کد خبر: 34502 | صفحه ۳ | جامعه | تاریخ: 28 شهریور 1403
توصیه برخی برخی پزشکان برای یک عمل جراحی رایج در بین خانمها
سلاخی کن، پولدار شو!
گروه جامعه - عمل های جراحی جدید، برای رفع مشکلات افرادی که در مناطقی از بدن خود دارای نقایص و یا بیماریهایی بودند، طراحی و ایجاد شده اند؛ دلیل نمی شود هر کسی به هر طریقی از آن استفاده کند.
ماجرای پرداختن به عمل جراحی در نواحی خاصی از بدن، این روزها تبدیل به یک مد در جامعه ایرانی و مخصوصا در بین بانوان شده است. انواع عمل هایی که با نام زیبایی انجام می شود. اما در اصل این عمل ها برای زیبایی هم اگر باشد، صرفا برای کسانی بوده که واقعا در آن ناحیه به خصوص از بدنشان دچار نقصان یا ایراد اساسی بوده اند. اما شرایط به نحوی پیش رفته است که تبدیل به یک کار روتیتن برای بخش عمده ای از جامعه شده است.
برای تبیین ماجرا کافی است بدانیم که انگار یک قرص زیبا و شکیل برای درمان آلزایمر وارد بازار شده است، اما همین شکل و قیافه قرص باعث می شود که استفاده از آن، تبدیل به یک مد شود. ماجرا شاید تا این حد عجیب و وحشتناک ننماید، اما اگر به ۱۵ سال گذشته برگردیم و جامعه ایرانی را با دغدغه های امروزش بخواهیم تصور کنیم، انگار با چیزی شبیه به محال مواجهیم. اما امروز ما در همان سرزمین محالات پانزده سال پیش خود زندگی می کنیم. تا جایی که یک عمل جراحی که برای حل معضلی از یکی از اندام های زنانه طراحی شده، در ایران ما، به ساده ترین شکل در دسترس همگان قرار می گیرد؛ فقط کافی است بخواهید.
به گزارش تابناک، در برابر علاقه مندان به یک عمل جراحی خاص باید گفت ظاهرا شما و حرمت نفستان که مهم نیستید. مهم این است که از مُدی به نام لابیاپلاستی عقب نیفتید و جیب بعضی از دکترها یا شبهدکترها را پر کنید. این است ماجرای عملی که در اکثر موارد ضرورت ندارد.
هیچ کدامشان مستقیم نمیگویند تو زشتی. اما پزشکانی که به طرز عجیب و غریبی زنان را به لابیاپلاستی با ادبیات سخیف تهییج میکنند، به شکل پنهانی به زنان میگویند که شما زشتید، باید زیباتر شوید، کافی نیستید و... بازار استفاده از عکسهای سخیف هم که دیگر حد و حصری ندارد. همه چیز دست به دست هم داده تا آنها به قیمت حس شرم و ناکافیبودن در بانوان، تا حد ممکن فالوئر و لایک و مهمتر از همه پول بگیرند.
یک تفاوت اساسی در تعریف
تفاوت در نگاه به اصل ماجرا و شیوه ای که در ایران مد شده است از یک سرچ ساده به دست می آید. در سرچ به زبان انگلیسی، تعریفی که از این عمل جراحی ارائه می شود، این است: چین های پوستی که مجرای ادرار و واژن را احاطه کرده اند. پوست اضافی می تواند پیچ خورده و نیشگون بگیرد و در حین ورزش، فعالیت های بدنی باعث ناراحتی شود. این عمل جراحی، برای رفع این ایراد انجام می شود.
اما در نتایج سرچ به زبان فارسی، تعریف ارائه شده، آن را یک عمل جراحی زیبایی توصیف کرده که با پرداختن به بخش هایی خاص، شکل جدید به آن می دهد.
ماجرا و نگاه متفاوت در کشورمان به این عمل جراحی از همین جا روشن است.
مبادا عقب بمانید!
جوری همه از اهمیت و تاثیر لابیاپلاستی صحبت میکنند که انگار اگر کسی سراغ این جراحی نرود، از یک اتفاق مهم یا یک استاندارد عمومی عقب افتاده است. استانداردی که نه تنها هیچ معیاری برایش وجود ندارد، بلکه نقطه پایانی هم ندارد. حتما فردا روزی عمل زیبایی دیگری مد میشود و آن را مثل یکی از ضروریات زندگی نشان میدهند.
بعد از کلی چرخیدن در اینستاگرام و سایتهای پزشکی و سایتهایی که خانمها در آن تجربیاتشان را به اشتراک میگذارند، تازه معلوم میشود که همه چیز انقدر زیبا و راحت نیست. دو کلمه «زیبایی» و «راحتی» را آگاهانه به کار بردهایم تا درباره هر دو در موضوع لابیاپلاستی مفصل صحبت کنیم.
ندامت های بعدی
کافی است به حرف خانمهایی که لابیاپلاستی انجام دادهاند و از عمل خود ناراضی بودهاند گوش کنید. بعضیهایشان میگویند که نه تنها فرم اصلی بدن از دست رفته، حتی دچار خونریزیهای مکرر شدهاند و الان هر لحظه آرزو میکنند که زمان به عقب برمیگشت و همه چیز به همان حالتی که در نظرشان زشت بود، برمیگشت.
برخی دیگر مجبور شدهاند با تردید زیاد دست به عملهای ترمیمی بزنند و یا بیخیال ماجرا بشوند و با همین نقص جدیدی که در بدنشان ایجاد شده، ادامه دهند. اما مهمتر از بحث زیبایی موضوع عوارض و دردناک بودن این جراحی است.
