سرمقاله

دوقطبی‌ سازی حول وفاق ملی! / محمدعلی وکیلی

مشاهده کل سرمقاله ها

صفحات روزنامه

اخبار آنلاین

  • مالیات خرید و فروش بیت کوین در ایران
  • پارک کوهستان کرمانشاه کجاست؟ کرمانشاه زیر پای شما
  • بهترین روش یادگیری زبان کدام است؟
  • مشاهده کل اخبار آنلاین

    کد خبر: 33815  |  صفحه ۷ | حوادث  |  تاریخ: 17 شهریور 1403
    رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کرمانشاه:
    نیازمند۲۳۰۰۰میلیاردریال بودجه برای تکمیل پروژه‌های کرمانشاه هستیم

    رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کرمانشاه با اشاره به وجود ۱۵۲۸ پروژه نیمه تمام در استان، گفت: نیازمند ۲۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اتمام و تکمیل پروژه‌های کرمانشاه هستیم.
    نادر نورایی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات سازمان برنامه و بودجه استان کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: نرخ بیکاری استان کرمانشاه اگرچه همچنان بالاست و این استان را در رتبه اول تا سوم قرار می‌دهد اما نسب به سال‌های اخیر این عدد روند کاهش داشته است.
    وی افزود: سال گذشته استان کرمانشاه شاهد نرخ بیکاری ۱۲ درصدی بود در خالی که متوسط نرخ بیکاری کشور ۷.۷ بود که با ۴.۴ درصد اختلاف با میانگین کشور فاصله زیادی داریم.
    رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه در ادامه به وضعیت اشتغال و بیکاری در استان کرمانشاه پرداخت و افزود: بر اساس آمار استان کرمانشاه حدود ۷۹ هزار و ۵۶۰ نفر بیکار دارد و در این بین بیشترین سهم اشتغال با ۵۹.۲ مربوط به خدمات بوده و سهم حوزه صنعت و کشاورزی نیز به ترتیب ۲۳.۷ و ۲۳.۴ درصد در استان است. نورایی در ادامه به وضعیت پروژه‌های استان کرمانشاه تاکید و خاطرنشان کرد: در حال حاضر استان کرمانشاه یک هزار و ۵۲۸ پروژه نیمه تمام دارد که مهمترین عامل تعلیق این پروژه‌ها کمبود تقسیم است. وی ادامه داد: با توجه به کسری بودجه و عدم تحقق تخصیص ۱۰۰ بودجه و اعتبار مورد نظر برای هر پروژه در صورتی که تخصیص اعتبارات ابلاغ شده به صورت کامل انجام گیرد پیش بینی می‌شود با افزایش سرعت پیشرفته فیزیکی پروژه‌ها تا پایان سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۴۴ پروژه از حالت رکود و نیمه تمام خارج و به بهره‌برداری برسد. رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه شرط پیشرفت فیزیکی و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام را تخصیص اعتبارات به صورت کامل دانست و بیان کرد: در سال جاری ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و عمرانی به منظور راه‌اندازی طرح و پروژه‌های جدید و نیز تکمیل پروژه‌های نیمه تمام مصوب شده است اما با توجه به حجم بالای پروژه‌های نیمه تمام بخش عمده این بودجه برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام صرف خواهد شد. نورایی با بیان اینکه به طور متوسط‌ها ۳۰ درصد از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به استان تخصیص یافته، تاکید کرد: به منظور اتمام و تکمیل پروژه‌های مهم و همچنین نیمه تمام استان کرمانشاه از جمله کتابخانه مرکزی کرمانشاه، دهکده المپیک و… حدود ۲۳ هزار میلیارد ریال اعتبار نیازمند هستیم چراکه این ۲ پروژه به دلیل عدم تخصیص به موقع و افزایش تورم تاکنون به اتمام نرسیده‌اند.
    وی در ادامه به وضعیت مصوبات و پروژه‌های سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه این سفر در مهر ماه سال ۱۳۹۰ انجام گرفته تاکنون بیش از ۱۰۰ اعتبارات مصوب شده این سفر به استان تخصیص یافته است و بر اساس بررسی‌های انجام شده از سوی دفتر مقام معظم رهبری در سال گذشته نیز ۸۰۰ میلیارد ریال دیگر به استان تخصیص یافته است.
    سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه عنوان کرد: اگرچه اعتبارات مصوب شده در سفر مقام معظم رهبری به طور کامل تخصیص یافته اما تکمیل برخی از پروژه‌های این سفر از جمله سامانه سردسیری و گرمسیری در مسیر تحقق دچار مشکل شده و با پیگیری از سوی وزارتخانه‌های مربوطه به دنبال رفع آن هستیم با این حال برای تکمیل و پیگیری دروژه‌های باقی مانده نیز اعتباراتی نیاز است که اگر در همان زمان سفر رهبری به استان دنبال می‌شد مجبور به اجرای آنها با ۲۰ هزار میلیارد تومان در حال حاضر نبودیم.
    نورایی در ادامه به اجرای طرح سرشماری کشاورزی به عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات در استان کرمانشاه اشاره کرد و افزود: این طرح برای آخرین بار در سال ۱۳۹۳ انجام شده و هم اکنون با شروع دولت چهاردهم به زودی انجام خواهد گرفت.
    وی بیان کرد: انجام طرح سرشماری کشاورزی توسط ۴۰۰ نفر در استان کرمانشاه از آبان ماه سال جاری در راستای اهداف توسعه استان تخصیص بودجه به پروژه‌ها دنبال می‌شود و از همین رو نیازمند همکاری تمامی دستگاه‌های مربوطه و روستاییان و کشاورزان در ارائه آمار دقیق و اطلاعات درست هستیم.
    رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه با بیان اینکه طرح سرشماری کشاورزی تأثیری بر روی یارانه و مالیات کشاورزان و روستاییان ندارد، اذعان داشت: این سرشماری هیچ‌گونه ارتباط و تأثیری بر یارانه ومالیات‌ها نداشته و بلکه این اطلاعات به برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی به بهترین نحو ممکن برای قشر روستایی و روستاییان این استان کمک کننده خواهد بود.
    نورایی گفت: مساحت اراضی کشاورزی آبی و دیم، مساحت باغ‌ها، مساحت گلخانه‌ها، تعداد دام‌های سبک و سنگین و سایر محصولاتی که در حوزه کشاورزی در استان کرمانشاه تولید می‌شوند از جمله مواردی است که در سرشماری کشاورزی به منظور کسب اطلاعات برای اجرای دقیق پروژه‌ها و تخصیص اعتبارات به این حوزه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.


