی، اولین امام جمعه تهران پس از انقلاب در سال ۱۳۵۹ است. این مرحوم خدمات زیادی کرد. شیفته و بی قرار امام(ره) بود. رهبری قاطع امام خمینی (ره) را پذیرفته بود. می‌گفت از دوران طلبگی با امام (ره) آشنا هستم. او مخالفت با امام را به منزله مخالفت با اسلام می‌دانست و راز موفقیت رهبری ایشان را اجتهاد به روز و پیوند با مردم می‌دانست.

    خاتمی با تاکید بر اینکه امام(ره) آیت الله طالقانی را بازوی توانای اسلام دانست و زبان او را همچون شمشیر مالک و شخصیتش را همچون اباذر می‌دانست، اظهار کرد: امام خمینی (ره) علت محبوبیت طالقانی را عالم دینی بودن می‌دانست.

    وی ادامه داد: سه شنبه ۲۰ شهریور سالروز شهادت آیت الله سید اسدالله مدنی است که دومین شهید محراب و امام جمعه تبریز بود. وی به شاگردی امام افتخار می کرد. او اطاعت از امام را بر خود و دیگران واجب می‌دانست. هیچگاه نظر خود را بر امام مقدم نمی‌کرد. امام (ره) ایشان را عالمی متقی و معلم اخلاق و معنویات می‌دانست. امام خمینی شهید مدنی را سرمایه بزرگ اسلام و انقلاب اسلامی می دانست. این عالم پیرمرد با لباس مبدل به فقرای شناسایی شده محلات تبریز کمک می‌کرد و تا آخر عمرش کسی نفهمید که چه کسی علی‌وار به فقرا کمک می‌کرد.

    خاتمی عنوان کرد: الحمدلله دو ماه عزاداری فاخر داشتیم و مردم در عزاداری‌ها سنگ تمام گذاشتند. شیعیان با شادی اهل بیت شاد و با غم آنان غمگین می شود. افراط و تفریط جایز نیست.

    امام جمعه موقت تهران در توصیه ‌ای به دولتمردان گفت: به دولتمردان می‌گویم که موفقیت آنان در عمل به رهنمودهای رهبر انقلاب است. پیشنهادم این است که یک نهاد یا دفتر مقام معظم رهبری مجموع دیدارهای رهبر انقلاب با دولتمردان و سیاستمداران را به عنوان منشور حکمرانی جمع آوری کنند و در خدمت مسئولین قرار دهند. پیوست عدالت در قوانین مهم ترین توصیه مقام معظم رهبری به دولتمردان بوده است. فرمودند نباید در کاغذ بنویسیم پیوست عدالت. بلکه باید در عمل این موضوع را اجرایی کرد. هر ماده قانونی که فاصله طبقاتی را زیاد می کند باید حذف شود. نظام ما نظامی علوی است. در مسائل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی باید علوی برخورد کنیم. بچه های مردم بچه های ما هستند. این که جوانان ما کار ندارند با عدالت در تعارض است.

    خاتمی اظهار کرد: طبق روایات اگر عدالت و خردورزی در نظامی باشد خداوند به این نظام کمک می کند و دشمنان را خوار و ذلیل می کند. ان شاءالله این حکومت عادلانه سرلوحه مسئولان عزیز ما بوده و هست.