دروغی به نامِ جراحی راحت
آنها که اهل سر و صدا کردن هستند و با چاشنی شوخی از لابیاپلاستی حرف میزنند، در شلوغکاریهایشان میگویند که از فردای جراحی، زیباجویشان میتواند به زندگی روزانه خود برگردد و چه بسا بعد از یک روز استراحت، سر کار برود و هیچ مشکلی هم برایش ایجاد نشود. اما اینها واقعا شلوغکاری است برای تهییج خانمها به انجام این عمل و به دست آوردن پولی بین ۷ تا ۱۵ میلیون تومان برای حدود یک ساعت جراحی در مطب یا کلینیک.
پزشکانی که واقعبینانهتر (شما بخوانید باوجدانتر) هستند، تاکید میکنند که حتما در روز عمل باید استراحت مطلق داشت و فردای آن روز را هم استراحت کرد. بعضی مدت این استراحت را تا 3 روز هم (متناسب با بدن فرد) اعلام میکنند. اما تجربه واقعی افراد چیزی غیر از این است. خانمی که بعد از کلی تحقیق لابیاپلاستی انجام داده و در مجموع از تصمیم خودش راضی است، درباره دوران نقاهتش نوشته بود: «دوران نقاهت برای هر فرد متفاوته ولی خب من تا الان که دو هفته از عمل میگذره ۹۰ درصد مواقع درازکش بودم و استراحت مطلق داشتم که البته نیاز هم بود. نشستن، راه رفتن و ایستادن باید تا دو هفته به حداقل برسه.»
سپری کردن دوران نقاهت پیچیدگیهای زیادی دارد. خانم جوانی در حالی که به شدت از انجام لابیاپلاستی ناراحت است، در بیان تجربیاتش میگوید: «هیچ مشکلی نداشتم. اما خواسته شوهرم بود. اما الان نه میتونم راحت دستشویی برم، نه میتونم راحت بشینم و پاشم و کارامو بکنم. نمیتونم زندگی عادی داشته باشم... پشیمونم پشیمون.»
بعد از شنیدن تجربیات کاملا واقعی است که بعضی از افراد به این نتیجه میرسند: «کاملا پشیمون شدم. پزشک و دستیاراش طوری تبلیغ میکنن که انگار واقعا یه عمل سرپاییه و بعد دو روز خوب خوب میشه. خیلی دلم میخواد عمل کنم ولی ظاهرا به سختیش نمیارزه.»
رسیدگی به روان مهمتر از جسم است
ما نمیگوییم که مسائل و مشکلات نواحی خاص بدن وجود ندارد. مساله فراگیری بیخود و بی مورد چنین عمل هایی در بخشی از زنان جامعه است.
در یکی دو دهه گذشته که عمل بینی به شدت افزایش پیدا کرده بود و البته داستانش ادامه دارد، فقط یک عده از افراد بودند که واقعا مشکلات تنفسی و پلیپ یا شکستگی داشتند. دیگر افرادی که فقط با ظاهر بینی خود مشکل داشتند، به دو دسته تقسیم میشدند: پس از جراحی حالشان خوب میشد و از ظاهر جدیدشان لذت میبردند و میرفتند سراغ زندگیشان. و دسته دوم کسانی بودند که اصلا مشکلشان فرم بینی نبود. مشکلشان به آنچه در روانشان میگذشت ربط داشت. باید چیزی را در کودکی خود، در اعتماد به نفس و در حرمت نفسشان پیدا میکردند که اگر آن موارد حل میشد، دیگر فرم بینی در اولویت قرار نمیگرفت. حالا در لابیاپلاستی هم ماجرا همین است.
متخصص زنان و زایمان و زیبایی که د شبکه های اجتماعی خود را عضو انجمن بینالمللی جراحان زیبایی زنان معرفی کرده و مطبش در زاهدان قرار دارد، در یکی از پستهایش به همین مورد اشاره کرده و میگوید: «علم به کمک ما میآید اما جراح شما روانشناس شما نیست. اگر بیس مشکل شما، بیس روانی داشته باشد، بهترین جراح هم نمیتواند لبخند روی لبهای شما بیاورد. اگر میخواهید متعهد به خودتان باشید، اول بحث روانی قضیه را مدیریت کنید و مشورتهای لازم را بگیرید. ضمن این که، معیار شما برای انجام دادن این عمل، نباید تجربه شخصی افراد باشد، چون شما تجربه خاص خودتان را خواهید داشت.»
اگر نیاز به جراحی زیبایی زنان دارید...
فرض بگیریم که با کمک پیشرفت علم، بانوانی هستند که بدون مشکلات روانی، و بدون چشمهمچشمی و تبعیت از مدهای جراحی، میخواهند واقعا مشکلات جدی نواحی خاص خود را رفع کنند. آنها باید حتما سراغ چند متخصص بروند و ابتدا مطمئن شوند که آیا آخرین راهشان لابیاپلاستی است یا خیر. و اگر جواب مثبت بود، تازه به دنبال تجربیات دیگران باشند تا دوران نقاهت سخت این جراحی را به راحتی سپری کنند. راهکارهایی مانند: انتخاب جراح و پزشک حاذق و کاربلد، تهیه نسخه جراحی قبل از زمان انجام عمل، فرصت کافی برای استراحت، داشتن همراه در زمان عمل، نوشیدن کافی مایعات در روزهای نقاهت، پایبندی به داروهای پزشک و...
اما پیش از هر چیز یادمان باشد که اگر شخصی مشکل جدی نداشت ضرورتی برای به دردسر انداختن وجود ندارد؛ مگر این که طرف حاضر باشد سلامت فعلی خود را قربانی پولدار شدن بعضی از پزشکان و فخر فروشی شخصی به هر طریق ممکن بکنند.