    واحد بازیافت آب‌های املاح بالا با ظرفیت ۳۴۰ متر مربع بر ساعت با راندمان بالای ۹۰ درصد در پالایشگاه نفت امام خمینی(ره) افتتاح شد

    مدیر عامل شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره)شازند گفت: واحد بازیافت آب‌های املاح بالا با ظرفیت ۳۴۰ متر مربع بر ساعت با راندمان بالای ۹۰ درصد در این واحدپالایشگاهی افتتاح شد. مجید رجبی در این آیین افزود: با افتتاح این طرح سالانه بیش از ۱.۵ میلیارد لیتر آب صرفه‌جویی می‌شود. وی ادامه داد: اهمیت ویژه به مسائل زیست محیطی و محدودیت منابع آب شیرین، خشکسالی‌های وسیع ، افزایش برداشت از منابع آب و در نتیجه الزام استفاده صحیح از منابع آب موجود و تصفیه کامل پساب‌های صنعتی، شرکت پالایش نفت شازند را بر آن داشت، احداث واحد جدید تصفیه پساب با املاح بالا، به روش اسمز معکوس (RO) و تصفیه کامل پساب و استفاده مجدد از آب مصرفی را در دستور کار خود قرار دهد. مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند بیان کرد: طرح بهینه‌سازی بازیافت آب‌های املاح بالا به روش اسمز معکوس با سرمایه گذاری ارزی۶.۳ میلیون یورویی و سرمایه گذاری ریالی یک‌هزار و ۴۰۰ میلیارد ریالی در شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند احداث شده است. رجبی اظهار کرد: عملیات اجرایی این طرح با مشارکت ۹۰ درصدی شرکت‌های داخلی و بکارگیری ۹۰ نفر از متخصصان بومی در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ آغاز و اکنون پس از گذشته سه سال و ۶ ماه به بهره‌برداری رسیده است.

    مدیر عامل شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره)شازند کاهش حجم پساب ورودی به حوضچه‌های تبخیر، استفاده مجدد از پساب و کاهش برداشت آب خام از منابع زیرزمینی و سد کمال صالح را از اهداف این طرح عنوان کرد.

    رجبی افزود: علاوه بر اینکه ۳۰۰ نفر در حین اجرای اشتغال مستقیم داشتند، اکنون که این طرح به بهره‌برداری رسیده نیز برای ۵۰ نفر به صورت مستقیم فرصت شغلی مهیا شده است.

    وی گفت: اکنون آب‌های با املاح بالا به حوضچه‌های تبخیر سرریز می‌شود و اجرای این طرح موجب افزایش بهره‌وری مصرف آب و همچنین جلوگیری از نفوذ آب املاح بالا به سفره‌های زیرزمینی می‌شود مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره)شازند خاطرنشان کرد اعتماد بیش از ۷۰ درصد به شرکت‌های داخلی در راستای طراحی و احداث این واحد و تأمین حداکثری تجهیزات از تولیدکنندگان داخلی از دیگر ویژگی‌های مهم این طرح است.